Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka czy wyrobie się w 1 tys zł

Polecane posty

Gość gość

mam już: fotelik nosidełko - 50 zł łózeczko - 50 zł wózek 2w1 - 230 zł karuzela gratis do łóżeczka była kocyk -33 zł 2 komplety pościeli do łózeczka - 52 zł za 2 kołdra i poduszka i ochraniacz - 46 zł ubranka nowe i używane ok 250 zł od 50/56 do 68 rozmiaru 2 butelki - 20 zł rozek - 25 zł razem ok 780 zł został mi jeszcze materac i rzeczy dla mnie

Gość gość
rzeczy dla Ciebie, tzn.? materac gryka kokos kupisz za ok. 60/70 zł, piankowy taniej

Gość gość
tzn majteczki poporodowe, podkłady i wkładki laktacyjne.

Gość gość
zapytaj sie czy w szpitalu w ktorym bedziesz rodzila sa podklady bo u mnie byly, majtki poporodowe siatezkowe ok. 10 zl za 2 szt., wkladki z Rossmanna sa dobre

Gość gość
majatki kup siateczkowe - sa wielokrotnego uzytku

Gość gość
oki dzięki za rady :)

Gość gość
a na pieluszki masz odłozone? bo to głowny wydatk w pierwszych mcach, jesli karmisz.

Gość gość
jeśli karmi? co to za pytanie, głodzić ma?

Gość gość
jeśli karmi :) a co mm to głodzi?

Gość gość
sorki - to był skrót myslowy... nie mam nic przeciwko karmiącym mm.. sama przeszlam na modyfikowane kiedy było to dla mnie wygodne. Moja wina, moja wina.....

Gość gość
zawsze dojdą jeszcze kosmetyki, leki i akcesoria.. np. musiałam zakupić do noska Fridę i wodę morską, bo mała miała straszne babole - to wydatek ok 50zł razem. Musiałam dokupić antykolkowe butelki 2szt razem 60zł,, smoczek, klin pod materac folię p. deszczową na wózek.... etc.. dużo rzeczy wyszło dopiero po porodzie :)

Gość klemens hofbauer
Spokojnie. No pewnie, że się wyrobisz. Dziewczyny wyżej dobrze piszą. Po drobiazgi dla siebie idź do Rossmanna (są mega dobre! polecam prawie wszytko z Babydream), a materace nie są drogie. Tańsze zaczynają się od 50,- W Ikei widziałam nawet za 25,- (piankowy, z tym że niski 5 cm, ale w Jysku są takie same za 80,- więc nie może być zły)

Gość gość
wiadomo że jak karmi piersią to nie tylko lepiej dla dziecka ale i dla portfela.

Gość gość
pytanie jest o wyprawkę a nie o sposób karmienia Mamuśki!

Gość klemens hofbauer
Butelki i smoczki w Rossmannie też są super i niedrogie, a zamiast wody morskiej jeszcze lepsza jest sól fizjol w ampułkach (takich na sztuki) Kliny nie są niezbędne, a jak zachodzi potrzeba podniesienia kąta nachylenia materaca to wystarczy coś podłożyć pod nogi wezgłowia łóżka, a folie są generalnie w wyposażeniu wózków Do nikogo nic nie mam, ale nie straszcie jej :) i nie zawyżajcie wydatków. Spokojnie da radę! :)

Gość gość
Wanienka? Pieluchy tetrowe (do wycierania i podcierania)?

