Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

anoreksja

Polecane posty

Gość gość

czy znacie kogos kto chorowal na ta chorobe

Gość gość
ja chorowalam

Gość gość
a czy ta choroba wrocila jakies jej symptomy

Gość gość
Ja choruje.

Gość gość
kurcze a myslicie ze mozna sie calkowicie wyleczyc tak zeby juz nigdy nie dopadal moment kiedy zapomina sie o jedzeniu i stopniowo sie go ogranicza

Gość gość
ja bym chciała być chora na anoreksje niestety mam j***ną bulimię

Gość gość
U mnie zaczęło się od bulimii, niestety z czasem ograniczyłam jedzenie, teraz obecnie jem raz na tydzień, ale anoreksja tworzy się w psychice, dużo schudlam ale to niestety wszystko jest w mojej psychice. :(

Gość gość
Obecnie ważne 39 kg, a nadal uważam, że jesten gruba...

Gość gość
dziewczyno wez sie za siebie kiedys tez tyle wazylam bo chorowalam i juz nigdy przenigdy nie chce do tego wracac bo nie mialam sily na nic mialam problemy z sercem i szczerze nigdy nie sadzilam ze anoreksja tak zjada mózg zupełnie nieracjonalnie patrzysz na wszystko nie tylko na swoje odbicie w lustrze

Gość gość
Ja mam już problemy ze wstanie z łóżka, przewracam się często, wyglądam okropnie... Nie potrafię tego powstrzymać, inaczej nie umiem, chciałam to zakończyć ale nie umiem... Mam 173cm

Gość gość
Ja mam już problemy ze zdrowiem, przewracam się często, wyglądam okropnie... Nie potrafię tego powstrzymać, inaczej nie umiem, chciałam to zakończyć ale nie umiem... Mam 173cm

Gość gość
dobra rada = mnie to pomogło. zacznij jesc gerberki dla dzieci te wszystkie owocowe przeciery zupki... troche czekolady (na pewno brakuje Ci magnezu). udaj sie na terapie z psychologiem zapisuj co i ile jesz i pijesz. nie waz sie codziennie i przeczytaj ksiązki na temat anoreksji i postaraj sie trzezwo na to spojzec z boku i malymi kroczkami staraj sie jesc wychodzić ze znajomymi az wkoncu pomalu zaczniesz przybierac na wadze.... i najwazniejsze zacznij jest przy ludziach powoli ale tak zeby wszyscy widzieli to

Gość gość
Nie dam rady tego wszystkiego zrobić.. Chodziłam na terapię jeszcze jak miałam bulimię, później zrezygnowałam.

Gość gość
u mnie sie unormowalo mam 29 lat teraz a kumulacja choroby to czas po maturze studia... zaczelo sie jak mialam 19 lat i trwalo do 25 r.z mieszkalam w akademiku zero kontroli rodzicow- raj dla anorektyczki nie jadlam wcale tygodniami tylko pilam czasem nawet piwo pilam przeczyszczalam sie, bralam na raz ponad 30 tabletek ziolowych - senefol kupilam przez internet tabletki chinskie meizitang czulam sie jak na chaju- szczekoscisk cale dnie i noce- noce bezsennne bo te prochy dzialaly jak amfa- uczylam sie dobrze, pracowalam w prestizowej restauracji non stop na nogach zero zmeczenia bez jedzenia poziej zaczelam popijac alkohol i .... wpadlam w kolejne uzaleznienie...... w najgorszym momencie swojego zycia wazylam 28 kg zerwalam kontakt z rodzina (chociaz nie bylo powodu) zawalilam studia, stracilam prace, zaczelam okradac kolezanki z pokoju, policja, wyrzucili mnie- rodzice mnie przyjeli nie umialam jesc nie czulam potrzeby, ochoty nic zjadlam pamietam do dzis ze dwa kesy jablka - szpital ojom bo zoladek skurczony psycholog, psychiatra, szpital kilkakrotnie ..a w szpitalu panny urzadzaly zawody ktora schudnie wiec cale noce cwiczylysmy na spacerach biegalysmy i palilysmy fajki jedna za dryga zeby zwalic w koncu trafilam na inny odzial bo mialam zaburzenia afektywne tez, uzaleznienie od alkoholu itp i to mi pomoglo zobaczylam jak sie ludzie stoczyli, nic nie osagneli, najlepsze lata zycia zmarnowali, caly czas wracaja na oddzial raz lepiej i wychodza a potem znow zle i wracaja powiedzialam sobie ze ja tak nie chce i nie chce zycia zmaarnowac .. jakos sie ogarnelam znalazlam prace, mieszkalam z rodzicami, znalazlam chlopaka.... jest ok teraz mam meza i dziecko ale anoreksja jest w glowie ... po porodzie w 2 miesiace wrocilam do wagi ..jestem teraz szczupla i nie wyobrazam sobie byc gruba moj sukces to zmiana postrzegania - jestem szczupla i wiem ze taka jestem nie wmawiam sobie ze jestem spaslakiem ale anorektyczka bede na zawsze poznie

Gość gość
w terapi niestety tak jest ze na poczatku nie przyznajesz sie ze jestes chora potem uciekasz z terapi bo poprostu to czego tam sluchasz nie podoba Ci sie i wtedy uciekasz a nastepny krok to wrócic na terapie i ja dokonczyc ja tez przy wzroscie 170 cm wazylam 38 kg i ciezko bylo przez rok dochodzilam do normalnej wagi chociaż i tak mam niedowage teraz musisz nad soba popracowac i nie umoralniam Cie tylko wiem co mówie da sie. ja wystraszyłam sie szpitala i tego ze odzina mnie odda na przymusowe leczenie. wybrałam opcje wziasc sie w garsc i zaczac zyc.... pamietaj zycie jest tylko jedno i to od nas samych zalezy jak je przezyjemy...

