Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiony1994

Torbiel zęba

Polecane posty

Gość zmartwiony1994

Witam serdecznie, mam ostatnio problem z dolną szóstka. Zaczęło sie od tego że 3 lata temu miałem leczenie kanałowe bezpłatne na NFZ(straszna fuszerka) okazało się że kanały zostały wypełnione do połowy i utworzyła się torbiel, przed sezonem maturalnym nagle zaczął się ból nie do wytrzymania(pomagał tylko ketonal), poszedłem na pogotowie i przepisali mi tam silny antybiotyk który pomógł po 2 dniach. Z uwagi na to ze głowę miałem zaprzątniętą maturami nic z tym zębem nie robiłem bo przecież nie bolał i teraz dopiero zaczynam się zastanawiać co robić. Poszperałem trocha i zastanawiam się nad resekcja tylko mam pytanie ile ona kosztuje i czy osobno trzeba doliczyć leczenie kanałowe. A może jeśli antybiotyk pomógł to wszystko załatwione... Wizytę u dentysty ma we wtorek i nie mogę się doczekać diagnozy po tym jak dowiedziałem się jakich katuszy nabawił się mój znajomy przez zaniedbanie torbieli. Proszę o szybko dopowiedź

Gość gość
nie wiem nic o torbielach, ale jak bylo leczenie kanalowe i widac ze to slaby zab to koniecznie zaloz na niego korone, bo szybko ci sie moze rozwalic. Zreszta dobry dntysta sam to powinien polecic.

Gość anna19825
Najlepiej nie szukać porad w internecie tylko udać się do dobrego dentysty :) Stomatolog powinien Ci zaproponować najlepsze rozwiązanie, takie które będzie dla Cienie najkorzystniejsze. Ja mogę Ci polecić Studio SE+ z Krakowa, bardzo profesjonalnie się tam mną zajęli, kiedy potrzebowałam pomocy stomatologicznej i jestem stałą klientką od kilku lat! Polecam :)

Gość asystentka stomatologicznaaaaa
resekcje robi sie wtedy kiedy nie mozna dojść do torbieli przez ząb, resekcja to juz powazny zabieg chirurgiczny i nie robi sie go jesli jest mozliwosc leczenia kanałowego