Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jedzą wasze 8miesięczniaki

Polecane posty

Gość gość

?? jakie owoce/warzywa już podajecie? co na deser oprócz owocow?

Gość gość
podaję już bardzo dużo owoców i warzyw, a dokładnie wszystkie te, które są dostępne w słoikach różnych firm, adekwatnie do wieku. Tzn. nie podaję wyłącznie słoików, bo częściej gotuję sama, jeśli jest warzywo lub owoc są w ich składzie to ja daję też dziecku. Z wyjątkiem truskawek, bo z tymi mam jakieś obawy:), a w słoiczkach już są. Warzywa (nie pamiętam wszystkich), mniej więcej: ziemniak, marchewka, kalafior, brokuły, groszek zielony, fasolka szparagowa, szpinak, dynia, papryka, pietruszka, seler, pomidor, koperek. Owoce (też raczej nie wszystkie pamiętam): jabłko, banan, maliny, brzoskwinie, mango, winogron, porzeczka, jagody. Na deser zawsze podaję owoce. Jutro synek kończy 8 miesięcy.

Gość gość
Mój dopiero zaczął 8 mc ale podobnie podaje podobne potrawy jak wyżej zostało napisane. Z tym, że ja wszystko gotuje sama i deserki i obiadki. Do tego daje małemu biszkopty, bułeczkę z jajeczkiem i masełkiem, kawałek czekolady ale tak spróbować tylko :D

Gość gość
to ja autorka. no ja właśnie zastanawiam sie co jeszcze mogę jej wprowadzić bo zatrzymalam sie w jednym punkcie . co innego podaje schemat żywienia a co innego jest w sloiczkach. moja w piątek skończy 8mies. ja truskawki dałam już dawno i było ok. najpierw dałam tylko troszkę. chyba pół truskawki. zastanawiam sie nad pomidorem ale też mam obawy. daje jej też spróbować to co my jemy ale takie raczej proste rzeczy np ostatnio pierogi ruskie z nami jadła a dzisiaj próbowała kopytka. problem mam z owocami bo nie wszystkie chce jeść. wcina chętnie banany i jabłka. ładnie też jadła winogrona ale takie z ogródka. sklepowych nie chce. na deser daje jej też kisiel i budyn ale sama robię a nie ten z torebki.