Gość gość
Coś o tych tabletkach słyszałam, ale nie wiem czy można je jeszcze kupić, wiesz może?

Gość gość
dziewczyny i po co pytacie czy mozna je kupic zróbcie krok na przód i zacznijcie ZYĆ

Gość gość
2 tygodnie temu byłam u lekarza, dostałam skierowanie do szpitala bo stwierdzili, że jeśli się rozchoruje (grypa, gorączka) to już się nie obudze, byłam bo mnie strasznie gardło bolało... Skierowanie wyrzuciłam od razu po wyjściu z przychodni. Teraz już mi przeszło więc nic mi się nie stanie.

Gość gość
widze ze ciezko rozmawiac z osobami chorujacymi az sobie nie wyobrazam co musieli czuc moi bliscy kiedy mialam anoreksje

Gość gość
a co zrobic jak ktoś ma bulimię? Co zjem to mam wyrzuty sumienia, więc myślę no tak jesz krowo w ogóle to nażryj się więcej jak świnia bo nią jesteś, a potem zwracam, przeczyszczam się bolą mnie jelita, brzuch co robić?:(

Gość gość
mysle ze to samo po przy anoreksji tylko staraj sie jesc czesciej a mniejsze porcje

myślę, że pierwszym sukcesem jest zdanie sobie sprawy z tego, że ma się problem potem albo idzie się do psychologa, albo próbuje się samemu z tym uporać ale zasada jest taka to jest choroba na całe życie i w momencie jak nasza czujność zostanie uśpiona anoreksja może zaatakowoać ze zdwojoną siłą.

Gość gość
NABÓR DO GRUPY TERAPEUTYCZNEJ Trwa nabór do grupy terapeutycznej dla osób z zaburzeniami odżywiania. W ramach grupy możliwe jest otrzymanie wsparcia terapeutycznego, podzielenie się z innymi swoimi trudnościami i wątpliwościami a także uzyskanie odpowiedzi na nurtujące pytania. Spotkania odbywać się będą we wtorki: 1, 8 oraz 15 grudnia 2015 roku o godzinie 17.00 w Pure Clinic przy ulicy Droga Męczenników Majdanka 181 w Lublinie. Czas trwania spotkania będzie wynosił 1,5 godziny. Udział w spotkaniach grupy jest bezpłatny. Osoby zainteresowane udziałem w grupie prosimy o kontakt pod numerem telefonu (81) 477-57-96. Czy ta grupa jest dla mnie? Jeżeli: • dbałość o szczupły wygląd jest dla Ciebie bardzo ważna • często kontrolujesz swoją wagę oraz kaloryczność posiłków • uważasz, że jesteś osobą otyłą pomimo znacznego spadku wagi • nie akceptujesz swojej sylwetki • odmawiasz sobie jedzenia i starasz się to ukryć przed innymi • zdarzają Ci się niekontrolowane napady objadania się • masz problemy z samooceną lub niskie poczucie własnej wartości • zamykasz się w sobie lub unikasz kontaktów społecznych • masz wątpliwości związane ze swoim sposobem odżywiania • chcesz skonsultować swoje nawyki żywieniowe • posiadasz doświadczenia związane z zaburzeniami odżywiania i chcesz pomóc innym nasze spotkania są właśnie dla Ciebie. Co może dać mi grupa? • możesz bez lęku opowiedzieć o swoich trudnościach i problemach • zostaniesz wysłuchany a nie oceniany • możesz skorzystać z doświadczeń innych • zostaniesz zrozumiany • nawiążesz kontakt z osobami borykającymi się z podobnymi problemami • uzyskasz siłę i nadzieję na rozwiązanie problemu • poznasz nowe sposoby radzenia sobie z własnymi trudnościami wypróbowane przez innych • uzyskasz wsparcie w rozwiązywaniu swoich problemów • zredukujesz lęk związany z problemami z odżywianiem • otrzymasz pomoc w przezwyciężeniu trudności związanych z chorobą • zobaczysz, że nie jesteś sam ze swoimi problemami! Spotkania grupy terapeutycznej będą prowadzić: Adrian Piasecki – psycholog i psychoterapeuta w nurcie psychodynamicznym Aleksandra Kuźnik – psycholog specjalności: psychologia rodziny Jeśli chcesz w spokojnej i bezpiecznej atmosferze podzielić się swoimi problemami i doświadczeniami zapraszamy do kontaktu. www.pure-clinic.pl