Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magazynierka

UMOWA NA CZAS OKREŚLONY W NIEMCZECH A CIĄŻA

Polecane posty

Gość magazynierka

witam pod koniec października podpisałam umowę z niemiecką firmą na czas określony. umowę dostałam na pół roku. pracuję jako pomocnik magazynowy. okazało się że jestem w 6 tygodniu ciąży. orientuje się ktoś może jak to teraz wszystko będzie wyglądać w prawie niemieckim? czy pracodawca może mnie zwolnić? czy przysługuje mi urlop macierzyński?

Gość gość
no to usuń krowo, a niemczech aborcja jest legalna

Gość dolefka
to tez jakies rozwiazanie ;)

Gość magazynierka
Chcialam mieć dziecko. Po prostu chcę się dowiedzieć czy przysługuje mi urlop macierzyński!!!

Gość gość
toż ciąża też na czas określony. W niemczech też.

Gość dolefka
no to jak chcialas to po co do pracy lazlas? chyba tylko po to zeby oszukac pracodawce i dostac macierzynski

Ludzie, nie rozumiem was. Podpisujecie jakieś umowy, decydujecie się na jakieś warunki a nie wiecie nawet na jakie!! Nic dziwnego,że Polska to kraj taniej siły roboczej skoro nie wiesz, że jako pracownik masz prawa. Nie wiesz na co decydowałaś się podpisanie umowy? Ręce opadają.

"no to jak chcialas to po co do pracy lazlas? chyba tylko po to zeby oszukac pracodawce i dostac macierzynski" Pracodawca nie płaci za żaden macierzyński.Robi to ZUS w Polsce przynajmniej. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj.

Gość gość
Jeśli ktoś ma umowę na czas określony, należy zglosic o co najmniej 3 miesiące przed jej wygaśnięciem, o ile istnieje mozliwosc jej przedluzenia. Jeśli nie, istotne jest, aby zarejestrować się w urzędzie pracy jako osoby poszukujące pracy. Jeśli kobieta zajdzie w ciążę w trakcie umowy na czas określony, a umowa kończy się w okresie ciąży, zatrzymuje pracę, do czasu rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego. Potem dostaje zasiłek macierzyński w wysokości poprzedniego zasilku.

Gość gość
Jak tak czytam te komentarze, to zastanawiam się czy państwo udzielający odpowiedzi macie "wszystkich w domu". Wyrażacie mądrości jak za króla świeczka. Przypuszczam, że większość z Państwa skończyła 2 klasy szkoły podstawowej. Brak słów i absolutna żenada. Proszę się nie martwić nikt jeszcze w Niemczech z głodu nie umarł.