Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Delikatny makjaż w szpitalu PO urodzeniu dziecka

Polecane posty

Gość gość

Na co dzień się maluję, raz mocniej raz słabiej ale podkład i tusz zawsze mam. Jak zwykle jest w szpitalu po urodzeniu, kobiety robią sobie lekki makijaż? Wiadomo przychodzą goście, rodzina, znajomi.... Nie mówię tu o porodówce żeby było jasne :P Tylko już później po prysznicu, odpoczynku....

Gość gość
ale gdzie po porodówce? po porodówce nie ma nic więcej!

Gość gość
ja się umalowałam dopiero na wyjście, podczaas pobytu nikt sie z sali nie malowal, natomiast prysznic to był podstawa

Gość gość
tez masz problem...

Gość gość
po porodówce chyba jest oddzial położniczy;p u nas też nikt się nie małował, szczerze mówiąc to ja nawet o tym nie pomyślałam:) równie na wyjscie dopiero zrobiłam makijaż, och jak mi było lepiej, tym bardziej że osttanie 5 tyg ciązy lezałam w szpitalu:D

Gość gość
Tak robilam delikatny makijaz. To moim zdaniem normalne.po porodzie czulam sie dobrze wiec chcialam tez dobrze wygladac

Gość gość
po porodówce czyli gdzie? w domu?

Gość gość
Tak robilam, kolezankaz sali rowniez.

Gość gość
Mozesz nalozyc troche fluidu. Tuszu bym nie polecala bo po porodzie bedziesz tak zmeczona ze w kazdej chwili gdy dziecko zasnie i tobie sie oczy zamkna wiec ja bym nie ryzykowala rozmazaniem i podraznionymi spojowkami.

Gość gość
z ciekawości pytam. Wiem, że sporo osób przyjdzie w odwiedziny, chciałabym jakoś wyglądać a nie wiem jakie zwyczaje panują u świeżo upieczonych mam. Czy nie będę się wyróżniać jak nałożę trochę podkładu i lekko wytuszuję rzęsy? Włosy mam ciemne, brwi też a rzęsy jasne :/ w niepomalowanych fatalnie wyglądam.

Gość gość
panują takie zwyczaje, że masz to wszystko gdzieś, marzysz tylko o tym żeby się wykąpać i zająć się dzieckiem!

Gość gość
Ja rodziłam koło północy ale od razu po godz poszłam sie umyc a astscie meza oczywiscie. Rano przed obchodem nałozyłam podkład, tusz i bezowy cień zeby sie dobrze czuc:)

Gość gość
jak się pomalujesz to będziesz się wyróżniać

Gość gość
Ja czulam sie swietnie po porodzie wiec makijaz jak najbardziej :) nie wiem jak inne kobiety bo lezalam sama w pokoju.

Gość gość
nie słuchaj głupot, pomaluj sie tak zeby dobrze sie czuc sama ze soba. wiadomo dziecko najwazniejsze ale ty tez sie liczysz

Gość gość
będziesz się wyrózniać i co z tego? masz potrzebę to się malujesz. jak inne się nie uczeszą to ty też nie? twoja sprawa jak i kiedy dbasz o wygląd możesz tez zrobić sobie hennę na rzesy albo je przedłużyć, ja jak szłam do szpitala ( nie na poród tylko na operację ) to sobie rzęsy przedłużyłam metodą 1:1 bo wiedziałam że nie będę się malować a zwykle to robię i czułabym się nieswojo

Gość gość
od odrobiny podkladu i tuszu nic ci sie nie stanie kochana - wrecz uwazam,ze twoje podejscie jest jak najbardziej ok - chcesz sie czuc dobrze to w czym problem? ja bedac w szpitalu rowniez sie malowalam tzn nie tak wyraziscie jak na codzien ,ale troche podkladu lub kremu bb , tusz i czasem nawet delikatnie kredka do oczu . Nie bylo w tym nic zlego i nie czulam zeby ktos patrzyl na mnie jak na idiotke -a nawet jesli to tylko beda cie oblatywac wzrokiem te leniwe cierpieciatka ,ktore to lubia straszyc swoja facjata innych. Pozzdrawoam

Gość gość
"Wiem, że sporo osób przyjdzie w odwiedziny, " PO CO ? nie mogą przyjsc do domu tylko robią wycieczki do szpitala ?

