Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratunku

Polecane posty

Gość gość

Hej chciaabym was sie poradzic powniewaz dostaje pomalu szału ... a wiec zaczne od tego ze mam nieregularne cykle zazwyczaj dosatje okres szybciej niz w poprzednim miesiacu jednak w sierpniu mialam okres od 15 okolo 7 dni we wresniu 11 a w pazdzierniku dostalam okres 12 ( zawsze okres trwa okolo 7 dni) ciezko jest mi wyliczyc swoj cykl poniewaz jak widac roznie to bywa. w pazdzierniku dzien przed okresem uprawialam seks byl to stosunek przerywany( wiem moja wina za glupote trzeba płacic chocby nerwami) pozniej 12 pazdziernika dostalam okres i po okresie znow uprawialam seks ... dzis mija juz 33 dzien cyklu czyli zakladajac juz nawet wersje najdluzsza jaka mi sie zdazala cyklu powinam juz dostac okres jednak ani sladu, nie mam zadnych objawów , troche pobolewa mnie brzuch , kłuje ale moze to juz urojenia bardzej niz faktyczny bol, czuje sie jakbym miala wypieki na twarzy , mam lekkie wzdecia, śluz jest przezroczysto biało metny klejcy sredniorozciagliwy nie ma go duzo. Wykonałam dzis bobo test płytkowy niestety nie z porannego moczu ale z 2 tego dnia czyli w miare rano test wyszedl negatywnie po chwili ani sladu 2 kreski czy powinnam powtarzac test i czy moge uznac go za wiarygodny? Podpowiedzcie mi cokolwiek naczytalam sie juz takich rzeczy w internecie ze obawiam sie ze to to ma wplyw na moj brak okresu. Dodam jeszcze ze seks uprawialam jedynie do 21.pazdziernika czyli do 9 dnia cyklu.

Gość gość
powtórz test

Gość gość
kiedy najlepei... tak napsialas ze mam jeszcze wieksze obawy ...

Gość gość
O kurcze jak bym o sobie czytała też miałam okres 12 października a teraz ani śladu... I też nigdy się nie da wyliczyć, bo raz jest tak a raz inaczej... A już powinien być..

Gość gość
Ja jestem w 3 miesiącu ciąży i jak do tej pory moimi jedynymi objawami był ból brzucha i twardsze piersi właśnie w czasie gdy miałam spodziewać się okresu ( 3 miesiące temu) więc nawet nie podejrzewałam że to ciąża tylko trochę spóźniający się okres. Więc objawów ciąży wcale nie musisz mieć żeby w niej być. Jednak okres może ci się spóźniać z nerwów, musisz sama wiedzieć czy wcześniej jak miałaś bardziej stresujące dni również okres ci się spóźnił. No i oczywiście zrób test jak wyjdzie negatywny a w ciągu tygodnia nie dostaniesz okresu idź do ginekologa.

Gość autorka wpisu
no ja doskonale sobie zdaje z tego sprawe ze nie musze mec objawow i temu rpzezywam ze jestem w ciazy ...robilam test dzisiaj czyli 33 dnia cyklu i wedlug mnie dzis powinnam m,iec juz okres ostatecznie i negatywny ...czy wielki wplyw na wynik mogl miec fakt ze nie byl to mocz poranny??? czytalam ze po okresie raczej sa dni nieplodne... przed tez.. no wiec nie wiem o co chodzi stres nigdy jakos na mnie nie dialal tera tez niemialam powowdow dos tresu oprocz stresu ewentualna ciaza, zmienilam tez tryb zycia wczesniej duzo pracowalam teraz glwonie siedze w domu nie wiem czy to tez moze miec wplyw

Gość gość
masz gg?

Gość gość
TO NIE SĄ NIEREGULARNE CYKLE! Nieregularne cykle są wtedy kiedy wahania są dłuższe niż tydzień! Rzadko, która kobieta ma co koknkretną liczbę dni!

Gość autorka wpisu
nie mam :) a ty koelzanko z taka sama sytuacja jak ja robilas test albo cokolwiek?

