Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygląda dzień waszego półrocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

najbardziej mnie interesują drzemki w ciągu dnia:ile ich jest, jakie są długie. Moja mala budzi sie między 6 a 7, pierwszą drzemke ma około 9-10 (około 20-30 min), druga drzemka koło 12-13, trzecia koło 16. drzemkinie są dłuższe niż 40min,. wieczorem bez usypiania zasypia kolo 19. w nocy budzie sie róznie: czasami 2 lub 3 razy. karmie piersia, od niedawna wprowadzam inne pokarmy. miałam nadzieje ze jak podam po 18tej kaszke to mała bedzie przesypiała noc - a tu nic z tego. czy mała powinna miec juz jedna drzemke w ciągu dnia? chciałabym zeby spała chociaz raz przez 2 godziny. jak tego dokonać?wasze maluchy w ciągu dnia spią w swoich łóżeczkach? moja zazwyczaj zasypia w trakcie spaceru a jak wchodze do domu to zazwyczaj sie budzi. w ciągu dnia nigdy nie śpi w łóżeczku, może to błąd.

Gość gość
nikt niema dziecka w tym wieku?

Gość gość
Mój syn skonczyl 7 m-cy, budzi się ok 7-8, pierwsza drzemka ok godz 10 i trwa 30 min, potem śpi ok godz 13 i tu z długossia bywa różnie 1-1,5 h, czasami uda się, że są to bite 2 godz. Jeżeli tą drugą drzemkę ma dłuższą to wystarcza mu sił do końca dnia i ok. 19 kapiel i spanie. Jeżeli druga drzemka jest krótka to wówczas ok godz 17 jeszcze czasami się zdrzemnie tak pół godz.

Gość gość
a moje 5 mscy spi 3 razy dziennie po 20 minut wiec chyba autorko nie masz az tak zle

Gość gość
Syn budzi się ok. 7, ale leży w łóżeczku i się bawi gdzieś do ok. 8. Potem zasypia ok. 10-11 na 30 min (czasem dłużej, ale rzadko). Potem jeszcze ma 1 lub 2 drzemki (zależnie od tego czy starsze rodzeństwo go nie budzi). Zasypia 19-20, a w nocy budzi się raz ok. 3-4. W ciągu dnia zazwyczaj zasypia na kocu na którym się bawi lub w foteliku do karmienia :D Bardzo rzadko, ale też się zdarza że zasypia w swoim łóżeczku.

Gość gość
sory, 4,5 miesiaca

Gość gość
Moj jest starszy,ma 8 miesiescy.ale jak mial pol roku to mial 3 drzemki ok. 40 min do godziny. Wstaje od bardzo dawna miedzy 7-8. Jak mial pol roku to wytrzymywal bez spania tylko 2h i padal. Wiec mniej wiecej o 9 -10 juz zasypial, potem kolo 13 i 16. Slabo juz pametam. Ale raptem zaczelo mu sie wydluzac czuwanie i nie wystarczalo na trzecia drzemke,bo usypialby na nia kolo 18. Rano tradycyjnie pada po 10-10.30 i teraz spi do 11.30. Potem dopiero idzie spac o 15.30 do 17. I o 20 po 20 zasypia. Budzi sie w nocy roznie. Czasami zdarzaja sie odchylenia,np.dzis rano pospal pol godziny i o 13 musialam go uspac bo byl straszny maruda i znow pospal pol godziny ale potem juz wytrzymal do 19. Kapiel i spanie. Drzemki wydluzyly mu sie z czasem i zmniejszyla mu sie ilosc. Jak bylo wiecej to byly krotsze.

ja mam synka który ma sześć i pół miesiąca i nasz dzień wyglada przeważnie tak: pobudka 6-7 dostaje mleko, potem usypia tak 8-9 na jakieś 30 minut, ok 10 podaję mu kaszkę albo jakiś deserek i idziemy na spacer, tam godzina snu, godzina zwiedzania, a jak brzydka pogoda to śpi w domu też około godziny, ok 14-15 obiad, i po 16 usypia nawet na 2 godziny:)ale róznie to bywa,ok 17 kaszka lub deserek,zależy co było na drugie śniadanie, wtedy dostaję co innego, ok 19 kapiel,wariuje godzinę ,mleko i usypia, w nocy budzi się raz ok 3-4 nad ranem. także nie jest bardzo źle:)

Gość gość
do malinowamama: piszesz, że po 16 zasypia na 2 godz, a ok 17 dajesz mu kaszkę??

Gość gość
A jak idzie ci spac po 16 na 2h to jak je ta kaszke o 17?

Gość gość
strasznie 'niesenne' te wasze dzieci. moja teraz ma 8 miesięcy ale jak miala pół roku to wstawała ok 7. przed 10 znow szła spać na dwie godziny. później ok 15 znow drzemka 1-1,5godz. przed 20szła spać i do rana. teraz noc tak samo tylko zasypia jakieś pół godziny później, a w dzień ok 11 idzie spać na jakieś dwie godziny i czasem wytrzymuje do 19 kąpieli a czasem jakąś drzemkę sobie zrobi ok 16 tak 40minut.

napisałam ,że róznie to bywa! źle napisałam, chciałam dwie wersje w jednej zamieścić, bo są dni ,że po obiedzie juz nie śpi i wtedy dostaję kaszkę ok 17, a gdy usypia to budzi się ok 18 i czeka do kąpieli, wtedy pokąpielowe wariacje sobie daruje tylko mleko i spać, mam wrażenie ,ze to zależy od tego ile czasu jesteśmy na dworze lub czy wogóle jesteśmy

Gość Jusiaaaaaa
Mój mały ( 6msc) zaskakuje mnie swoim spankiem . Dzisiejszy dzień dla przykładu . 8- wstał 9.30- spanie 30 minut 11.30- spanie 30 minut 14- spanie godzina 16.30- spanie 30 minut 18-spanie 15 minut 19- spanie do samego rana ( ok.8 rano) Czasem jest to uciążliwe , synek śpi zazwyczaj w łożeczku swoim w dzień również ( wyjątki gdy jesteśmy na spacerze to wtedy wózek),zasypia sam więc problemu nie mamy z usypianiem , jednak jak jesteśmy gdzieś na gościnie nie jest już tak kolorowo , nowe miejsce go interesuje tak,że zasnąć nie może , jest marudny , musi popłakać mocno zanim zaśnie ...