Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na prezent swiateczny dla niespelna 4 letniej chrzesnicy tak do 50 zl

Polecane posty

Gość gość

Maks 50/60 zl w tym roku moge przeznaczyc dla chrzesnicy na prezent swiateczny i sie zastanawiam co jej kupic. Myslalam ze moze jakas bluzke/ tunike/sweterek i do tego jakiegos malego pluszaka i mikolaja z czekolady. Co o tym myslicie? A moze macie jakies lepsze pomysly.

Gość gość
To dobry pomysl. Jakies ubranko, czekoladowy mikolajek czy inne slodycze. Na pluszowego zwierzaczka chyba ci juz pieniedzy nie wystarczy, ale taka symboliczna paczuska ze slodyczami i ubrankiem bedzie jak najbardziej ok :) mozesz jeszcze jakies drobne ozdoby do wlosow dorzucic, czy ksiazeczke lub kolorowanke.

Gość gość
sa fajne gry planszowe dla 4 latkow....polecam

Gość gość
Widzialam ladna tunike dla dziewczynki za 29,99 misie beda w biedronce za 24,99 i do tego np mikolaj czekoladowy i do 60 zl bym sie zmiescila.

Gość gość
Nie wiem ale mi sie wydaje, ze taki klasyczny mis jest dosc oklepany i malo dzieci tak naprawde sie nimi bawi. Ja bym kupila: bluzeczke za 30, zestaw do wlosow gumeczki, spineczki, kolorowanke za kilka zl plus mikolajek czekoladowy.

Gość gość
daruj sobie misia, pewnie dziewczynka ma ich wiele i nie bawi się nimi, szkoda pieniędzy. Zresztą maskotki nie są tanie. Może jakieś fajne kredki, albo ciastolina, gra planszowa.

Gość gość
puzzle albo jaks ksiazka np o zwierzetach :)

Gość gość
30 zl bluzka, 20zl kredki do malowania w wannie,6zl ksiazeczka z naklejkami. Moje corka na pewno by chciala taki prezent

Gość gość
Kiedyś kupiłam chrześnicy bez okazji szczotkę do włosów z hello kitty. Kosztowała z 10 zł a radość była przeogromna :). Chyba miała 3 czy 4 latka..Czasem dostawała malowankę z kredkami. Teraz kończy 5 i dostanie lalkę monster high, ale kupiłam w promocji do 50 zł w markecie. Podpytaj się, co mała lubi. Może piżamka z hallo kitty tez byłaby strzałem w 10.

Gość gość
Każde dziecko ma inne zainteresowania, jeśli się lubi stroić to jakieś fajne ubranie, jeśli się do tego lubi czesać to ozdoby do włosów będą ok. Ale ja jako 4ro letnie dziecko byłam najszczęśliwsza jak dostawałam samochody... Patrz na zainteresowania dziecka nie swoje :]

Gość gość
Kiedyś kupiłam chrześnicy bez okazji szczotkę do włosów z hello kitty. Kosztowała z 10 zł a radość była przeogromna :). Chyba miała 3 czy 4 latka..Czasem dostawała malowankę z kredkami. Teraz kończy 5 i dostanie lalkę monster high, ale kupiłam w promocji do 50 zł w markecie. Podpytaj się, co mała lubi. Może piżamka z hallo kitty tez byłaby strzałem w 10.

Gość gość
Prezent ŚWIĄTECZNY od chrzesnej za 50zł????!!! Za tyle to ja znajomym kupuję!! Było odłożyć choć tę 200 zł i kupic normalny prezent, a nie teraz wioskę robić. Po co się zgodziłas być chrzesna jak teraz dziecko masz w doopie??

Gość Flavia234
że co? ja chrześniakowi też kupuje prezenty do 50zł na święta BN i na urodziny, na inne okazje nie kupuje chyba że jakąs drobnostke typu mały samochodzik albo czekoladę, kinder jajko i nie czuje się z tego powodu złą chrzestną. nie widze potrzeby kupowac droższych prezentów i odkładania na nie miesiącami. chrzestni nie są od tego.a za 50-60zł można kupic fajny prezent. ja w tym roku dla 4 latka pod choinkę kupuję klocki i do tego słodycze.