Gość michasia123456
może nie taką samą ale podobną

Gość autorka wpisu
noo czytalam wlasnie ze tak nie mozna tego nazwac ale w takim razie jak mam wiedziec kiedy sie spodziewac okresu jezeli czasami bylo to 28 czasami 30 a czasami 32 dni a czasami jeszcze inaczej?

Gość gość
Fakt że nie był to poranny mocz może mieć wpływ na wynik testu jednak nieznaczny. Nie ma co gdybać, musisz cierpliwie czekać, bo co bym ci nie powiedziała i tak będziesz się martwić i zastanawiać czy nie jesteś w ciąży. Poczekaj jeszcze. W sobotę zrób test a jeżeli wyjdzie taka konieczność to w poniedziałek do ginekologa.

Gość gość
Tak ma znaczenie czy test był z porannego moczu! Po prostu po nocy w pierwszym moczu stężenie hormonu hcg (ciążowy) jest największe, więc może być tak, że jesteś w bardzo wczesnej ciąży, a test jej jeszcze nie wykrył.

Gość autorka wpisu
wiem wiem ..ale ile to wczesna ciaza skoror juz minelo 0 dni ponad od seksu.. a miesiac ponad od okresu

Gość gość z pobobną sytuacją
Jeszcze nie robiłam... Czekamy jeszcze dwa dni.... Tzn my bardzo chcemy mieć dzidziusia ale w przyszłym roku bierzemy ślub i nie chce iść z brzuchem...

Gość gość
ma znaczenie ale nie tak wielkie jeżeli test jest dobry powinien wykryć ciąże nawet z moczu np wieczornego. to że poranny jest najlepszy wcale nie znaczy że może tylko taki być używany i wiarygodny!

Gość autorka wpisu
20 dni od seksu i miesiac ponad od okresu michasia! a co u ciebie sie dzieje ?

Gość autorka wpisu
no wlasnie a ja nie chce byc w ciazy mam 25 lat c wiec dzieki bogu nie jestem gowniara (mimo ze to bylo gówniarskie) ale mam inne plany zawsze zabezpieczalam sie tabletkami ... i mialam swiety spokoj, pozniej rozstalam sie z chlopakiem teraz z nowym partnerem tez mam plan brac tabletki ato bylo takie tymczasowe ...:(

Gość michasia123456
możemy pogadać ale nie tutaj :)

Gość gość z pobobną sytuacją
Ja mam 22 ale jednak by głupio było isc do ślubu tuż przed porodem ;/ my używamy prezerwatyw ale czasami zdarzają nam się "głupie" wybryki. Ostatnio Pani ginekolog proponowala mi tabletki ale jakoś nie potrafię sie na nie zdecydować...

Gość autorka wpisu
michasiu no to nie wiem gdzie poniewaz nie mam gadu :) badzmy dobrej mysli ... ja 1 raz jestem w sytuacji ze musze robic test ...i robiac go bylam w stresie niezlym .. widocznie czeka mnie to po raz 2 ...

Gość michasia123456
ja testów zrobiłam 13

Gość autorka wpisu
gosc z pododbna sytuacja dla mnie to bylo idealne rozwiazanie te tabletki pozniewaz mam silna anemie a to zmniejszalo krwawienie plus do tego spokojna glowa... a tera modle sie o to zeby bylo ok .

Gość gość
Co może oznaczać obniżona szyjka macicy??

Gość autorka wpisu
a wiec.. nie wytrzymalalam do soboty poniewaz wyjezdzam za granice na tydzien i bym sie zadreczała :) zrobiłam dzis test innej firmy i z porannego moczu wynik negatywny nadal powinnam panikowac? mysle ze to juz jakas paranoja :) okresu brak a 2 testy na nie ...wiec chyba powinnam je uznac za prawdomowne

Gość autorka wpisu
kurde ale nadal kłója mnie jajniki... to jeden to drugi...do tego mam sluz płynny przezroczystyo-białawy nie mam jak pojsc do gin. bo wyjezdzam za granice na tydzien