Gość gość
Jak to PO CO? Gdyby ktoś z moich bliskich lub mojego męża był w szpitalu też byśmy poszli. To chyba normalne. Zresztą też jest miło jak ktoś przyjdzie. Ale nie o tym jest temat.

Ja bardzo rzadko się maluję, więc leżąc w szpitalu po porodach nie odczuwałam dyskomfortu. Pamiętam jedną dziewczynę wyróżniającą się makijażem - tona podkładu, puder, rumieńce z różu, niebieski brokatowy cień + kreska linerem i sklejone tuszem rzęsy. Rano po prysznicu 2 godziny szykowała się przed lusterkiem, włosy układała karbownicą, a potem kładła się do łóżka, wygładzała kołdrę i oczekiwała odwiedzin :) A tak poważnie, to jeśli miałabyś się czuć źle bez delikatnego makijażu, to czemu nie?

Gość gość
Ja lezalam tydzień i po paru dniach nalozylam tusz i trochę różu to pielęgniarka się śmiała ze i tak mi krew podłącza ich nie oszukam :D bo mialam z******ta anemie

Gość gość
Ja sobie robiłam makijaż.Na co dzień się maluję niezależnie od tego czy gdzieś wychodzę czy nie to dlaczego w szpitalu miałabym tego nie robić.I guzik mnie obchodziło,że żadna inna dziewczyna się nie malowała.

Gość gość
ja nie zawsze maluje sie na codzien, wiec i po porodzie mi sie nie chcialo, ale jesli Ty bedziesz miala ochote, to fajnie, szacun :P

Gość gość
Miałam ochotę wyglądać dobrze i malowałam się za każdym razem;) Zresztą do porodu też jechałam z makijażem, bo u mnie wszystko zaczynało się trochę nagle i wtedy myślałam raczej, że potrzebuję zabrać szybko rzeczy, a nie makijaż zmywać. Nikomu to nie przeszkadzało, nikt nic mi nie powiedział, a ja czułam się w miarę "normalnie". Leżałam na dwuosobowych salach - raz miałam obok siebie panią, co wyglądała niechlujnie wręcz, włosów nie chciało się jej nawet umyć, choć z raz dziennie prysznic chyba brała. Natomiast przy drugim dziecku leżałam z kobietą, która wyznawała takie zasady jak ja:). Generalnie mnie to średnio obchodzi, co robili inni czy inne, najważniejsze było moje samopoczucie;). Byle każda kobieta dbała o higienę, to wystarczy

Gość gość
Ja się lekko malowałam, dodam jeszcze że zaraz po odejściu wód płodowych w domu przed wyjazdem na porodówkę zrobiłam sobie delikatny makijaż ;p co z tego że na porodówce było z 25 stopni i wszystko się zaraz zmyło, ale ja czułam się lepiej ;p

Gość gość
Rozumiem, ze te tłumy będą też podziwiać maluszka? No to gratuluje głupoty! Sezon grypowy w pełni. Nawet jeżeli nie pokażesz dziecka ale ty sie możesz zarazić!

Gość gość
Ja na porodówce miałam delikatnie nałożony podkład. Ale i tak mój poród zakończył się cc. Dzień po cesarce, przyszła nieoczekiwanie w odwiedziny teściowa :o, zdecydowanie za wcześnie jak jeszcze cewnik miałam założony, ale jej to oczywiście nie przeszkodziło żeby przyjść zobaczyć wnuczkę, a ja wyglądałam tak choćby piorun mnie strzelił, szopę na głowie w szczególności. Miałam wtedy dopiero iść się kąpać. Ale jak ona poszła sobie, to wtedy ostatkami sił doczołgałam się pod prysznic. Wykąpałam się, wysuszyłam włosy, wyprostowałam, lekki makijaż strzeliłam, i popołudniu przyszła moja mama, potem siostra ze szwagrem :D. Chciałam po prostu pokazać że czuję się dobrze, a nie zmęczona, wykończona z brakiem sił.

Gość gość
ja akurat nie rodziłam, ale jak byłam na laryngologii to się lekko malowałam (fluid, błyszczyk) - chciałam ładnie wyglądać, jak mąż (wtedy chłopak) do mnie przyjedzie, normalna rzecz, więc myślę, że na położniczym będzie podobnie, jestem kobietą i lubię wyglądać nienajgorzej :-P nie mówię tu o nie wiadomo jakim mejkapie, ale podstawy owszem

Gość gość
to już PO ma swoje szpitale?

Gość gość
gość z 00:45 mnie r******ł! Haha ha ha ha :D padlam