Gość Flavia234
nie widze potrzeby kupowania*

Gość gość
a chrzestna to co sponsor.Nie zostaje się chrzestnym tylko po to aby dawać wypasione prezenty.Są jeszcze normalni ludzie na tym świecie co nie wymagają bóg wie czego dla dzieci.

Gość gość
16.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość Prezent ŚWIĄTECZNY od chrzesnej za 50zł????!!! Za tyle to ja znajomym kupuję!! Było odłożyć choć tę 200 zł i kupic normalny prezent, a nie teraz wioskę robić. Po co się zgodziłas być chrzesna jak teraz dziecko masz w doopie?? Tak z ciekawości, ile dasz na komunie i na ślub?? Myślisz, że dziecko Cię lubi za to jaka jesteś, czy za pieniądze? Czy jak odwiedzasz, dziecko zawsze oczekuje prezentu??

Gość gość
i jeszcze coś dodam: Wiesz kim jest chrzestny? Rodzice chrzestni (łac. patrini) – mężczyzna i kobieta przedstawiający do sakramentu chrztu osobę chrzczoną. Biorą także na siebie troskę o nią i poręczają za jej wychowanie w duchu religii, którą przyjmuje. Powstanie instytucji[edytuj kod] Instytucja rodziców chrzestnych wyrosła z funkcji historycznych: poręczyciel – przyprowadzał katechumena do diakona bądź kapłana i był poręczycielem szczerości jego intencji w dążeniu do przyjęcia sakramentu. pomocnik – pomagał przy obrzędzie chrztu. Gdy zaszła taka potrzeba opiekował się kandydatem i przygotowywał do przyjęcia sakramentu. rzecznik – uczestniczył w chrzcie dzieci, by odpowiadać w ich imieniu. W IX wieku te funkcje przejęli rodzice chrzestni. W XV wieku w chrzcie brało udział trzech chrzestnych, zaś w XVI wieku zgodnie z postanowieniami soboru trydenckiego liczba zmalało do dwóch. resztę dopowie ciocia wikipedia :]

Gość poli30
ja myślę,że to fajny prezent bluzeczka lub tunika...sama kupiłam chrzesniakom bluzki...miś to nienajlepszy pomysł,lepiej kup kolorowanke lub gumki do włosów

Gość gość
za tydzień idę na urodziny do chrześnicy i kupuję jej lego (zapytałam co by chciała dostać). Są akurat w promocji w Akpolu.Na święta uzgodnione(z siostra),że będzie paka słodyczy i jakiś drobiazg.

Gość gość
drobny ciuszek dobrej jakości żeby posłużył nie wiem do jakich sklepów masz dostęp ale daruj sobie buble z biedronki czy Pepco. W H&m można teraz kupić bluzeczki za 20-25zł do tego jak ktoś napisał jakiś książkę wyklejanki z naklejkami w zależności co dziewczynka lubi bo z tym różnie jedna uwielbia dinozaury druga tylko księżniczki albo koraliki do robienia własnej biżuterii dziewczynki w tym wieku uwielbiają takie rzeczy. Dla wróżek w Reserved jest fajny zestaw skrzydełka różdżka za 20 zł córa lata z tym od 2 tygodni dostała na imieniny.

Gość gość
Ja tylko darowalabym sobie twgo mikolajka z niby czekolady. Wg mnie to porazka. Jest ochydny u nas zawsze po jakims czasie laduje w smieciach. Zamiast takiego mikolajka juz lepiej poprostu tabliczke czekolady

Gość złotyksiężycwpełni
wiesz coooo....ja miałam w zeszłym roku taki problem i siostra mi podrzuciła stronkę listdomikolaja.pl, mnie właśnie uderzył natłok pomysłów tam:P a są tam takie worki z zabawkami i one są mniej więcej do wieku podzielone, więc może tam uda Ci się coś znaleźć ;)

Gość gość
Puzzle, gra planszowa, książka - jest mnóstwo ciekawych, edukacyjnych pozycji, wystarczy wejść do głupiego Smyka. Albo spójrz tutaj: www.czuczu.pl/sklep Ja ostatnio kupiłam 4-latce na urodziny "Znam literki" z tej serii i jest zachwycona. Granna też ma fantastyczne propozycje: www.granna.pl/katalog-gier Z kolei wydawnictwo Dwie Siostry ma kapitalne pozycje książkowe - my ostatnio zachwycamy się tym: www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/wiek/prod-mapy.html