Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowaja

Jak dbacie o zdrowy tryb życia

Polecane posty

Gość zdrowaja

tak jak w temacie, jak dbacie o zdrowie, urodę itp.

Gość zdrowaja
ten nade mną nudny pawian

Gość gość
na yutube sa wyklady ewy dąmbrowskiej warto wysluchac

Gość gość
ten pawian to głąb który pilnie potrzebuje pomocy jak można nie docenić tak ciekawego tematu i swą dosłownie beznadziejnością zniechęcać innych

ja się zapuściłam ze wszystkim ale napiszę jak solennie zamierzam dbać lub też jak kiedyś dbałam 1/żywność: - dużo wody (to piję też teraz) - dużo warzyw i owoców, coś więcej niż jabłko, banan, pomidor i gotowana marchewka z groszkiem:O - zupki w proszku, napoje gazowane, cola, fast foody i bułeczkie serowe, cokolwiek z sosem - w*********ć - więcej kawy nierozpuszczalnej niż rozpuszczanej (to też syf trochę:O) - obowiązkowo śniadanie przed wyjściem z domu i w żadnym wypadku jedzenie w nocy:O - niepopijanie jedzenia - ograniczyć alkohol:O 2/ aktywność fizyczna - basen tak często jak się tylko da - steper - gimnastyka poranna i przedpołudniowa kiedy się da -rezygnacja z autobusów 3/ zdrowie fizczycne - okulista, ginekolog, ortopeda, gastrolog, neurolog:O - łykać jakieś witaminiki - spać min 7 h (to już wiem, że się nie uda :O 4/ zdrowie psychiczne częstsze wizyty u psychologa lepsza organizacja czasu izolacja tymczasowa lub na zawsze od toksycznych ludzi ograniczenie płaszczenia dupska przed netem:O

Gość gość
jest dosłownie miliony sposobów ale z tytułu że bardzo się w gruncie rzeczy różnimy trzeba podchodzić indywidualnie do potrzeb każdego człowieka

Gość gość
nawet jeśli wzorujesz się na autorytecie jak zakładam to przykro ale jest tu szereg błędów za które przyjdzie zapłacić w przyszłości Brok........

Gość gość
tak o ciebie chodzi

Gość gość
no przepraszam jeśli sama napisałaś tę litanię przykazań to skąd czerpałaś wiedzę.?

Gość gość
Ja mam najzdrowszy tryb życia: jadam tylko mięso, pije tylko piwo, cole, napoje energetyczne i kawe, siedzę 90% dnia przed komputerem, cały mój ruch to d spacery między kuchnią, łazienką i pokojem:D

Gość gość
przepraszam brokeninside87 nie chodzi oczywiście o ciebie.

Gość gość
zamieszam nawet najpoważniejsze autorytety w całym internecie nie biorą na warsztat najważniejszych spraw związanych ze zdrowiem do tego mało kto zdaje sobie z tego sprawę gdyby było inaczej to jedna preferowana metoda leczyła by wszystkich bez wyjątku musiała by zatem leczyć przyczynę a wszyscy leczą skutki stąd całe zamieszanie.

Gość gość
no panienko musiałaś gdzieś poczytać posłuchać choćby kogoś naśladować aby wypisać tą litanię przykazań chyba że miałaś proroczy sen ?

ale jakich przykazań, bo ja nie rozumiem:( nie znam chyba nawet jednego nazwiska "autorytetu" "litania" i "proroczy sen"? :D czy Ty odpowiadasz na ten temat czy w ciemno?:D

Gość gość
Broken, jak będziesz jadła dużo warzyw i owoców, orzechów, to możesz sobie podarować łykanie sztucznych witamin, które w większośc**przypadków są syfiastymi suplementami diety, których nikt nie kontroluje :)

Gość gość
człowiek zawsze czerpie inspiracje od innych którzy jak mu się wydaje wiedzą więcej to są autorytety właśnie ja też ich słucham czytam tylko będąc na pewnym etapie świadomości analizuję weryfikuję i nie kupuję błędów których jest bardzo dużo a wiele osób takie błędy powiela i żle na tym wychodzi.

a, to :D ale to lekarz mi kontroluje, ja sama nic nie biorę:) oprócz witaminy C czasem i magnezu, bo zauważyłam, że mi dobrze służy:) czegoś jeszcze nie rozumiesz?:)

Gość gość
pierdoły idą spać

Gość gość
no cóż gratuluję wyboru pogadamy może za lat kilka

A no, true story. Lepiej wcinać owoce, surowe warzywa i orzechy, niż łykać tabletki, z których wszystko gorzej się wchłania. Pomijam już kwestie kompletnego 'róbta co chceta' jeśli chodzi o suplementy diety, czyli brak jakiegokolwiek nadzoru nad nimi. No ale cóż, co kto lubi... Osobiście wolę zjeść paprykę i kapustę kiszoną niż łykać witaminę C w tabletkach... ;P

Gość gość
najlepszym lekarzem lekarzem jest natura ale trzeba rozumieć jej potrzeby.