Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość riahannad9d0

czasem nie rozumiem co czytam i odczuwam wstręt do słowa pisanego

Polecane posty

Gość riahannad9d0

czy wy też tak macie? Wygląda to tak, że jakoś niechętnie zabieram się za czytanie czegokolwiek, czy jest to gazeta, książka, ba, czy nawet reklama na billboardzie. Czy to już jakiś analfabetyzm? Kiedyś uwielbiałam czytać, dosłownie wszystko co mi wpadło w ręce. Czytałam naprawdę dużo. Teraz zauważyłam, że po prostu czytanie budzi we mnie jakiś lęk. Czasem muszę dłuższą chwilę poświęcić, żeby zrozumieć co czytam. Słowa zaczęły mnie nudzić, nie odczuwam z nich żadnej satysfakcji. Czasem to dla mnie droga przez mękę gdy muszę przebrnąć przez jakiś tekst. Co mi jest? Czemu odczuwam takie zniechęcenie i lęk przed tym, że nic nie zrozumiem? :(

Gość gość
Cofasz się w rozwoju, niedługo włączy ci się wścieklizna macicy po czym zrobisz sobie gromadkę bachorów. Około 30-stki twoje IQ oscylować będzie w okolicy 90. To normalne u kobiet, nie walcz z tym.

Gość riahannad9d0
To nie jest tak źle, uważasz, że moje IQ ulegnie pomniejszeniu jak będę miała 30 lat, więc na podstawie tego wnioskuję, że myślisz, że mam ok 25? :p A mam właśnie 30, więc jeszcze mnie to nie dosięgło i nie masz racji, że coś mi się stanie w okolicach 30-stki. Poczekam jeszcze na jakieś normalne wypowiedzi :p :(

Gość gość
wygląda na jakąś formę demencji, pora wybrać się do neurologa albo masz niedotlenienie (anemia, sprawy krążeniowe, astma) albo to jakaś forma depresji, nerwicy

Gość gość
Do 90 IQ jej już raczej nie podskoczy, teraz już będzie z górki, coraz gorzej :D

Gość riahannad9d0
dzięki za odpowiedź. Właśnie coś takiego podejrzewałam u siebie - coś w rodzaju demencji :( Jak na swój wiek czuję się staro (choć wyglądam na mniej niż mam). Odczuwam dziwne zniechęcenie do wszystkiego. Kiedyś mogłam "przenosić góry", wszędzie było mnie pełno - teraz mam ochotę gdzieś usiąść i po prostu nic nie robić :( Fakt, może to też coś z krążeniem, czasem mam sine ręce albo tracę lekko czucie w jednej z nich. Astma odpada.

Gość gość
kup sobie miłorząb w tabletkach, wspomaga krążenie "obwodowe" czyli w rękach, nogach, głowie porozmawiaj z lekarzem rodzinnym, zrób badania serca, ekg, morfologię od anemii też mogą być takie objawy lub cukrzycy przy niedotlenieniu jest właśnie apatia, brak koncentracji, męczliwość, wahania nastroju przy zmianach naczyniowych mózgu stosuje się Nootropil, ale to na receptę nie lekceważ objawów bo przyczyną może być poważna choroba

Gość riahannad9d0
naprawdę serdeczne dzięki za radę. Co do serca to czasem czuję, że nierówno mi bije, czasem bardzo przyspiesza by się powoli uspokoić. Ale najbardziej przeszkadza mi brak koncentracji, to pewnie przez to nie mogę się na niczym skupić. Twoje słowa dały mi do myślenia, to mogą być sprawy neurologiczne. Kupię sobie też coś dla poprawienia krążenia i chyba nie obejdzie się bez wizyty u neurologa.

Gość gość

Jak nie rozumiesz to nie czytaj