Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żywienie 5 cio mc dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie mamy, mam zapytanie odnośnie rozszerzania diety maluszka. Podaję już od skończenia 4 mc życia córce nowe pokarmy. Zaczęłam od soku z marchewki stopniowo po łyżeczce itd później marchewka gotowana rozdrobniona blenderem, jabłko, ziemniak, pietruszka, dynia i kaszka bananowa. Zjada wszystko ze smakiem, ale jak zje np. 160 ml kaszki to zaraz domaga się jedzenia-mleka wypije jeszcze ok 100 ml. Tak dzieje się po każdym pokarmie , że chce jeszcze mleka. Wydawało mi się, że takie posiłki powinny zastąpić trochę mleko, ale okazuje się inaczej. Nie chcę też dawać za dużo jedzenia a moja mama uważa, że tak jest. Dodam że nie ma zaparć ani nic podobnego. Poradźcie coś, podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Gość gość
von stąd krowo !

Gość gość
do 10:51- po co wchodzisz na ten wątek skoro nie masz nic mądrego do napisania? Jeżeli już "von stad" to tylko do Ciebie.

Gość gość
idz krowo na forum dla krów a nie tu , tam se gadaj o bachorach to nie forum dla krów rozpłodowych jesli chciałabys zauwazyć więc ty VON

Gość gość
do 10:55- ogarnij się Ty pustaku. Naucz się czytać ze zrozumieniem "Forum - strona główna - Dyskusja ogólna » ". Taka "krowa"-jak śmiesz pisać, nosiła Ciebie 9 mc pod sercem a później wychowała więc daruj sobie takie określenia bo świadczy to tylko o braku jakiegokolwiek poziomu z Twojej strony. Sama kiedyś będziesz matką a jak nie, to nawet i lepiej dla tego dziecka, a jeżeli jesteś facetem, to Twoja żona będzie kiedyś tą jak to określasz "krową", chyba że nie będziesz ojcem-mam nadzieję. A moje dziecko to nie "bachor", chyba sam/a nim jesteś.

Gość gość
I na początku wątku jest określenie "drogie mamy" więc wyjazd z tego forum skoro nią nie jesteś!

Gość gość
powiem Ci tak, nie jestem mama ale tutaj na ogolnym to raczej nikt normalny Ci nie podpowie co i jak, lepiej przeniesc sie na dzial ciażowy tam ktos doradzi bo tu to same gimbusy, chamy i prostaki :) pozdrawiam

Gość gość
Witam mamą 5-cio miesiecznego dziecka ja tez taka mamą jestem. Rozszerzam diete podobnie do Ciebie, ale mleko dziecko po np kaszce chce dopiero za jakas godzine. Teraz na takich posilkach przespi cala noc rano dopiero sie obudzi. Moze Twoje dziecko za malo dostaje, ma jakies wieksze potrzeby. Skoro nie placze ze wzdec, ani nie ma zaparc to moze nic mu nie jest. Poradz sie pediatry na wizycie.

Gość gość
dajcie im schaba, niech żre