Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sa tu mamy 7 mcznych dzieci laczmy sie

Polecane posty

Gość gość

jak wrazenia co nowego ?spia cale noce?itp itd jakies pytania?

Gość MarcowaMamusia2
ja mam synka z marca :) jestem na etapie przestawiania malucha z piersi na butelkę i jak na tazie Młody nie chce współpracować, testujemy butelki(smoczki) żeby załapał :P W nocu budzi mi się raz a w dzień śpi 3 razy, na noc zasypia już o 19-stej.

Gość gość
to ja autorka.. moj maly niestety czesto sie budzi butelke w dzien bez problemowo a w nocy piers zabki mu wychodza

Gość mamusia swojego synusia
Mój też z marca :) w nocy budzi się raz na jedzenie, ale lubi się przebudzić i obijac się po ciemku o szczebelki albo wstawać. Wierci się przy przewijaniu ;) jest slodki, mówi już mamamama :) !

Gość MarcowaMamusia2
mojemu w tamtym tygodniu wyszedł pierwszy ząbek. :) NIe budzi się w nocy żeby oczy otwierał po prosu jak słysze że się wierci już dłuższy czas to wtedy przystawiam go do piersi, chwile pociągnie i dalej śpi. Pobudka o 6 :D Mój to zajączek wielkanocny bo w wielką sobotę się urodził :P

Mój wlasnie wczoraj skończył 7 m-c :) Do tej pory spał super, ale teraz zaczyna się ząbkowanie i są nocki przerywane.... :(

Czy wasze maluchy też ciągle się kręcą, obijaja o wszystko? Co do spania w dzień, to śpi raz albo 2 razy po godzinie.

Gość MarcowaMamusia2
E nie mój ładnie śpi, a mam jeszcze kołyskę więc w sumie ciaśniej niż w zwykłym łóżeczku :) ale w razie coś to mam ochraniacz wkoło kołyski.

Mój w dzień i w nocy wędruje i przewraca się. Albo rękę wyciąga przez szczebelki i klinuje się. Urodziny w połowie marca. Za chwilę skończy 8 miesięcy.

Gość gość
mój też marcowy :) budzi się 2 razy w nocy, zasypia o 19, od godziny 3 do 4 rano nie śpi tylko obija sie o szczebelki :) w ciągu dnia śpi dwa razy, mamy dwie dolne jedynki i masę do powiedzenia, mamamma, baba, tata i ostatnio nawet wyszło dada :) cokolwiek to znaczy he he

Gość MarcowaMamusia2
Mój coś tam składa sobie w budzi :) ale mój to wcześniaczek więc i z niektórymi rzeczami musimy cierpliwie czekać.

A jak jadłospis waszych pociech wygląda?

Gość MarcowaMamusia2
pierś, deserki/obiadki, kasza.. ostatnio spróbowałam chrupki kukurydziane i też wcina , soczków/herbatki/wody nie pije bo nie umie pić z butelki :( jedynie łyżką troszke się napije

Gość gość
ja od tego dada :) wcina zupki, rybke, mięsko, żółtko itp do picia dostaje tylko wodę z butli :) rano zawsze 150 kaszki malinowej, owoce typu banan, jabłuszko z marchewką, kiwi, mandarynka

Gość gość
hhe autorka-moj tez mowi ma-ma,ba-ba.au-la:D no fajowo zaczyna byc je rano butle z kaszka potem owocka potem na obiad -obiad czyli warzywa lub z mieskiem ale malo zjada..daje mu do gryzienia ciastka dla bobasow i dokarmiam mlekiem.. w sumie je co ok trzy godz... ale zawsze po stalym jedzeniu musze dokarmiac mlekiem.. w nocy piers i czesto sie budzi.ma dwa zeby na dole i cztery u gory wychodza

Mój pije mm, je kaszki ryzowe, manny-wprowadzam jeszcze gluten, owoce, dużo warzyw. Próbowałam dać chrupki, ale mu nie smakują. Pije wodę, nie daję herbaty ani soków. Ew. kompot tylko z owoców. Jak dałam dziecku kaszę jaglaną, to biedny ciągle się krztusił.

Gość MarcowaMamusia2
mój też ma już chyba wszystkie owocki / obiadki ze słoiczków zaliczone :) aż się cały trzęsie jak się zbliżam z łyżeczką :D

Gość gość
kiwi mozna?jak tak to mu jutro dam..:P a dajecie w postaci papki czy jakiej bo moj wlasnie gryzie te ciasteczka

Synek nie ma zębów ale marudzi i ma ciepłe czoło więc pewnie dokuczają mu.

