Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duze dziecko i kolejna ciaza cc

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy któraś miała w pierwszej ciąży cesarkę i w drugiej również z powodu wagi dziecka ? U mnie raczej genetycznie to idzie,mąż urodził się jako ponad 4 kilogramowy maluch i długi na 58cm-ogólnie jest sporym facetem i waży ponad 100kg,ja mam tylko 56-58kg przy wzroście 178cm,jestem szczupła i urodziłam się 3800g 56cm.Nasz syn miał 4200g i 57cm,teraz jestem w kolejnej ciąży i prawdopodobnie szykuje się córka :D już usłyszałam o cesarce,ale o tym lekarz zdecyduje dopiero w ponad 30 tc.Już w 28tc mówiono mi przy synku że będzie duży bo miał ponad 1,5kg :) Miałyście duże maluchy ? ile ważyły i przy jakiej wadze w kolejnej ciąży miałyście ponownie cesarke ?

Gość gość
bo wydaje mi się że dziecko 3900 też ze mnie nie wyjdzie naturalnie bo to tylko 300gr

Gość gość
to zależy jaki masz rozstaw kości miednicy, zmierzą i pewnie wtedy zadecydują, mój mąż po urodzeniu ważył 4600 i był rodzony siłami natury :-) (może teraz mają inne wytyczne)

Gość gość
Kobiety szczuplejsze od ciebie rodzą większe dzieci.

Gość gość
ja ważyłam 4950 i miałam 62 cm i matka mnie rodziła sn, moje dziecko ważyło ponad 4100 i miało 59 cm i tez sama rodziłam- to był koszmar oczywiście ale dałam rade. teraz jestem w ciązy i praqwdopodobnie znów będzie kloc. Nie nastawiam sie jednak na cc bo u nas to chyba tylko jak dziecko będzie wazyc 7 kg zrobią ;)

Gość gość
Pierwsza córka - 4300, sn, poród koszmar Druga córka - 3900, sn, poród bolesny, ale szybki Moja rada: odstaw suplementy witaminowe. Ja nie brałam nic w drugiej ciąży i udało mi się uniknąć reguły - drugie dziecko większe. Też jestem wysoka, podobnie jak Ty.

Gość gość
A tam. Ja jadlam witaminy cala ciaze. Maz wazyl ponoc 4600 przy urodzeniu. Nasz synek urodzil sie z waga 3550. Nie ma reguly.

Gość gość
moja ginekolog mi mówił że właśnie szczupłe potrafią urodzić 4 kilogramowego malucha a inne nie. Przed porodem tzn.jak już przyjechałam do szpitala mierzono mi miednicę i nikt nic nie powiedział że jestem za wąska,chociaż mnie się wydawało że nie jestem aż tak wąska by nie urodzić. Teściowa mojego też naturalnie rodziła i bez większych problemów,a mój syn nawet nie obniżył się,długo się męczyłam ze skurczami ale nic z tego nie wyszło niestety Koleżanka jest drobna,bioderka też i miała cc bo dziecko miało 3700

Gość gość
ja mam co prawda przestarzałe informacje ale pierwszy raz słyszę żeby po cc rodzić sn...

Gość gość
Matko I corko, dzieci powyzej 3,5 kg za granica prawie zawsze sa kierowane do cc ale w Polsce oczywiscie matki polka wypchna nawet 6 -7 masakra jakas!