Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22załamana22

POMOZCIE

Polecane posty

Gość 22załamana22

Od długiego czasu męczę się z swędzącymi krosteczkami (są bardzo drobne, wypełnione niewielką ilością płynu) na skórze dłoni (zewnętrzna powierznia dłoni i całe palce), skóra jest zaczerwieniona i mocno swędzi, często pęka. Nie potrafię sobie z tym poradzić! Byłam u kilku dermatologów, alergologów - dostałam jedynie maści (np triderm) i usłyszałam, że to "alergia, ale nie wiadomo na co" na testach nic nie wyszło :( a dodatkowo od miesiąca to samo zrobiło mi się na zgięciach rąk! Mam już tego dość, swędzą mnie dłonie, zgięcia i ciagle się drapię w wyniku czego mam pełno ranek... Wygląda to obrzydliwie i czuję się okropnie. Dziś zauważyłam też kilka krostek na dekolcie i brzuchu Nie mam pojęcia co to jest!!! Maści tylko czasem to łagodzą :( już nie wiem co robić... czy ktoś wie co to może być?! Bardzo proszę o pomoc i rady :(

Gość 22załamana22
nikt nie wie co to moze byc? A czy tabl anty mogą jakoś na to wpływać? Chociaż jak ich nie brałam to było podobnie.. :(

Gość gość
a masz to dluzej niz tydzien? mysle, ze mam to samo ale na malzowinie usznej raz do roku. jedak u mnie trwa to tydzien i znika mimo, ze to uporczywie swedzi , malzowina jest goraca i opuchnieta. bylam u lekarza stwierdzil, ze to zapalenie zewnetrzne ucha chociaz mu powiedzialam, ze mam to co roku - pazdziernik. nie smaruje tego, gdyz to jeszcze pogarsza stan . mysle ze to jest alergia bo ja jestem alergikiem ale to dokladnie nie wiem na co i co mnie uczla moze kolczyki a dokaaldnie metal... nie smaruj rak ciezkimi kremami a tym bardziej zadnej gliceryny !! jesli juz musisz to sprobuj olejkow naturalnych .

Gość 22załamana22
zaczęło mi się to kilka lat temu, na początku na jednym palcu, później na wszystkich... Ciągle dostawałam maści i ciągle nie było poprawy. Dużo wcześniej miałam coś takiego na zgięciach i oczyszczenie organizmu ziołami mi pomogło na parę lat. Ale kurczę nie wiem co może być przyczyną :( mam to ciągle a nie raz na jakiś czas... :(

Gość 22załamana22
?

Gość gość
a swierzb?

Gość 22załamana22
ale dermatolodzy chyba by to wykryli? Poza tym raz mam to silniej, raz słabiej, nie mam nic na udach...

Gość gość
To świerzb jak nic

Gość gość
świerzb raczej nie trwa kilka lat?

Gość ~danka33
mnie wyglada to na alergie, czy robilas juz komplet testow alergicznych? mozesz teraz sprobowac zlagodzic objawy zazywajac probiotyki latopic, moja znajoma brala je przez 3 miesiace i sama widzialam, ze bardzo zlagodzilo to jej objawy alergii, mozesz sobie troche o nim poczytac latopic.pl/Latopic/Dlaczego-Latopicr- mysle ze warto w twoim przyapdku go zastosowac

Gość MC1952
Sproboj zanuzyc dlonie w moczu ktory oddajesz wczesnie rano , nastepnie po okolo 20 min obmyj dlonie .