Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fenoterol wycofali jaki zamiennik

Polecane posty

Gość gość

Biorę fenoterol i nie wiem co będzie jak skończy mi się opakowanie. Już go podobno nie ma w aptekach. Jest oficjalnie wycofany z Unii. Wiecie coś o zamienniku?

Gość gość
Adalat to lepszy lek niż fenoterol. Nie powoduje takiego obciążenia serca. Z tego co wiem był kiedyś stosowany później wycofali go teraz jest dostępny chyba. Ja sprowadzać z zagranicy Moj gin mi zamawia. 12 tyg mi pomaga ten lek.

Gość gość
i dobrze ze wycofali, szkoda ze tak późno bo może dziecko być autystą

Gość gość
No nie strasz z tym autyzmem biorę już 3 mc.

Gość gość
nie straszę, mnie lekarz dawał sam isoptin a jak sie spytałam dlaczego nie isoptin+fenoterol to powiedział "chyba Pani nie chce dziecka z autyzmem"

Gość gość
A co za problem isc do lekarza i zmienic lek? a do goscia wyzej potwierdzam kolezanka brala fenoterol i u jej synka jest diagnozowany autyzm. nie wiem czy to ma zwiazek z tym lekiem ale tez ktos z lekarzy jej to zasugerowal :(

Gość gość
Witam, jestem w ciąży, 27 tydzień i biorę fenoterol. Również byłam przerażona gdy go wycofano. Przyjaciele zorganizowali "akcję" i zebrali dla mnie od swoich znajomych sporą ilość leku, która zabezpieczy mnie do końca ciąży. Powstała także nadwyżka. Mieszkam we Wrocławiu, ale chętnie prześlę Pani ten lek, jeśli jeszcze jest potrzebny. Proszę o podanie kontaktu e-mail. Pozdrawiam, Ania

Gość gość
chętnie odkupie feneterol mój email marysiakaminska@yahoo.com

Gość gość
marysiakaminska@yahoo.com

Gość gość
marysiakaminska@yahoo.com

Gość gość
Dokładnie gość wyżej ma racje Na ch*j ci isotopin gin chce ci ciśnienie zbić czy co???? Isotopin podaje się przy fenoterolu zęby ciśnienie było ok i serce nie kolatalo bez fenoterolu ten lek nie jest skuteczny Po drugie idiotki niedouczone duphaston to nie zamiennik fenoterolu Fenoterol powstrzymuje skurcze macicy zęby nie doszło do porodu a duphaston to nic innego jak progesteron podaje się go bo ten hormon niby pomaga utrzymać zagrożona ciąże ale ze skurczami to nic wspólnego nie ma Douczcie się jak wy chcecie te ciąże donosić??? Zero wiedzy a lekarz który daje. Isotopin bez fenoterolu to te inteligentny ze hoho Zamiennik fenoterolu to adalat niedostępny w Polsce ja sprowadzać go z Niemczech. Oraz cordafen ale czy jest dostępny w pl nie wiem

Gość KasiaKasia Kasia
odsprzedam opakowanie za 50 zł, kontakt kasia.maliniak@interia.pl

Gość gość
Haha najpierw kupowalas teraz za 50 zł cvhcesz sprzedać?? Oj idiotko za taka cenę pojebalo cie:-)

Gość gość
Chetnie odkupilabym zamiennik Fenoterolu, bo narazie biore tylko leki wspomagajace Luteine, Aspargin, No-spe, ktore wiadomo nie maja takiego dzialania. Skurcze staja sie coraz bardziej dokuczliwe i grozi mi szpital, dlatego chetnie odkupie lek Adalat, musze tylko porozmawiac z lekarzem prowadzacym. Kontakt: justin120488@gmail.com

Gość pppjjj
Hej, sorry ale to że niektóre kobiety się na lekach nie znają to przecież nie jest ich wina. rzeczywiście isoptine ma jako zadanie zmniejszyć działanie niepożądane fenoterolu więc same podawanie isoptne nie ma sensu. duphaston to nie jest zamiennik ale są badania , że gestageny podobno działają. Jest tylko kilka badań a ponieważ preparaty są nieszkodliwe można spróbować 3 sprawa do adalat . Tak jest to lek na nadciśnienie ale jako efekt uboczny zmniejsza skurcze przedwczesne. Działa bardzo dobrze i jest powszechnie stosowany w Niemczech Holandii i USA. Niestety tutaj jeszcze nie ma pozwolenia. Firmy farmaceutyczne nie maja interesu ponieważ mały rynek zbytu w porównaniu z innymi

Gość gość
Mi fenoferol pomógł w ciąży trojaczej 10 lat temu. Mam dwurozna macie z predyspozycjami do przedwczesnych skurczy. Później pozniej dostawalam to 2mies w szpitalu przez kroplowke. Mam 3zdrowe córki. Teraz jestem w 20tc z blizniakami i jestem przerażona ze nie ma tego leku! Za tydzień mam wizytę u gina może mi coś pomoże....