Gość MarcowaMamusia2
Mój raz gorączkował , ale szybko zareagowałam, dałam czopka i po kłopocie a za 2 dni ząbek na wierzchu

Kiwi bez pestek jakby co ;)

Gość gość
Synek z połowy marca, siedzi, gada "dada, baba, bubu, eeeewa, tata, dajjj", je kaszki, obiadki, deserki, chrupki, biszkopciki, czasami kawałek bułki, i ma 8 zębów. Posypały sie jak szalone. I chyba z tyłu coś sie kiełkuje, bo rączka ciągle w buzi.

Gość mama polroczniaka
Hej moj tez marcowy:)jutro bedzie mial rowno 8 miesiecy. co do snu to jedne noce sa przespane przez niego w calosci a niektore takie, ze wstaje co godzine bo tak sie kreci. Wierci sie strasznie,obija o szczebelki,ostatnio upodobal sobie spanie na brzuchu i przy tym wedruje po calym lozeczku i tak np.znajduje go nad ranem na koncu lozeczka. Sam siada i przymierza sie powoli do raczkowania. Mamy 3 zabki i kolejny sie szykuje,tylko nie wiem ktory bo nie potrafie poznac:P ale slini sie litrami wiec juz lada dzien. Tak bylo za kazdym razem. Co do jedzenia,to u nas to inna historia, jest teraz na "diecie" ze wzgledu na refluks. O 6 wypija ok.100 ml mleka potem o 9 ok 200ml mleka z 3 miarkami kleiku o 12 zjada zupke z mieskiem lub bez, o 15 butla 200 z 3 miarkami kleiku i o 18 ostatnio zjada 250 ml mleka z kasza manna. I w zaleznosci o ktorej pojdzie spac to albo przed spaniem dopija troche mleka albo kolo 23-24. Ale nie wiecej niz 100 ml. Dopiero od niedawna je takie duze plrcje bo mial prpblemy z brzuszkiem. Owocow na razie nie jada,ze wzgledu na refluks i dopiero zacznie powoli jesc jak juz sie wszystko unormuje. A pije bebilon pepti. A ostatnio daje mu do pogryzienia herbatnika albo biszkopta.

Gość mama polroczniaka
Oczywiscie tez mowi mama,baba,tata,dada.

Synek też miał długo problemy z brzuchem i ulewaniem. Jest już w miarę ok. Też pije bebilon pepti. Czy wasze dzieci potrafią skupić się jak pokazujecie im np książeczkę? Mój nie potrafi, ciągle gdzieś raczkuje albo wspina się na stół, kanapę.

Gość mama polroczniaka
A co do drzemek to ma w dzien jedna albo dwie. Ostatnio nie ma ochoty w ogole na spanie i jak drugi raz nie zasnie do 16 to musi wytrzymac do kapieli do 19. I daje rade.

Gość może i ja
hej. moja też z marca. dzisiaj 8 miesięcy. jeszcze nie ma zębów ale świetnie sobie radzi samymi dziaslami. je chrupki kukurydziane, biszkopty i herbatniki i to nie tak że sobie memla tylko normalniegryzie po kawałku.:) daje jej też do raczki np kawałek banana albo ugotowana marchew czy jabłko. u nas najwiekszy problem jest przy przebieraniu bo obraca sie na brzuch i mi ucieka.:) staje już na nogi przy meblach a na kolanach gania jakby miala motorek w tylku. je wszystko co dostanie. warzywa, owoce, kasze, mięso ryby, makaron, ryż. czasem daje jej spróbować naszego obiadu jak jest taki co ew może zjesc na sprobowanie np ostatnio pierogi ruskie jadła u uśmiech to taki że jakby uszy nie przeszkadzały to byłby dookoła głowy.:D

Mój krztusi się przy kaszy jaglanej. Pewnie przyjdzie na niego czas.

Gość może i ja
moja kasze jaglana już wcina. nie mam żadnego problemu w kwestii jedzenia. gorzej z piciem bo nie chce. no i jeszcze nie "mówi" mama, tata czy baba jak wasze. czasem dajjdajjdajj i dwa razy zdarzyło sie mamamamama. nic po za tym. chyba stawia bardziej na rozwój fizyczny.:D co do drzemek w dzien to pierwsza zawsze jest dwugodzinna a druga różnie, czasem godzina, czasem pół, a teraz coraz częściej wogóle rezygnuje z drugiej drzemki. w nocy sie nie budzi. idzie spać ok 20 i wstaje ok 6