Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wody mi odchodza pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam pytanie jak wygląda saczenie wód plodowych?Nie mam skurcxy ale od wczoraj mam wrazenie ze mam mokro i niby na wkładce nie ma wody tylko taka wydzielina dziwna czy to w 34 tyg normalne?

Gość gość
Jeśli to wydzielina to nie są wody. Wody to zwykły plyn. Bezbarwny lub zielonkawy czy brązowy jeśli doszlo do zakażenia. Jeśli masz wrazenie mokrości i obserwujesz przejrzysty lub biały śluz jest to zupełnie normlane w ciaży. Jesli śluz bedzie podbarwiony krwią to to moze być czop śluzowy. Jeśli bylyby to wody mialabyś tego dużo i wyglądaloby to jak opisalam wyzej.

Gość gość
Położ się na płasko . Jeśli podczas Lezenia wydzieliny będzie więcej to mogą być wody

Gość gość
Dzięki za ODP Grozi mi porod przedwczesny i zaczynam swirowac... Nic mi po nogach nie cieknie wiec to chyba nie wody tylko od kilku dfni takie glupie uczucie mokrego choc wkladka nie jest namoknieta woda

Gość gość
Mi wody saczyly sie przez kilka dni. I wcale nie bylo tego tyle ze po nogach cieklo tylko tak jakby troche majtki byly wilgotne. Nie bardzo. Troszke. Jak juz sie wybieralam do lekarza to rano odeszla mi reszta wod to wtwdy faktycznie pocieklo po nogach. Musialam dostawac antybiotyk w kroplowce co 4 godz przed porodem. Ze wzgledu wlasnie ze saczyly mi sie te wody i nie wiadomo jak dlugo to trwalo

Gość gość
Mi tak Polozna mówiła na szkole rodzenia. Jeśli nie jesteś pewną czy to wody to się poloz na pol godz i obserwuj czy wydzieliny jest więcej. Na logikę biorąc dlaczego tak. Mianowicie jak stoisz dziecko główką (o ile jest w ułożeniu glowkowym) zatyka kanal rodny dzięki czemu wody się nie sącza. Więc analogicznie skoro lezymy to kanał jest otwarty i wtedy wody wyciekja nawet w szpitalu jak wody odchodzą przed porodem to lekarze karzą stać by jak najwięcej wód zostało zanim pójdziesz na salę porodowa rzadko kiedy takie kobiety się przewozi.

Gość gość
No to mnie teraz nastraszylas.. W poniedziałek chyba do lekarza się wybiore

Gość gość
Mi jak odchodziły wody to nie było tego dużo. Lecialo malutko więc myślałam że poprostu popuszczam więc założyłam wkladke. Okazało się że od 2 dni odchodzą mi wody. A więc nie musi ci nic wcale po nogach cieknac może się po mału sączyć tak jak u mnie ale skoro wkładka nie jest mokra to raczej nie są to wody

Gość gość
Ja to się najadlam strachu w 32 tyg. Właśnie wkładki nie brudzily się wydzielina tylko woda. Poszłam do lekarza okazało się że to normalne że tak może być. Szyjka długa i zamknięta.

Gość gość
Pojedż do szpitala na ktg i powiedz co się dzieje. Lepiej dmuchać na zimne