Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trjójka dzieci w dzisiejszych czasch

Polecane posty

Gość gość

Witam, Myśle o trzecim dziecku... a więc moja rodzina stałaby się rodzina wielodzietna. Nie mam złej sytuacji finansowej, mamy b.duzy dom, ale mimo to nie jest kolorowo. Moje pytanie dotyczy: czy przysługują jakieś ulgi, zniżki, pomoc od państwa dla rodzin posiadających 3 dzieci. Jeżeli coś wiecie więcej piszcie. Pozrawiam

Gość gość
w polsce to można za darmo w ryj dostac,a rodziny są pozostawione same sobie niestety...

Gość gość
to chęć posiadania 3 dziecka jest u ciebie podyktowana tym co daje państwo? Umiesz liczyć, licz na siebie, albo się chce mieć troje dzieci i stać na ich utrzymanie, edukację i wychowanie albo się rezygnuje.

Gość gość
Co ty chcesz zgotować tym dzieciom? Jak sobie wyobrażasz wyjazd dokądś we trójkę, wypad w ciekawe miejsce? To wszystko kosztuje bardzo dużo gdy ma się jedno dziecko, przy kolejnych podwójnie, potrójnie... Nienawidzisz tych które już są? Znudziły ci się? Ty możesz nie mieć pomysłu na życie innego niż rozmnażanie się ale dlaczego wciągasz w to dzieci?

Gość gość
sama jestem w 3 ciazy ale nie zastanawialam sie czy to rodzina wielodzietna.jak by mozna bylo to chetnie skorzystam.wiecie cos na ten temat?

Gość gość
no jasne, chce trzecie dziecko dlatego by im zgotować piekło.... !!!???? absurdalne!!! Chce by moje dzieci miały na kogo liczyć w przyszłości, gdy nas braknie, nie chce ich okaleczyć jedynactwem, rozpieszczeniem i samolubstwem. Albo zrobić "zaplanowaną" dwojkę by tylko była, by rodzina się nie czepiała. Z tego i tak większość to wpadki. Złej sytuacji finansowej nie mam jak pisałam wyżej, wiadomo choćbyśmy mieli i 50tys netto na ręke zawsze będzie źle, ale jeśli są jakies ulgi to dlaczego mam z nich nie skorzystać???????

Gość gość
Pieerdolisz koleżanko tak, że aż czytać się nie chce. Jeśli nie stać cię na trzecie dziecko to go nie miej, proste i logiczne. Ty jednak wolisz walnąć sobie trzeciego dzieciaka i potem latać po MOPSach i innych opiekach społecznych żeby ci na chleb dali. Skąd wiesz co będzie jak twoje dzieci dorosną? Może rozjadą się po świecie? Może będą się nienawidzić? Czy wiesz ile rodzeństw czuje do siebie niechęć? Weź myśl trochę bo zachowujesz się tak jakbyś życia nie znała.

Gość gość
nie znam takiego życia o jakim ty piszesz, widać po twoim poscie ze jesteś pustym babskiem patrzącym tylko na swoje nijakie ego. skoro żyłaś sama w beznadziejnej rodzinie nie dziewie się ze też nie masz perspektyw by stworzyć lepszą. pewnie, lepiej mieć jedne dziecko i wychować go na kolejnego tyrana zapatrzonego w siebie, który w sumie i tak cie zostawi na starość, wyjedzie do uk i zostanie gejem... wg ciebie wszystko jest czarne wiec niech tak i będzie, ale u ciebie

Gość gość
autorko nie przejmuj sie wiekszoscia powyzszych bo ciezko sobie nawet wyobrazic kto siedzi po drugiej stronie ze wypisuje takie rzeczy.. Chęć posiadania dużej rodziny nie jest niczym złym a co do naszego państwa to sory ale na zachodzie matka może mieć tyle dzieci ile chce i nie musi sie martwic czy ją stać w mniejszym czy wiekszym stopniu tylko może sobie z nimi siedziec i je wychowywać dopoki nie pojda do szkoły.. Też by chciała mieć przynajmniej trójkę dzieci, nas tyle było w domu i zabaw z rodzeństwem nigdy nie zapomnę:) poprostu zamiast latać na podwórko z kolegami z osiedla miałam takie mini osiedle w domu i byliśmy dla siebie najlepszymi przyjaciółmi, do dziś jesteśmy:) A gdyby nie było najmłodszej siostry to by nie było połowy fantastyczny pomysłów na zabawy :)

Gość gość
Uważam , że większość kobiet piszących na tym forum wcale nie powinno mieć dzieci, bo jak można mieć dzieci będać dosłownie tak tępym jak but z lewej nogi, nie znając ortografii, wyrażając się wulgarnie o innych matkach, potępiając w nieładny sposób rodziny biedne i wielodzietne. A kto wam dał prawo do tego by innych oceniać ? Zastanów się jedna z drugą czy swojemu jedynakowi dajesz dobry przykład. Ja osobiście mam 3 dzieci , wszystkie planowane i kochane. I nie widzę potrzeby tłumaczyć się komukolwiek z tego. A do pani a 9:41:45, ciekawa jestem jaki ty masz pomysł na życie poza siedzeniem w domu i buszowaniem po necie. Bo w pracy na pewno nie jesteś.I to niby mają być większe ambicje od "rozmnażania się"

Gość gość
"pewnie, lepiej mieć jedne dziecko i wychować go na kolejnego tyrana zapatrzonego w siebie, który w sumie i tak cie zostawi na starość, wyjedzie do uk i zostanie gejem... wg ciebie wszystko jest czarne wiec niech tak i będzie, ale u ciebie" Wyjedzie do uk i zostanie gejem lololol. XD Wiesz co, lepiej już nic nie pisz, bo tylko się ośmieszasz.

