Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaq181910

Moja koleżanka chodzi mi po głowie

Polecane posty

Gość zaq181910

Cześć, Jestem w szczęśliwym związku, mam świetną dziewczynę i bardzo dobrze nam się układa. Jest jedno ale.... Od pewnego czasu dojeżdżam na studia z koleżanką która bardzo mi się podoba. Całymi dniami o niej myślę i nie umiem przestać. Wiem że to głupie zachowanie ale nie zależne ode mnie. Doradźcie mi co zrobić aby bardziej się do niej zbliżyć tak aby tego nie zauważyła??

Gość gość
Po co chcesz sie do niej zblizyc skoro masz kobiete? Chcesz sie z nia przespac i zdradzic swoja dziewczyne? Jaki masz cel w tym?

Gość gość
cel to posiadanie i rybki i akwarium, a dosłownie prywatnego haremiku

Gość zaq181910
nie wiem jaki mam cel. Podoba mi się, nie umiem przestać myśleć o niej. Chce być po prostu blisko niej

Gość gość
rzuc dziewczyne skoro jej nie kochasz

Gość zaq181910
Problem w tym że ją kocham. Zawsze takie coś widziałem w filmach, i nie sądziłem że kiedyś dotknie i mnie.

Gość gość
Jakbyś kochał dziewczynę, to byś zrezygnował właśnie z tak częstych kontaktów z koleżanką. Nic się samo nie dzieje, albo jedno, albo drugie. Życie jest sztuką wyborów.

Gość gość
Gdybys ja: a) kochal b) byl mezczyzna to nie narazalbys na niebezpieczenstwo Waszego zwiazku. Zapewne jestes chlopcem. ;) W takim razie zrob glupote, zran dziewczyne, moze szybciej o Tobie zapomni i znajdzie sobie mezczyzne:)

Gość gość
Człowiek całe życie jest narażony na pokusy, albo im ulega, lub nie. Podoba Ci się koleżanka, to normalne, znak, że pociąg fizyczny u Ciebie nie zanikł, piszesz, że kochasz swoją dziewczynę, no ok, ale kochać to też znaczy szanować, być wierny, a nie zdradzać na boku. Wybierz, albo Twoja dziewczyna, albo koleżanka, bo narobisz sobie problemów, gdy będziesz grał na 2 fronty.

Gość zaq181910
To na proste na jakie wygląda. Piszecie abym dokonał wyboru i nie ulegał pokusie. Ale co jeśli gdy długo jej nie widzę zaczynam czuć niepokój, zaczynam desperacko wymyślać pretekst tylko żeby do niej napisać, to jest tak jakbym miał żyć bez powietrza. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie skrzywdzić i zranić mojej dziewczyny. Naprawdę zrozumieć mnie może tylko taka osoba która miała podobną sytuację.

Gość gość
w końcu będziesz musiał dokonać wyboru bo jak nie życie to zrobi za ciebie zdradzisz dziewczyne to będzie sie równało z wybraniem koleżanki i stratą dziewczyny nic nie wyjdzie z koleżanką i odsuniesz sie od niej - zostaniesz z obecną i nic sie nie zepsuje między wami a może wyjedź gdzieś sam na jakis czas żeby to przemyśleć. I żebyś mógł też poczuć tęsknote do dziewczyny swojej,bo jak masz ją koło siebie na codzień to tego nie poczujesz i wydaje ci sie że tęsknisz do tamtej. A jak wyjedziesz to poczujesz za kim tak naprawde tęsknisz... nie można kochać dwóch naraz.Po czasie albo sie okazuje że do partnera to było już tylko przyzwyczajenie albo,że w tej drugiej osobie tylko na chwile sie zauroczyliśmy i szybko przeszło... teraz być może masz okres przejściowy. Gdybyś naprawde kochał obecną byłbyś w nią wpatrzony jak w obrazek.Lub byłbyś w stanie dla niej sie poświęcić - czyli zrezygnować z tej koleżanki. A i nie jest powiedziane ze koleżanka czuje to samo do ciebie - mogłoby sie okazać,że zerwiesz z dziewczyną dla koleżanki a potem bedziesz żałować chyba szkoda niszczyć coś co jest trwałe od kilku lat i znudowałeś razem z nią z drugiej strony czy to aby na pewno taki trwały związek śmiem wątpić..

Gość gość
A ja ci powiem, ze juz rozwaliles zwiazek z obecna dziewczyna. Gdyby kolezanka ci sie podobala i nawet zagadywalbys do niej przy okazji, na zajeciach to jeszcze nic by nie oznaczalo. Niestety jesli wyszukujesz preteksty do kontaktu, teskinsz za nia itp to obecny zwiazek tylko cie sfrustruje. Jednym slowem nie kochasz obecnej, gdybys kochal tamta istnialaby dla ciebie tylko jako ladna twarz a nie obiekt pozadania i wzdychania.

Gość zaq181910
niestety nie mogę się zgodzić. Wiele osób kocha dwie osoby na raz. Koleżanka nic do mnie nie czuje, to fakt. Ja nie mam aż tyle szczęścia, nie jestem przystojny jak Bratt Pit, nie mam poczucia humoru jak Halama i nie jestem bogaty jak Gates. nikt na takiego kogoś nie poleci. Chodzi mi o samo uczucie. Ciągnie mnie do niej uczucie ale rozum odpycha.

Gość gość
ale jak sie zdradza osobe z którą sie jest to nie można mówić tutaj o milosci wybrakowana taka milosc którą sie dzieli na pół nie kochasz jej tak jakby tego chciała bo gdyby tak bylo nie starczyloby miejsca na inną