Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dauuidka

flegma u niemowlaka jak sobie poradzić

Polecane posty

Gość dauuidka

Witam Synek ma miesiac czasu i slysze jak charczy wydaje mi sie ze flegma mu zalega ..oklepuje go tak czesto jak tylko sie da niestety nie mam inhalatora wiec nie moge sie nim wspomóc moze sa jakies inne sposoby zeby malemu ulżyć???...w szpitalu wpuszczali mu sol fizjologiczna do noska jak mial katarek czy teraz tez mogę tak zrobić ? są jakies szanse ze to mu pomoze ?

Gość violka_fiolkaaaaa
Kup w aptece w sprayu wode morska sterimar czy marimer rozne sa i mu psiknij:) moze to w nosie a nie w gardle cos mu zalega Kup aspirator i mu oczyszczaj nosek:)

Gość gość
Charczenie moze być wynikiem laryngomalacji - brzmi jakby cos zalegalo dziecku w gardle, w nosku, ale jest to spowodowane wrodzoną wiotkością krtani.

Gość gość
do lekarza z takim maluszkiem a nie na forum.

Gość gość
zwykla sol fizjologiczna w ampulkach, kosztuje 30 groszy i mu po kropelce do noska wlej i oczywiscie reszte wyrzuc. moj syn te tak ma, tez pojechalam do szpitala a okazlo sie ze mam za cieplow domu i za sucho i mu sie sluzowka wysuszyl ai trzeba ja nawilzyc, jest tez w sprayu aale malego to draznilo bo to pod cisnieneima wiec jak tylko slysze ze cos mu przeszkadza a z reguly jest to w nocy kolo 3-4 to przed karmieniem mu po kropelce daje i przechodzi...czase, jest tak ze przy ulewaniu dziecku poleci do noska

Gość gość
noworodki mają chrapkę taką, to nie świadczy o chorobie jeśli zdarzą się czasem. mój synek też tak miał i już zaczęłam się martwić, na szczęście doświadczona w rodzicielstwie siostra mnie uświadomiła i miała rację.