Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaka001

Niezrozumiała relacja czy tylko przyjaciel

Polecane posty

Gość kaka001

Rok temu zaczęłam studia na nowej uczelni. Tam też poznałam Tomka, zaczęliśmy się kolegować. Ponieważ miał dziewczynę było to czyste koleżeństwo. W czasie studiów rozstał się z dziewczyną, a ja jako koleżanka byłam dla niego oparciem, wysłuchałam, poradziłam. Od 2 m-cy rozpoczęliśmy wspólny projekt na studia który wymaga duzo pracy i spędzania dużej ilości czasu razem. Teraz pokrótce opiszę co wzbudza mój niepokój. Jak spotykamy się ze znajomymi to jest zwykła koleżeńska relacja. Jak pracujemy razem i jesteśmy sami to zdarzają się sytuacje że mnie obejmuje, przytula się, kładzie się obok mnie lub na. Wszystko w żartach. Kiedyś próbowałam coś zagadnąć, to wyszło że to tylko koleżeństwo. Ostatnio zaczęły się docinki, żarty o zabarwieniu erotycznym itd. Troszkę czuję się niezręcznie w tej sytuacji, bo tu kiedyś mówił o koleżeństwie a tu takie zachowanie. Podobno mężczyzna nie może przyjaźnić się z kobietą. Nie mogę zinterpretować jego zachowania. Wiem dziewczyny że poradzicie, żebym z nim pogadała, ale kompletnie nie wchodzi to w grę. Po pierwsze jakby okazało się że źle to wszystko interpretuje czułabym się głupio a mamy jeszcze 3 m-ce pracy nad projektem. Dlatego oceńcie to z boku, może macie jakieś neutralne rady, nie aż tak odważne ? Znam "typy" których całe ich życie opiera się tylko i wyłącznie na zdobywaniu nowych lasek i zaliczaniu co tydzień nowej. W tym wypadku jestem pewna, że to nie jest ten typ, bo znam go trochę i wiem ile znaczy dla niego stały związek. Powinnam zakończyć znajomość? Czy może otworzyć się i pozwolić żeby coś się rozwinęło? o ile to zachowanie zmierza do czegoś a nie to zwykłe koleżeńskie zachowanie. Nie będzie to łatwe bo coś tam do niego czuje, ale nie chce wchodzic w chore układy.

Gość kaka001
halo? jest tu kto?

Może mu się podobasz i coś "kręci", ale sam nie wie jaki ma grunt pod nogami więc może trzymać się "koleżeństwa". Może też być tak, że ma kiepskie poczucie humoru i styl bycia glonojada, który się lubi "przyssać". Najlepiej zrobisz jak będziesz zgrabnie unikać takich akcji do końca projektu i wtedy pogadać ;)