Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze karmienie marchewką

Polecane posty

Gość gość

hej mamuśki mam pytanie - moj synek urodził się w lipcu planowałam w ten weekend wprowadzić marchewkę pytania: kiedy Wy wprowadziłyście marchewkę? bo z tego co czytam to po 4 miesiącu a przed końcem piatego Oraz co z fotelikiem, tzn mały oczywiście nie siedzi, a większość fotelików do karmienia jest od 6 mies. jak więc nakarmić? na bujaczku? czy może zbyt wcześnie chcę wprowadzić tą marchewkę??

Gość gość
Hej, mój synek praktycznie od urodzenia jest karmiony mm, marchewkę wprowadziłam jakoś w 5 miesiącu. Młody je na fotelku samochodowym :) Na początku może być ciężko, bo dziecko nie kuma, że trzeba otworzyć buzię, żeby znalazło się w niej jedzenie, ale po miesiącu jest już naprawdę dobrze :) Powodzenia!

Gość gość
Jeszcze mam pytanie, czy po podawaniu marchewki nie będą rosły mojemu synkowi długie siekacze jak nutrii?

Gość gość
a gotowalyscie same czy słoiczek?? bo jak gotowac to na parze czy w wodzie lepiej??

Gość gość
Pierwsza marchewkę jadła jak miala 4,5 mca - na bujaku, fotelik kupilam dopiero jak juz jadła 2 posiłki bezmleczne. Ale ogólnie foteliki do karmienia mają zazwyczaj regulację i mozna na połleżąco je ustawić... tylko ze nie ma sensu jak to jest pare łyzeczek dziennie zawalac sobie dom. Niania karmiła na kolanach u siebie, dziecko bokiem do niej, oparte plecami o ramię i brzuch niani.

Gość gość
mozesz gotowac ale teraz o młoda marchewke trudno a "stara" bez dodatku tłuszczu gotuje sie długo do miękkości - nie wiem czy warto dla tych kilkau łyzeczek.. ale to zlaezy jakie masz podjescie do słoiczków.

Gość gość
niemam nic do słoiczków ;p bo o dobra marchewke trudno, wiec pewnie wartosciowosc posiłku taka sama ... ale od czasu do czasu jakbym zdobyla to chciałabym tez przyrzadzic ...wiec sie zastanawiam czy jak ugotuje to w wywarze beda wartosci odzywcze wiec moze lepiej na parze?