Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kerian

NAGRODA NA KONIEC ROKU ZA NAUKE PYTANIE

Polecane posty

Gość Kerian

Mój syn nie zgłasza się na lekcjach. Jest w klasie 2 szkoły podstawowej. Ze sprawdzianów, dyktand ma 6,5 , czasem 4. Ogólnie wiedzę ma, ale nie zgłasza się. Gdy pani zapyta albo odpowie, albo nie... Czy zatem to dyskfalikuje go by mógł dostać nagrodę na koniec roku szkolnego?

Gość gość
Kobieto dopiero się rok zaczął a ty już o końcu myślisz.Dla ciebie najważniejsza jest nagroda?!

Gość gość
jeżeli dobrze sie uczy to oczywiście ma szansę dostać nagrodę ale 'niestety' przy ocenianiu na koniec roku szkolnego biorą pod uwagę też aktywność dziecka na zajęciach. z tym że jeśli nauczyciel jest w porządku to zrozumie że dziecko może sie wstydzić czy coś. w starszych klasach już tak nie przejdzie ale 1- 3 podstawówki jak najbardziej oczywiście jeszcze raz powtórzę że WSZYSTKO zależy od nauczyciela i jego wyrozumiałości.

Gość Kerian
Nie myślę ,ale jestem ciekawa jak jest w innych szkolach, czy to zależy od pani wychowawczyni? Nie wymagam od mojego syna nagrody, nie wiem jak dalej mu będzie szła nauka, może gorzej, więc nie o to chodzi, ale po prostu pytam jak to jest, czy zawsze liczy się to czy dziecko udziela się na lekcji czy nie ? Zastanawiam się nad tym bo koleżanka mi powiedziała,że jej córka dostała nagrodę w ubiegłym roku pomimo,że się nie zgłasza, nawet reagowała płaczem na pytania nauczycielki. Poza tym w szkole syna akurat wyróżniane są też dzieci po I semstrze nauki więc koniec semstru znacznie bliżej niż koneic roku .

Gość gość
u mnie też ocenia się aktywność ucznia. moja córka miała nagrodę w I klasie za naukę i bardzo dużo się zgłaszała. Podobnie jest w tym roku. Może warto popracować nad pewnością siebie syna? Już tak abstrahując od tematu nagrody. Może ma jakiś problem, przez który jest taki nieśmiały, niepewny?