Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcialabym miec juz dziecko

Polecane posty

Gość gość

ale pracuje na umowę zlecenie, zarabiam 1700 zł w czasie ciąży zostaje na lodzie z macierzyńskiego też nici :( mój facet zarabia 2000 zł na umowę na czas określony do czerwca 2014. A lata lecą ... :(

Gość gość
Ile macie lat?

Gość gość
ja mam identyczną sytuacje, ja na zlecenie, mąż na czas określony tylko że mój zarabia 3000, choć można powiedzieć że zostaje 2000 po opłaceniu wynajmowanego mieszkania, on ma 27, ja 25 lat ale nie sądzę żeby nasz wiek miał związek z chęcią posiadania dziecka ?

Gość szblozeby
ciekawe co maja powiedziec panny niepracujace?

Gość gość
Ja mam 26 mój 28

Gość gość
ja mam 28 i nie myślę nawet o dziecku.

Gość gość
niepracujące mogą powiedziec to samo co my, my po zajsciu w ciąże też zostajemy z niczym, żadnego płatnego l4, macierzyńskiego, jedyne co to możemy sobie odłożyć z obecnych pensji, jeśli nie ma dużych wydatków :/

Gość gość
a ja właśnie myślę, bo chciałabym mieć rodzinę :) ale na ślub nie mam co liczyć, a tym bardziej na jej powiększenie :(

Gość gość
Ja widząc co się dzieje w tej Durnej pl wyjechalam po szkole w wieku 20 lat przez 3 lata pracowalam odkladalam teraz wrocilam jestem w 8 mies ciszy na koncvie ponad 200 tys i jrestem szczęśliwa. A mam24 lata inaczej nie ma szans na dziecko w pl. Np ja wizyty u gin prywatną e bo na nfz to olewaja na całego i 3 USG w ciągu całej ciąży ( smiecvh) koszt 200 zl mies. Pozatym ciaza zagrozona wiec na miesiac wychodzi 2 wizyty po 100 zl, leki 140 zl mies, badania 50 zl mies, to jest 300 zl czasemwiecej bo weizyty zdarzaly sie cvo tydz. Wyprawka mega kasy ubrania kosmetyki lozeczko.... Niestety w pl nawet bedac na l4 majac prace nie wyzyla bym za to. Dzievko kosztuje bardzo duzo.

Gość gość
ja na ślub też nie liczę na razie, bo nie mam jak odłożyć 30tys na wesele

Gość gość
ja kończę w lutym 34 i też perspektyw żadnych nie ma. Jeszcze rodziny na miejscu nie mamy , bo oddaleni o ok. 100 km, więc na żadną pomoc w razie czego liczyc nie mozemy, a siedzimy w robocie 8-18h

Gość gość
ja też chcę mieć dziecko, ale dopiero po slubie. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku w czerwcu bedzie ślub, a dziecko od razu po ślubie.

Gość gość
Jak nie stać cie na wesele to robisz tylko obiad dla najbliższej rodziny .Nie wiem co to za glupie przekonanie slub = wielkie wesele .

Gość gość
30 tys to chyba minimum, i to dość ostro zaniżone :) odnośnie ślubu nie chodzi o kasę :) ale to już inna bajka :P

Gość gość
po co wielkie wesele/ nie stac cie to takiego nie rob zapros rodzicow, rodzenstow jesli jest, dziadkow jesli zyja i swiadkow na obiad do restauracji ja tak zrobilam 2 lata temu - wszystkich osob bylo 15. byl obiad z 2 dan, tort szampan alkohol pozniej jeszcze jedno danie no i na stolach przystawki posiedzielismy 4 godziny na dowidzenia goscie dostali wodke, jedzenie pojechalismy do domu i zrobilismy grilla dla znajomych calonocnego niemalze i bylo swietnie

Gość zawiedziona_23
Dziecko tylko po ślubie, a co do pieniadzy to wcale az tak duzo nie kosztuje, wiele rzeczy mozna kupic uzywanych. Wiem bo sama mam dzidziusia. Słub można wziasc skromny, nie trzeba wiele pieniedzy. A co do waszych umów jest sposob aby miec macierzynski. Pod koniec 7 miesiaca zakładacie wlasną działalnośc, obojetnie jaką byle by opłacic jedną składke ubezpieczenia i po porodzie idziecie na macierzynski :) a po macierzynskim zamykacie działalność i juz. Póki co jeszcze sie da. luka w prawie. Tez wiem z własnego doświadczenia bo tak zrobiłam. Miałam umowe zlecenie jak zaszłam w ciąze. Wszystko sie da tylko trzeba chciec:)

Gość gość
To opłac dobrowolna składkę chorobowa, wtedy masz płatne l4 nawet na umowie zlecenie.

Gość gość
a jak długo pracujecie na umowę zlecenie? jak już dosyć długo to może pogadajcie z szefem...

Gość gość
"dała Bozia dzieci da i na dzieci "Jak zaszłam w pierwszą ciaze-nie pracowałam a maz zarabiał jakies 1000 zł -dalismy rade po 4 latach druga ciaza załapałam sie przed koncem umowy wiec mialam tylko l4 platne.Terazz troszke sie ustawilismy maz firma ja dobra praca -własne mieszkanko (kredycik) i 3 ciaza.Wszystkie planowane .

Gość gość
na cholerę wam te dzieciory :O Ten świat jest psrany jak sto pięćdziesiąt, wszyscy się tu tylko męczymy, wojny, głód, bezrobocie, choroby, koorestwo, umieranie...a wy chcecie tu sprowadzać kolejne biedne istoty. Po jakiego ch u ja, pytam ? :O

Gość gość
A dlaczego w ciąży zostaniesz na lodzie , czemu od razu zakładasz, że nie będziesz pracować ?

Gość gość
większość kobiet dzis pracuje na zleceniu...trzeba w czasie ciąży liczyć na partnera, nie ma wyjścia