Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilkaanna

coś obok plodu na badaniu USG pomocy

Polecane posty

Gość emilkaanna

Witam Was serdecznie, zakładam nowy temat ponieważ jestem bardzo zmartwiona po badaniu USG, może któraś z Was miała podobną sytuację? Mianowicie jestem na początku 11tygodnia, dwa dni temu miałam wykonywane po raz drugi usg, maluszek ma już 6cm, jest żywotny, wszystko z nim ok, natomiast pani doktor zobaczyła tak jakby obok drugi obiekt o średnicy prawie 3cm, okrągły, jest pusty w środku, powiedziała, że może być to drugie jajo płodowe bez zarodka lub też jakaś zmiana np torbiel kosmówki. Niestety na jej sprzęcie nie była tego w stanie rozpoznać i dostałam skierowanie na usg genetyczne do bardzo dobrej przychodni. Badanie dopiero mam za ponad tydzień i bardzo się denerwuję i boję o maleństwo. Dodam jeszcze, że pierwsze USG miałam robione w 6tygodniu i był tylko jeden pęcherzyk z żywym zarodkiem w środku. Proszę, jeśli któraś z Was miała podobną sytuację, napiszcie jak wszystko się skończyło. Bardzo się boję, że to będzie jakaś zmiana i nie wiem co wtedy z malutkim

Gość gość
Ją tak miałam. 4tydz5dzień to było moje pierwsze usg.zbył widoczny zarodek i obok "coś" lekarz powiedział że to mogły być bliźniaki z czego jeden zarodek przetrwał drugi niestety nie. Po czasie się wchlonelo i nie było żadnego śladu .urodziłam czuje w 41 tygodniu. Zdrową. Poród szybki silami natury bez wywoływania

Gość gość
Urodziłam corke :-P

Gość gość 84
Jak zakończyła się sprawa dodatkowego pęcherzyka u Ciebie?Mam ten sam problem.Proszę odpowiedz.

Gość gość
Lekarz mowil ze sie wchlonie i rzeczywuscie na kokejnej wizycie juz nic nie bylo

Gość gość
Braciszek zezarl braciszka :O

Gość gość
Mam to samo teraz. w 5 tyg i 5 dniu Pani doktor zobaczyła dodatkowa strukturę koło zarodka, pusta i nie wiedziała co to jest. Powiedzieli ze może wypuklająca się kosmowka i ze powinno się wchłonąć. Po jakim czasie się u Was wchłonęło? Bardzo się denerwuję..

Gość gość
U mnie podobnie - tylko, że dwie okrągłe struktury obok rozwijającego się zarodka (9 tydzień). A jak u Was? co to było? wchłonęło się?