Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto pomoże z matematyki

Polecane posty

Gość gość

Mam do oddania pracę kontrolną z matematyki.Pomóżcie proszę zrobić to czego nie wiem....podać coś dla przykładu??

Gość gość
Zadanie 1 Dane są wielomiany: W(x)=-2x3+4x i G(x)=5x3-2x2+4x. Wielomian W(x)-G(x) jest równy: A) -7x3+2x2 B) -7x3-2x2+8x C) -7x3-2x2 D) 3x3-2x2

Gość gość
ludzie nie ma tu nikogo dobrego z matmy?

Gość gość
wejdź na stronke matemaks.pl i poszukaj tam o wielomianach. Stronka jest genialna, ucze sie z niej do matury ;)

Gość gość
odp. A :)

Gość gość
mogę dać nastepne...jestem na tej stronce właśnie ale boję się tej matury bo trudne zadania liczę a te najprostsze powoduja u mnie zacme wrrr

Gość gość
z wielomianów?

Gość gość
Jeśli W(x)=5x3-2 i F(x)=x7+1, to stopień wielomianu W(x) F(x) jest równy: A) 4 B) 7 C) 10 D) 21

Gość gość
odp C) 10 :)

Gość gość
Dziękuje i liczę na jeszcze.... Liczba miejsc zerowych wielomianu W(x)=(x-1)(x+3)(x2-4) jest równa: A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

Gość groszki paski
Z polskiego też potrzebujesz pomocy :D Proponuję zrezygnować z matury, jak takich podstaw nie znasz to nie ma sensu ;) Ewentualnie proponuję mocno zapieprzać z książkami a nie siedzieć na kafe. Ja pierdziele ta matura teraz jest na tak niskim poziomie, że każdy powinien z palcem w tyłku mieć co najmniej 80% A ludzie mają problemy ze zdobyciem trzydziestu...

Gość gość
odp. D) 4 spoko, poćwiczę do sprawdzianu bo właśnie z tego mam :D

Gość gość
nie oceniaj polski j.obcy biologię mam wykutą na matmie padam na najprostszych zadaniach

Gość gość
Dzięki....biorę korki i tak g....to daje wolałabym mieć ze trzy języki niż tą królową nauk.... Do wykresu funkcji y= , gdzie a 0 i x 0, należy punkt A=(-2,4). Zatem: A) a=8 B) a=-8 C) a=2 D) a=-2

Gość gość
pomóżcie jeszcze proszę..

Gość gość
to są zadania maturalne??? ta nowa matura to "przedszkole" starej nie miała byś szans zdać, matma była obowiazkowa a najprostsze zadania na niej to przy tym kosmos to były "wypracowania" matematyczne nie tylko policzyć na brudno i wskazać wynik a przedstawić sformalizowanym językiem cały tok rozumowania wraz z obliczeniami i wkazaniem tego na czym są oparte tradycyjny przebieg zmienności funkcji zabił by chyba 90% obecnych maturzystów jakieś dwie trzy strony a4 zajmował a zadania sprawdzane i punktowane były do pierwszego błędu w nich. po błędzie w zadaniu dalsza cześć nie uznawana

Gość gość
ale ja nie proszę o krytykę ani o opis starej czy nowej matury,proszę o pomoc czy trzeba zaraz oblewać mnie pomyjami???

Gość gość
Nie oblewam pomyjami tylko zszokował mnie poziom trudności zadań maturanych to na trójkę prostej kartkówki piętnastominutowej jedno z dwóch trzech zadań jedno takie dawali to dla tego obecna matura nic nie daje ot świstek papieru po którym mają cię gdzieś na studia przyjąć wtedy uprawniała do zdawania egzaminu na studia lub dobrą pracę można było znaleźć