Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tadeo

Telefony komórkowe a producenci dotykowców

Polecane posty

Gość tadeo

Pamiętam dobrze początki telefonów komórkowych w PL... Każdy się cieszył że go ma i poczciwa nokia 3310 to był cud techniki... Potem kolorowe wyświetlacze, potem aparaty które nie miały nawet 1 mpix... I idąc dalej co raz więcej i więcej gadżetów ale tak naprawdę wszystko z klawiszami ... Aż przełom telefon dotykowy... Jeden producent zaczął resztę za nim poszło ... Ja do dziś dzień nie potrafie się przestawić i tak czy siak używam klawiszowca który obsługuje intuicyjnie.... Ja nie mówie że dotyk nie jest fajny jest mase aplikacji na niego itp... Ale obsługa intuicyjna już w gre nie w chodzi... I po co mi telefon do dzwonienia i smsowania z dotykowym ekranem? Nie wyobrażam sobie np. mojego taty który jest budowlańcem i obsługuje taki telefon w rękawicach no i z resztą po co mu ten dotyk? Moim zdaniem producenci powinni dostosować się do klientów i kontynuować produkcję fajnych telefonów klawiszowych ... I niestety przez dotykowe telefony dzieci w szkole chcą się pozabijać... Jak mój brat dostał starą Nokie 6700 to go wyśmiali że dotyku nie ma i musiałem mu zmienić fona... Niestety np. system android nie jest do końca zabezpieczony przed atakami wirusów czy hakerów chcący ściągnąć z nas kase z kont bankowych... Ja nie wiem czy się kiedykolwiek przesiądę na dotyk jestem starym zatwardziałym zwolennikiem klawiszowców i na razie nic tego nie zmieni ... A jak to jest u was?? Czy producenci powinni produkować klawiszowce??

Gość gość
Ja mam tel z ekranem dotykowym i nie jestem zadowolona.Przyznaje bez bicia,ze wzielam go tylko ze wzgledu na walory wizualne.Parametry techniczne nie maja wiekszego znaczenia.Jesli mowa o dotyku..Moj tel nie nadaza za mna,jesli mozna to tak ujac..Czesto jakby sie "zastanawial"o chwile za dlugo,niz moja mozgownica.A sms-y,koszmar.Musze poprawiac po pare razy,bo np.palec dotknal o mm dalej,niz trzeba.Na klawiszowym prulam jak burza,a z tym..Poza tym mam wrazenie,ze czasem gdy szukam czegos w necie,to ja swoje,a ten paskud swoje..

Gość gość
Moim zdaniem dotykowy jest lepszy bo tylko palcem dotkniesz i masz aplikacje jak na dloni:)Apropo twego ojca gdy ktos do niego dzwoni na budowie to i tak musi sciagac rekawice zeby odebrac lub cos napisac:D

Gość gość
zgadzam sie, ze jak ktos uzywa telefony tylko dla dzwonienia, to lepszy jest zwykly telefon. Jak sie ma dotykowiec, to zeby dzialal naprawde plynnie, to trzeba upic taki z wyzszej polki. Ja mam teraz pseudosmartfona samsung galaxy Ace i ciagle mi sie zawiesza, a mama ma zwykla nokie i dziala plynniutko.

Gość tadeo
A po co ma mój ojciec ściągać rękawice jak np. ma Samsunga Solida na tą chwilę?? Szczerze nie rozumię też operatorów którzy ciągle naciskają na człowieka jak przedłuża umowę by brać dotyk i z jednej strony mają rację bo w ofercie co raz mniej klawiszy ale nie są one dla wszystkich i producenci powinni o tym też pamiętać... Sam mam też dość specyficzną pracę i jak "dostałem" od operatora jakiegoś dotykowego samsunga to wystaczyło że się źle oparłem o ścianę i straciłem wyświetlacz który kosztuje jak cały ten telefon ... A w klawiszowcu wyświetlacz poszedł ok. 50zł i samemu można było to wymienić mając odpowiednie śrubokręciki.. No i jak ktoś tutaj wspomniał dużo dotyków strasznie się muli a cena za dobry to od 700zł a mało kogo na taki stać ... Szał na dotyki opanował świat i tyle ale producent też powinien popatrzeć na nie potrzebujących tych masy gadżetów i dostosować się do nich...

Gość gość
apropo budowlańców, sam jestem i dotykowy z aparatem jest jednym z moich podstawowych narzędzi, bardzo ułatwia korzystanie z rysunków. coraz więcej robotników kupuje takie do pracy, nawet już znam przypadki starych budowlańców którzy widząc jak młodzi to robią do pracy kupili dotykowca oczywiście solidnego, popularna jest nokia n8 bo pancerna i duży wygodny ekran a zdjęcia rysunków wychodzą bardzo dobrze, a poza używają z klawiaturą do pracy na budowie polecam telefon dotykowy z dobrym aparatem

Gość gość
No ale są klawiszowe fony przecież. Nikt na siłe dotyku nie wciska.

Gość tadeo
dodam że ja oprócz długo trzymającej baterii, dość dobrego aparatu, w telefonie nic więcej nie potrzebuje... i np. na tą chwile posiadam Samsunga S5610 i nie planuje zmian ... bateria trzyma tydzień aparat ładne zdjęcia robi i po co mi coś więcej ??

Gość tadeo
operatorzy właśnie wciskają i jakie było ich zdziwienie jak powiedziałem że nie chce dotykowego i Pani wtedy sama nie wiedziała jakie klawiszowce są w ofercie bo każdy brał dotyka ... A były raptem 4 albo 3...

Gość gość
kupowanie telefonu u operatora to bardzo niekorzystne rozwiązanie, bardzo mały wybór i najwyższe ceny taniej kupić nowy w sklepie i większy wybór lub "używany" w komisie

Gość gość
No mniejszy wybór jest fakt.

Gość gość
ja mam telefon z klawiatura qwert + dotykowy ekran :) extra rozwiazanie

Gość tadeo
qwerty miałem ale też mi to nie przypasowało ... próbowałem z dotyków wszystkiego no ale to nie są telefony dla mnie ... co do operatora i jego telefonów to tak mi powiedział Pan w salonie Playa a mając teraz własną firmę 100 razy ciekawszy jest abonament bez telefonu jak z telefonem ... Chociaż mixy jak najgorzej nie wypadają tylko trzeba usiąść i poprzeglądać co operator ma do zaoferowania :P

Gość Sprzedaje tel
I mogę śmiało powiedzieć ze ludzie wykorzysuja 10% możliwości tel. Są nieliczni co naprawdę używają wszystkich funkcji i mam przykład samej siebie. Uwielbiam mój tel Blackberry bo ma to co potrzebuje. Dobra baterie, maile , mp3 , używam internetu od czasu do czasu i jest leciutki i mały. Dostałam tez iPhone od firmy i nie powiem ze przeglądanie stron i przesyłanie maili nie było łatwe. Ale rozmiar samego tel mnie drażni, to ze wszyscy oszaleli na punkcie firmy która wykorzystuje ludzi na każdym etapie biznesu aby mogli jak najwiecej zarobić i traktowanie ludzi jak śmieci kiedy już ich tel czy komputer zakupia. Dotykowe ekrany są przydatne ale tez uważam ze nadal powinno się produkować tel z klawitura. Bo czasem przychodzą takie babcie i mówią " bo wnuczek mi powiedział ze będę mogła robić z tel to czy tamto" ale już nie raczył wspomnieć ze utrzymanie tel bedzie droższe. Koszmar.