Gość gość
jeszcze raz muszę przeprosić ze wogóle uzyłam okreslenia "jeśli karmisz" zarówno dlatego ze nie dopisałam - "piersią" , jak i dlatego że nie napisałam ze chodzi mi o wydatki.. czyli o temat postu. Bo jesli dziecko jest karmione mm to wdatki na mleko przewyższą - jak sadze - wydatki na pieluszki. Zadałam to pytanie ponieważ autorka o tym nie wspomniła a kupując wyprawke, wyliczyła wszystko dokładnie .. i chciałam dopytac czy jest świadoma tego wydatku - pamietam że mnie on zaskoczył - tzn. wysokosc kwoty jaką wydawałam na pieluchy - mimo ze na pępkowe poprosilismy wszystkich zeby nie dawali nic innego jak tylko pieluszki. kierowalam sie troską i własnym doświadczeniem przepraszam za wywołanie dyskusji na tmat karminia - wiem ze na kafe to temat drażliwy i nigdy bym nie zaryzykowała pisania na ten temat.

ja tam bym smoczka z rossmana nie kupiła.. :/ i żadnej soli w ampułkach- to mega nieoszczędne - wolę taką w sprayu

Gość klemens hofbauer
No właśnie nie masz tutaj racji. Po pierwsze smoczki z Rossmana robi Baby Nova (dobra znana niemiecka marka) i to jest ten sam produkt co firmowy, sprawdziłam (butelki nie inaczej). Po drugie sól fizjol jest o wiele ekonomiczniejsza od wody morskiej, bo ma wszechstronniejsze zastosowanie, no i nie jest rozpylana pod ciśnieniem, a u noworodków i małych niemowląt nie powinno się używać rozpylaczy pod ciśnieniem, bo są dla niech nieprzyjemne i wywołują uczucie lęku

Gość gość
Smoczki z rosmana są super bardzo podobne do mam baby. Mialam przy pierwszym dziecku mama a teraz kupilam rosmanowskie i porównuje i są bardzo podobne w kształcie i wykonaniu.

Gość klemens hofbauer
Jak ktoś nie ma kasy to zamiast wanienki może używać okresowo miski, umywalki, wanny albo brodzika, tym bardziej, że przecież częściej się dzieci myje myjką na przewijaku niż moczy całe w wodzie, a tetra to jest groszowy wydatek (może ta najtańsza nie jest super trwała, ale od biedy da radę)

Gość klemens hofbauer
Gościu, ja mam tych rossmanowskich już całą michę :D i także uważam że są rewelacyjne jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości! Mam też i inne, ale dzieci same chętnie same sięgają po te rossmanowe właśnie :)

Gość gość
Ale wanienke można za 10 zl używaną kupić albo nawet za darmo wystarczy ogloszenia pooglądać. Taka z Ikea fajna już z antypoślizgiem kosztuje 19 zł. To nie jest wielki wydatek a jednak przydaje się w pierwszych miesiacach i mniej wody się zużywa jeśli ktoś ma dużą wannę to dlugo może jeszcze wykorzystać taką wanienkę.

Gość klemens hofbauer
Pewnie, że można, ale jak kogoś przyciśnie, to w czym taka zwyczajna miska gospodarcza gorsza? To w zasadzie to samo, tylko kształt raptem inny.. ale umyć dziecko, umyjesz bez problemu.

Gość gość
mam całą serię kosmetyków z rossmana dla dziecka :D smoczki też są dobre :D

Gość gość
no jak idziemy tym torem, że wanienka nie jest potrzebna to to samo o łóżeczku mozna powiedzieć przynajmniej na początku:P a dziecko można i w umywalce umyć:P

Gość gość
ja np nie kupuję specjalnegi proszku dla dzieci, kupiłam hypoalergiczny płyn do prania biały jeleń i nastawiłam na podwójne płukanie:)

Gość gość
Tysiąc to mi na sam wózek poszedł... Ogólnie na początek około 4 tys. poszły i to wcale nie kupowałam jakichś mega drogich rzeczy...

Gość cztery z plusem
I dopiera Ci ten biały jeleń? Bo mi nie dopiera, plakatówki czy flamastry nie schodzą w nim. Muszę dać vizir i jakiś odplamiacz żeby zlazło. A wcale taki znów tani ten płyn nie jest (zresztą proszek BJ też jest) chyba dzidziuś się najbardziej opłaca.

mi na wózek ok 2tyś pójdzie, łóżeczko z materacem i pościelą ok 700zł, leżaczek 100zł, chyba się w 5tyś nie zmieszczę:P