Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o imieniu Gaspar

Polecane posty

Gość gość

W grudniu rodzę synka :) Jest to nasze pierwsze dziecko i z mężem wprost oszaleliśmy na jego punkcie. Chcemy mu nadać jakieś wyjątkowe, piekne imie. Podobajom nam się imiona: Gaspar, Pascal, Olivier, Vincent, Xavier, ale najbardziej myslimy nad tym Gaspar. Co sądzicie? :)

Gość gość
Mojej koleżanki pies ma tak na imię... Nie może być po prostu Macius?? Albo Michas??

Gość gość
p******i jesteście i tyle, dajcie mu na imię Adolf jak chcecie oryginalnie, albo dajcie jakieś dziwne imię jak chcecie żeby był wyśmiewany w szkole, w głowach wam się pojeebałło!!!

Gość NieDoWiary__111
Zgadzam się z moimi przedmówcami ;) ludziom się w głowach p********ilo !!!!

Gość gość
skojarzylo mi sie zjakimis lekarstwem n. na grype albo zgage

Gość gość
seweryn gracjan artur bruno tymoteusz marcel ernest borys erwin eryk olaf moje propozycje..... a te imiona co wy podalliscie to vincent jest ok

Gość gość
no jak wam się PODOBAJOM to możecie sobie tak nazwać

Gość gość
Nie rób tego synowi: Tomasz, Michał, Maciej, Staś, Grzegorz, Franek, Adam jest tyle imion do wyboru. Z podanych przez Ciebie wynikają jedynie twoje kompleksy. http://cur.lv/4vr3l

Gość gość
Z Gasparem to będzie tak, jak z koleżanką mojej córki z przedszkola. Jak mówię komuś, że z moją córką chodzi dziewczynka o imieniu N... to pierwsze słowa innych osób "Jak?". Za każdym razem jak z kimś rozmawiam słyszę to pytanie i zdziwioną minę, bo nie wiedzą co usłyszeli. Dziecko przedstawiając się też będzie na co dzień narażone na takie reakcje i mimo, że nikt się nie wyśmiewa itp. to to miłe nie jest. I albo będzie to dziecko musiało kilka razy powtarzać swoje imię, albo będą się zwracać do niego bezosobowo, bo ludzie nie będą pewni co usłyszeli a głupio będzie im się dopytywać.

Gość gość
No i nie Vincent tylko Wincenty OMG

Gość gość
a może gasprid? - taki lek na receptę. A gaspar kojarzy się z lekiem na wzdęcia. Ty się dobrze zastanów zanim skrzywdzisz swoje dziecko

Gość gość
a jkie to imie na N wpis wyzej??

Gość rozniczki
Borys brzmi najbardziej normalnie i rozsądnie.

Gość gość
O, mojaa znajoma ma dobermana o imieniu Gaspar. Piekny pies!!:D

Gość gość
Tak jak ktoś pisał wyżej zakompleksiona jesteś chcesz dać coś oryginalnego wyróżnić się od innych w imię czego... Takie imiona jak podałaś można nazwać psa albo kota... Jest tyle pięknych imion polskich tak ciężko wybrac:)?

Gość gość
gaspar to kacper tyle ze nie po naszemu mzoesz dac i andrew a nie andrzej chulaj dusza

Gość gość
Brzydkie Gaspar nawet nie słyszałam o takim imieniu...ludzie oszaleli dając dzieciom jakieś wymyślne imiona, poprostu jak nie z tej planety

Gość gość
Moj znajomy dal synkowi na imie Jasper. To ponoc angielski odpowiednik Kacpra. Dla mnie to troche dziwne bo maja nazwisko z polskimi znakami, ale skoro tak wybrali ich sprawa. Mimo wszystko nie podobaja mi sie "zagraniczne" imiona z polskimi nazwiskami. To taka proba rodzicow, aby wyroznic dziecko na sile, dla mnie bez sensu.