Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uk czy jest szansa na wczesniejsze usg lub badania

Polecane posty

Gość gość

Problem polega na tym ze w czerwcu tego roku poronilam po poronieniu mialam tylko jeden okres w lipcu. Dnia 23.10 okazalo sie ze jestem w ciazy i nawet nie wiem w ktorym tygodniu . Robilam testy cyfrowe wiec jedyne co wiem ze 23.10 byl wynik 3-4 tydzien a 4.11 gdy zrobilam drugi test byl wynik 5+ .Pierwsza wizyte u gp mam 19.11 i nie wiem czy jest sens naciskac zeby wykonali mi jakies badania czy nic nie osiagne.

Gość gość
Ale po co wczesniej Ci te badania 19 to juz niedlugo,poczekaj cierpliwie

Gość gość
A jak juz tak bardzo chcesz,to zawsze mozesz zasymulowac ipojechac do szpitala powiedz,ze masz bardzo silne bole podbrzusza i ze zauwazylas plamienie.Powinni Ci scan zrobic mi tak zrobili :)

Gość gość
Ja spokojnie wytrzymam do 19.11 zreszta czekam na ta wizyte juz 3 tydzien. Jednak chodzi o to ze to pierwsza wizyta u GP potwierdzajaca ciaze(po zaswiadczenie do pracy) i ztego co sie dowiadywalam od znajomych to raczej mam nie liczyc na to ze jakie kolwiek badania mi zrobia a tym bardziej scan zeby okreslic wiek ciazy.Dlatego nie wiem czy mam symulowac na wizycie czy walczyc uparcie o chociaz badanie krwi na poziom hormonu.

Gość gość
na pierwszej wizycie z gp wyliczy ci termin porodu wpisze w ich papierki ,ze ciezarna ,pobierze krew i tyle.w 12 tyg.bedziesz miec usg o ktorym pewnie dostaniesz powiadomienie poczta a w miedzy czasie zadzwoni do ciebie polozna i umowi cie na wizyte i ona zrobi reszte badan jak hiv ,zoltaczka ,rozyczka. z tym symulowaniem i do szpitala to tez moze ci nie wyjsc.ja krwawilam w 10tyg.pojechalam do szpitala,wsadzili mnie do pokoju ,czekalam pol godziny na lekarza ,nie mogli nic sprawdzic bo tak krwawilam ,wyslali mnie na patologie ciazy ,tam czekalam prawie godzine na lekarza ,zrobil ze mna wywiad ,ponaciskal na brzuch i powiedzial ,ze postara sie o usg ,czekalam kolejna godzine,kazali zejsc mi na dol na usg.tam czekalam kolejne pol godziny zeby dowiedziec sie ,ze dziecku nic nie jest ,nie wiedza czemu tak bardzo krwawie i mam jechac do domu .

Jesli bardzo ci zalezy na usg to zglos sie do early pregnacy assessment i powiedz ze masz lekkie krwawienie. Na pewno wtedy zrobia usg

Gość na pierwszej wizycie
i GP nawet krwi mi nie pobrali. Dopiero jakos w 11 tygodniu mialam wizyte z polozna i wziela mi krew.a pierwsze usg mialam jakos w 12 czy 13 tyg

Gość autorka tego t
Mi tez w pierwszej ciazy nawet krwi nie pobrali zaczelam plamic przed poroniem) bo miesiaczki mam od swieta. Jednak nadal nie wiem jak mi moze GP wyliczyc termin porodu bez badan czy scanu ... wiedzac ze ostatnia miesiaczke mialam w lipcu no chyba ze na oko ;) Ale poczekam do wtorku i zobaczymy co gp powie

Gość gość
scan mozna bez problemu zrobic prywatnie, ok £90, zrobia juz w 7-8 tyg ciazy. chyba na tym nie warto oszczedzac?:)

Gość ja tez mam 2 cm
no dokladnie - w polsce tez przeciez wiekszosc kobiet prowadzi ciaze prywatnie i placi za kazde usg i inne badania.