Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszkajaaj

Grzybica pochwy globułki

Polecane posty

Gość agnieszkajaaj

Dziewczyny pomóżcie...od dłuższego czasu męczy mnie grzybica pochwy a ból zaczął być coraz mocniejszy. Byłam u ginekologa, który przepisał mi CLOTRIMAZOLUM (globułki) , oraz krem Pimafucort, z tym że on mi zupełnie nie pomaga. Za to globułki są boskie, przynoszą ulgę praktycznie od razu. Niestety działają przez około dzień. Czy możecie mi polecić jakieś dobre globułki dopochwowe ? Bo dzisiaj zużyłam ostatnią globułkę i boję się , że jutro będę umierać z bólu.

Gość Flortina
Niestety globulki są na receptę, więc musisz iść do ginekologa, by zrobił wymaz na posiew i kiedy będzie wiedział na co grzybek/ bakteria (zależy co wyhodują) jest wrażliwy to przepisze odpowiednie leczenie. Porozmawiaj też z lekarzem o łykaniu probiotyku. A do codziennej higieny intymnej stosuj płyn lacibios femina protecta z kwasem mlekowym i kwaśnym pH (3.5), dzięki czemu zapobiega rozwojowi grzybów oraz chlorheksydynę, działającą bakteriobójczo. Jest bardzo delikatny dla skóry okolic intymnych, nie zawiera SLS, SLES, parabenów, więc nie uczula, natomiast łagodzi pieczenie i świetnie odświeża. Używam go od ponad roku i mimo, że mam bardzo wrażliwą skórę nie pojawiły się żadne podrażnienia ani uczulenie.

Gość gość
A mozę coś doustnego? Mnie pomógł przy infekcji pochwy właśnie dosutny trioxal. Ja zawsze polegam na lekach przepisancyh przez lekarza. Uważam, że wszelkie suplementy diety itp. Nie pomogą, trzeba zadziałać czymś mocnym.

Gość gość
globułki :D

Gość Lola1234567890
Niestety wiekszosc jakichkolwiek lekow przecuwgrzybiczych jest na recepte. Jesli nie przejdzie Ci do jutra mozesz sprobowac domowych sposobow. Mi pomaga czosnek. Nawlekam orb any zabek na nitke I zakladam. Nie moze zaszkodzic. Mozesz fez kupic w aptece irygator I tantum rosa do irygacji. Bez recepty.