Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w Boga

Polecane posty

Gość gość

??? czy wiara w Boga jest wam potrzebna ? I dlaczego ?

Gość Najszybszy w mieście
asde

Gość mohito manito
tak ale nie uznaje jego ingerencji w życcie na ziemi - uważam, że sam po czasie dostrzegł własną niedoskonałość - stworzył człowieka i zobaczył, jakiego potwora wykreował - dlatego upuścił ludzkośćc

Gość gość
i wierzę i nie, nie wiem jak to wytłumaczyć, może czasami wiara pomaga a czasami ma się pretensje do Boga, bardzo trudne dla mnie to pytanie

Gość gość
ja mysle ze Bog stworzyl wszystko doskonałe. Ale przez szatana czlowiek jest jaki jest. Szatan wszystko napsuł :( Bog nie ingeruje w nasze zycie bo dal nam wolna wole. o my wybieramy.

Gość gość
Nie mozna raz wierzyc a raz nie. To prosty wybor albo sie wierzy i stara sie zyc tak jak Bog nakazuje albo sie nie wierzy i zyje sie po swojemu lepiej lub gorzej.

Gość gość
ja nie mówię że raz wierzę a raz nie tylko nie wiem tego do końca, nie jestem tego pewna, niby wydaje mi się, że wierzę w Boga czasami mam jakieś wątpliwości i tyle

Gość gość
wierze.

Gość gość
Wierze ale wiem i rozumiem osoby, które kiedys wierzyły, doswiadczyły czegoś ciezkiego i stwierdzaja , ze Boga nie ma bo dopuscił do tragedii Mnie tez jest ciezko wierzyc i modlic sie gdy sie wali, bo łatwo jest wierzyć, gdy wszystko sie układa

Gość gość
Wierze, chociaż nie jest to łatwe jeśli nie chce się wierzyć w sposób bierny. Do czego jest mi potrzebna wiara? Może lepiej byłoby zapytać kim jest dla mnie Pan Bóg. To mój przyjaciel, który prowadzi mnie każdego dnia i wiem, że bez względu na wszystko chce dla mnie jak najlepiej, mimo ze czasami może się to wydawać dziwne skoro jest nam w danym momencie źle. Pozdrawiam i życzę silnej wiary.