Gość gość
Autorko ..na tym forum nie uzyskasz ani potrzebnych informacji ani rad. Większość kobietek tu siedzących tylko umie tryskać jadem. Poruszenie tematu o trzecim dziecku, jest uważane tutaj jako przestępstwo. Sama obecnie jestem w trzeciej planowanej ciąży, tylko że ja nie mieszkam w Polsce. Nie wiem czy zdecydowałabym się na trzecie dziecko w tym kraju. Samo podejście społeczeństwa do rodzin wielodzietnych jest delikatnie mówiąc dziwne. Tutaj gdzie mieszkam normą jest troje dzieci w rodzinie. Nikt się nie dziwi, nikt krzywo nie patrzy. Ja dosyć póżno zdecydowałam się na trzecie dziecko ,gdzyż moje starsze dzieci to nastolatkowie.Na wiadomość o rodzeństwie radości nie było końca. I nie uważam aby moje starsze dzieci były w jakikolwiek sposób pokrzywdzone. Co do pomocy od państwa nie korzystam , oprócz zasiłku rodzinnego który tutaj dostaje każdy na dziecko ,wysokość zależy od wysokości dochodów . Nie musiałam się o to specjalnie starać ,bo jest ono wyliczane co roku przy wyliczeniu podatku. Także jeśli jesteś zdecydowana na kolejne dziecko i wiesz że podołasz finansowo nie patrz na innych , kieruj się sercem. Na polski rząd nie masz za bardzo co liczyć. Powodzenia życzę w planowaniu rodziny.

Gość gość
Witam mamusię z 14:55. Bardzo ładnie to napisałaś, nic dodać nic ująć. Sama też spodziewam się trzeciego dziecka-planowanego i wyczekiwanego a blisko mi do 40. Wszystkiego dobrego życzę. Zdrowia dla dzieci i szczęśliwego rozwiązania.

Gość gość112
Może niech się właśnie te dobrze sytuowane mamy, które mają jedno albo dwoje wychuchanych dzieci zastanowią. Czy dzieci nie są dla Was dodatkiem do dostatniego życia? Maskotkami, które się "ma", bo "mnie na to stać"?? Człowiek ma prawo zakładać rodzinę i mieć dzieci tyle, ile pragnie. A OBOWIĄZKIEM państwa (i to jest zapisane w Konstytucji!!) jest rodzinę otaczać szczególną opieką! Bo w niej wyrastają mali obywatele! Dzieci to nie są falbanki do naszego życia! Autorko, odwagi! Podziwiam Cię, że decydujesz się na kolejne dziecko, a w każdym razie - że czujesz takie pragnienie. Powodzenia!

Gość gość
ej nie rozumiem czemu uwazacie ze troje dzieci to juz skazuje sie je na biedote macie wąskie myślenie czy kazda idiotka musi atakowac rodziny które chca miec 3 dzieci co was to niech tu pisza te ktore cos na ten temat wiedza bo maj a 3 a nie sie wpieprzacie zazdrosnice jedne

Gość gość
ja mam 4 piąte w drodze i niestety

Gość gość
muszę cały czas wysłuchiwać tylko jadowite komentarze

Gość gość
do gośc 112 - "....A OBOWIĄZKIEM państwa (i to jest zapisane w Konstytucji!!) jest rodzinę otaczać szczególną opieką.." aleś ty pieprznięta, bieda w kraju a państwo ma pomagać rozmnażającym sie królicom, nie bądź śmieszna, otacza opieką to jest obowiązek rodziców, jak nie dają rady to po cholerę się rozmnażają, jak ja nienawidze tych głupich wielodzietnych matek, które narodzą i czekają na darmową pomoc, patrze na nie jak na byle co chodzące po tej ziemi

Gość gość
gość z 19:32 - głupia i pusta jesteś i tyle

Gość gość
ja mam trójke ie jedyne co dostaje to rodzinne 400 zł miesiecznie, ale za rok juz sie nie załapiemy

Gość gość
"gość112 Może niech się właśnie te dobrze sytuowane mamy, które mają jedno albo dwoje wychuchanych dzieci zastanowią. Czy dzieci nie są dla Was dodatkiem do dostatniego życia? " No widzisz ja wole miec jedno i zapewnić mu dobry start w przyszłość :)

Gość gość
Dzisiejsze czasy nie są złe dla rodzin wielodzietnych. Porównajcie sobie do czasów wojennych, przedwojennych, czy nawet do komunizmu. To dopiero było wyzwanie!!