Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka czy wyrobie się w 1 tys zł

Polecane posty

Gość gość
prałam jakieś 6mieś w białym jeleniu więc nie wiem jak z mazakami:)

Gość cztery z plusem
No tak bo przy jednym to można prac wszystko razem :) Ja muszę jednak segregowac niemowlakowe plus "nieuplamione" mogę przeprać w dzidziusiowym plynie czy tam BJ ale te w gorszym stanie to już tylko odplamiacz :) Zresztą jak się zupki zaczną to pewnie i niemowlakowe trzeba bedzie zaprzyjaźnić z vanishem ;)

a ja myślę, że spokojnie po 2,3mies jesli nie mamy w domu małego alergika możemy próbować przestawić dziecko na normalny proszek, tylko nastawic na dodatkowe płukanie. Po roku można prać normalnie:)

Gość gość
po co odplamiacz do prania lepiej kupić niemiecki persil wszystkie plamy schodza.

Gość cztery z plusem
Wcale nie. Kupowalam przez jakiś czas i nie schodzilo nic bez odplamiacza. Stwierdzilam ze bez sensu doplacac za ten proszek. Tak, jest lepszy niż polski zwlaszcza na białych rzeczach to widac, ale bez odplamiacza i tak się nie obywało.

Gość klemens hofbauer
A po co wam pościele w pierwszym roku życia dziecka? Przecież one są dla dzieci po 12 mies. ręcznik i poduszka zamiast klina? Eee, lepiej nie. Nigdy nie będziesz miała równej powierzchni i dziecko będzie miało nieprawidłowe ułożenie ciała w czasie leżenia. Pod materac też nie wolno nic wkładać. Jak unosić to tylko nogi łoża A pranie w zwykłym proszku i podwójne płukanie to jest super rozwiązanie i sama żałuję, że późno się o tym dowiedziałam. Wiecie, że zagranicą nigdzie nie ma 'dzieciowych' proszków ani płynów? Polski wymysł na wyciśnięcie kasy z kieszeni

Gość smkIooo
A ja kładę synka w pościeli od pierwszego dnia. Wyprawka za 1000? ale chyba bez łóżeczka, wózka itp...same ubranka i pierdoły.

Gość gość
Jak to po co pościele? A czym mam dziecko dywanem przykryć? Czy kocykami z syntetyku? Czy może zakładasz że wszystkie dzieci śpia same w łóżeczku dopiero od roku? Moja ze mną nie spała ani razu od urodzenia, od pierwszego dnia w łóżeczku. A dziś ma 3 lata. Tylko rano przychodzi sie przytulać

Gość gość
moja siostra też nie używała pościeli do momentu, aż mały skończył 9mieś, ale to dlatego bo mieszka w bardzo ciepłym bloku i małego przykrywała pieluszką tetrową a on i tak miał potówki:)

Gość gość
Na plamy polecam oxy z biedronki za 6 zł w proszku wszystko schodzi!! Autorko a kosmetyki? Polecam babydream z rosmana te niebieskie. Tanie i dobre

ja kupuję 2 zestawy poszewek. Jeden zestaw bedzie dołączony do łóżeczka z prześcieradłem, drugi jest bez, dlatego jeszcze dokupuję 4prześcieradła

Gość gość
lepiej zostaw sobie pieniazki, po porodzie wyjdzi eco potrzebujesz a co nie, ja mialam zakupione wszytsko,a tu przyszla polozna i tylko mi recepty liste co musze kupic zostawiala, a to witaminki, a to oillan bo syn mial luszczaca sie skore, a to to , a to tamto, 2 tyg po porodzi edostal kataru pojecham do lekarza to zostawilam 100zl, bo musialm kupic leki i aspirator do noska, krem na odparzenia bo syn dostal po szpitalu ale w domku juz nie stosuje, wietrze pupcie i jest gladziutka...takze radze osczedzic troszke pienaizka po ja pierwszy miesiac po porodzie to bylam ciagle w aptece po coc, co prawda jestem swieza mama i moze nabieralam sie na te wszzytskie produkty ktore kazano mi kupic, kiedys tego nie bylo i bylo dobrze

Gość gość
moja córka też miala luszczaca skórę. smarowalam kremem nivea baby i super było. nie potrzebne nic innego.

Gość gość
autorko sól fizjologiczna jest dobra, tylko pamiętaj ampułke nalezy zużyć 24 godziny po otwarciu. Jezeli dziecko będzie miało odparzenia, umyj dupke wytrzyj delikatnie i posyp maką ziemniaczaną, naturalny produkt zero chemii. Tak samo jak ze będą problemy skórne, zrób krochaml, poczytaj dokladnie w necie jak się robi, jakie proporcje. tylko po krochmalu nie stosuje się kremów.

Gość klemens hofbauer
Chodziło mi wczoraj o to, że pościele takie z kołdrą i poduszką są dla dzieci po roku przez zagrożenie sids. Na każdej metce pościeli macie zresztą napisane, że nie są dla niemowląt. Niemowlaki sie kładzie na prześcieradle i pod kocem (niekoniecznie syntetycznym, wszak na rynku jest bogaty wybór), albo w otulaczu albo śpiworku, a pod głowę kładzie się tetrę albo flanelę.

Gość klemens hofbauer
Dziewczyny to nie jest łuszcząca skóra, ani sucha i na ten Oillan to się jedna z was po prostu nabrała. To nie naskórek tylko schodzi ta warstwa tłuszczowa co to płód był nią pokryty w wodach płodowych, to się nazywa vernix i musi zawsze zejść - czasem jest bardziej widoczny, a czasem mniej, albo prawie wcale, ale ma zerowy wpływ na komfort dziecka bo to nie jest naskórek. :) W Polsce to jednak się na wszystkim robi kasę. To samo byście osiągnęły olewając to łuszczenie, albo smarując je jakimkolwiek olejkiem roślinnym jedynie ze względów estetycznych, jak wam przeszkadza ten widok. :)

w PL to w ogóle jakaś mania zapanowała, żeby dzieciaki kąpać w emolientach. Dodatkowo bardzo drogich. Emolienty są dla dzieci z problemami skórnymi przecież. Ja wykąpałam swoją córkę 3x w wodzie z odrobiną ciekłej parafiny i skóra po porodzie szybko była gładziutka. Ciekła parafina- koszt 4zł.. emolienty których skład to min. parafina - ponad 20zł Teraz daję do kąpieli kilka kropel marokańskiego olejku arganowego i jest super. Bez kremów itp. I na ciemieniuchę super działa.

Gość parafina jest karcynogenem
!

Gość gość
wyobisz sie spokojnie he kosmetyki i butelki z rossmana pozadne:) jesli chozi o poszek to uzywam ariel niemiecki i plyn do plukania niemiecki softlan moze nie sa tanie le schodzi wszystko z ciuszkow