Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mial ktos z was usuwana gorna szostke

Polecane posty

Gość gość

Czy wtedy trzeba usuwac u chirurga, jak dlugo trwa gojenie sie rany i jaki jest koszt wyrwania zeba prywatnie?

Gość prawictwo pospolite128
usuwanie zebów nie jest bolesne .. Duzo gorsze jest to co ma miejsce po usunięciu

możesz stracić nawet pół litra krwi przy jednym zebie zanim sie zagoi dlatego nikt nie wyrywa 5 zebów od razu .

Gość gość
usuwanie nie boli, jest pod znieczuleniem, ale szarpanie jest okropne i "strzykana" podczas rwania(staralam sie myslec o czyms innym). a pozniej juz tylko szycie... poboli ze 3 dni i przestanie:) troche sie schudnie dzieki temu;) bo jedzienie to ostatnie na co ma sie ochote:)

Gość gość
6 to już poważna sprawa, ale to zależy co jest powodem wyrywania? To, że nie dbałeś/aś i musisz wyrwać czy do jakiś protez itp, ja miałam usuwane 4 czwórki do aparatu ortodontycznego, i wszystkie ósemki do operacji dwuszczękowej by mieć prawidłowy zgryz no i jak lajtowo powyrywałam czwórki, że za dwoma razami wyrwałam cztery zęby to z ósemkami było cięzko. Ja chodziłam państwowo i z czwórkami i ósemkami, ale czwórki mi dentysta wyrywał a ósemki już chirurg. taka 6 goi się różnie, jedni tydzień przeżywaja, ja akurat 3 dni ciepriałam a potem tylko lekki ból przy jedzeniu.

Gość gość
a prywatnie koszt zęba to pewnie z 80-130 zł

Gość gość
do 6 nie jest potrzebny chirurg, no chyba, że jakoś korzenie są pozakręcane, spokojnie do przeżycia.

Gość gość
szostke mialam leczona kanalowo (zle przeleczona), pozniej zab sie ukruszyl i teraz reaguje na cieplo i zimne. jeden dentysta powiedzial, zeby wyrwac bo nic z niego nie bedzie. Drugi dentysta wlozyl lek i chce to zaplombowac.

Gość gość
To masz tak samo jak ja mialam. zaplabowalam jeszcze raz a pozniej sie poprostu tak zlamal ze juz tylko do usuwania sie nadawal. tak jak pisalam samo usuwanie nie bolalo a poznej maly meksyk;)

Gość gość
ile mialas lat i Ci usuwali? siodemka sie przesunela do przodu?

Gość gość
mialam z 26 lat... dokladnie nie pamietam, nie nie przesunela sie . nic sie nie dzialo pozniej, goilo sie ladnie(bol czywiscie przez troche musi byc) i dalej nic sie nie dzieje. przy usmiechaniu sie nie widac wiec nie ma sie czym martwic:) idz do prywatnego jesli mozesz , i wiedz ze i tak to musisz zrobic i tak a pozniej jakby wdalo ci sie jakies zakazenie to moglby byc problem. takze strach strachem ale przezyje si eto:)

Gość gość
Jeżeli idzie go zrobić to go zrób kretynko, bo z takim podejściem szybko będziesz nosiła protezy jak 90-letnia babka :D

Gość dsffdsdfs
niestety , ale usuwanie zeba to jest przej****a sprawa ... Duzo gorsze niz borowanie.. bedziesz pluc krwią cały dzień i co 2 minuty chodzic do łazienki

Gość gość
ja mam 25lat, i mi niestety przy usmiechaniu byloby widac, ze nie ma zebka. Jestel zla, bo to kanalowe mialam robione ponad 3 miesiace, 2 razy w tyg chodzilam z tym zebem i po leczeniu ledwo 2 msc zab wytrzymal. Zaluje, ze nie poszlam do lepszego dentysty wczesniej bo moznabylo go uratowac. Mam zdjecie panoramiczne zabkow, wiec dentysta by widzial czy korzenie poskrecane czy proste.

Gość gość
kretynka to ty jestes..

przed usunieciem zeba zjedz duzo tabletek z żelazem .. zelazo zwieksza krzepliwosc krwii .. jesli tego nie zrobisz to przygotuj sie na to ze stracisz mnóstwo krwii

Gość gość
nie dosc ze dlugo jeszcze i koszta. tez wlasnie najpierw kanalowo leczylam pozniej uzupelnialam. szkoda zeba ale nie mialam co ratowac nawet:/ z tym mnostwem krwii to pbrzmi jakby jakas fontanna leciala:D nie strasz dziewczyny tragedii nie ma

Gość gość
Jeszcze pyszczysz, to wyrwij sobie wszystkie cymbale, mózgu i tak nie masz to na sranie ci zęby 😠

Gość gość
nie no bez przesady, jak mialam usuwana kiedys osemke to trzymalam tamponik w buzi dluzej niz dentysta kazal. On kazal pol godzinki tylko

Gość gość
pozdrawial osobe chora psychicznie, widac dzieki forum wylewasz swoje zale i frustracje

Gość gość
dlugo ci wytrzymal ten zab leczony kanalowo? zanim go wyrwano?

Gość gość
Ja mam żal i frustracje? Idiotko j****a radze ci ratować zęba bo ci tępa ruro nie odrośnie, ja nie mam w ustach takiego g***a jak ty do wyrywania i to ja wylewam żale? Jebnij się w ten pusty łeb gnojaro z popsutymi zębami! 😠

Gość gość
ladniego Cie slownicta mamusia nauczyla, pozazdroscic

Gość fsddsfsd
żeby w lodach przeszkadzają .

Gość gość
Ty za to niedługo będziesz sepleniła i pluła na rozmówców podczas kulturalnych konwersacji 😠

Gość gość
kultura to obce slowo dla Ciebie, ktorego jeszcze nie poznalas

Gość gość
Wytrzymal troche ponad rok. nie przejmuj sie ludzmi:)

Gość gość
dobrze, ze chciaz rok wytrzymal