Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na wsi

chcemy wybudowac dom

Polecane posty

Gość na wsi

Witajcie , razem z narzeczonym planujemy wybudowac dom. Dzialke mamy 2500m2 ... na wsi - z czego sie bardzo cieszymy bo nie lubimy duzych miast. dom chcemy wubudowac 1 pietrowy 150m2 - na slasku. Ile mniej wiecej kosztuje stan surowy pod klucz. z gory dzieki za odpowiedz.

Gość gość
ok 150 tys a ile macie lat,ile zarabiacie?

Gość gość
150 to mało, liczę że koło 200tys. jak nie więcej, bo wszystkie pozwolenia trochę kasy pożerają. I pamiętaj, żeby zapisać dom na Was oboje, tak samo działkę

Gość na wsi
A to chyba malo wazne ile mamy lat i ile zarabiamy :) ... dziekuje za odpowiedz.

Gość na wsi
dzialka jest juz uzbrojona :)

Gość gość
oj no zdradz przeciez jestes anonimowa:P i ile macie oszczednosci

Gość na wsi
co z tego ze jestem anonimowa to nie oznacza ze mam mowic o moich zarobkach. Po za tym to nie ma nic do mojego pytania.

Gość gość
zawsze trzeba mieć trochę więcej kasy, bo nigdy nie wiadomo co "wypadnie" (np. pęknie rura i zaleje pół domu) Nie napisałaś, czy dom podpiwniczony czy nie.

Gość Boobb
200 Tys wyniesie śmiało . Wszystko zależy od jakości ekipy , jakości materiałów i wielu wielu innych szczegółów . Zależy czy prosta konstrukcja czy coś skomplikowanego . Oczywiście ostateczna kwota może być zarówno niższa jak i wyższa .

Gość na wsi
nie nie jest podpiwniczony ani nie ma poddasza. ma garaz i jest 1 pietrowy.

Gość gość
Dla chcącego nic trudnego.Ja,mój brat iszfagier wybudowaliśmy własne domy.Wszystkie pow.220m i żyjemy.Bez kredytu w banku.Przede wszystkim trzeba liczyć na własny przemysł i pomoc rodziny (praca).

Gość na wsi
Czyli tak jak myslalam w okolicach 200 tys :) super dziekuje bardzo za odpowiedzi

Gość gość
Znalazłam właśnie wyliczenia, ale nie mogę wkleić linka: Stan surowy otwarty - 163230zł Stan surowy zamknięty- 64560zł instalacje - 46950zł wykończenie - 51300zł

Gość na wsi
wlasny przemysl ? co masz na mysli - chyba za bardzo pomoc rodzinna nie bedzie az tak potrzbna. :) ale cieszy mnie ta suma co piszecie - dziekuje bardzo od jutra szukam ekipy

Gość gość
szFagier--------ja p*****le

Gość gość
Własny przemysł - w miarę możliwości jak najwięcej prac wykonywać we własnym zakresie.Robocizna jest nieraz droższa od materiałów.

Gość na wsi
ahh rozumiem - moj narzeczony chce z bratem dokonczyc gore ... ale dol i lazienki beda wykonczone przez robotnikow.

Gość gość
I póżniej powstaje taka partolina, że , aż żal patrzeć. Jak mnie wkurzają takie lepigliny, co rżną fachowców

Gość gość
18.46 mniej mnie razi ten szFagier niz twoje p********ie

Gość gość
a działka jest czyja? twoja czy jego? kto daje na ten dom pieniądze? co w razie rozstania?

Gość gość
Ty jesteś poliglotą, a ja fizyczniakiem z własnym domem,w ładnej okolicy.Ty mieszkasz w nie swojej klitce w mieście.Wszystkiego w życiu mieć nie można.

Gość na wsi
Dzialka jest na mnie i na mojego narzeczonego - jeszcze slubu nie bylo a ja mam myslec o rozstaniu XD ... pieniadze mamy swoje bez kredytu i bez pomocy rodziny.

Jeśli zdecydujesz się na technikę budowy domu ze słomy albo z gliny oraz drewna to wyjdzie o wieeele taniej.

Gość na wsi
Dzieki za Twoja zbedna rade :) Ty pewnie masz dom ze slony dlatego rzucasz taka propozycja - ja jednak bede miala solidny dom :)

Gość gość
radziłabym wam abyście sporządzili kosztorys w szczególności jeżeli prace będą wykonywane przez ekipę, pozwala to na lepsze zaplanowanie poszczególnych etapów i dostosowanie ich do aury pogodowej jak również przed naciągnięciem