Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowaja

By wyglądać naturalnie i pięknie

Polecane posty

Gość zdrowaja

Tak jak w temacie, jak dziewczęta dbacie o siebie żeby być jak najbardziej naturalne. Tapeciary już dawno wyszły z obiegu a mnie ku naturze pcha. Moje sposoby to: - nie prostuję włosów 5lat - nie używam balsamów 3 miesiące - nie używam fluidu od 15 lat :) mam 30 - używam tylko naturalne olejki 3 miesiące - biorę witaminy a+e 1 miesiąc - piję codziennie rano oliwkę z oliwek ok 3 miesiące - jako makijaż używam tylko różu i pomadki - henna na brwi i rzęsy żeby nie malować - nie chodzę na solarium!! 1 rok i da się żyć :D - systematyczne pilingi naturalne od zawsze :) PODAJCIE SWOJE SPOSOBY KOBITKI :))

Gość zdrowaja
hallo, musi tu być choć jedna naturalna :)

Gość gość
a myjesz sie w czym? Bo zel to na pewno nienaturalny jest dla ciebie? a ubrania w czym pierzesz?

Gość zdrowaja
niestety myje się w żelu jeszcze ale pracuję nad tym może mydło szare będzie, nie wiem jeszcze czym zastąpić żel, może jakiś dla niemowlaków :) mniej pewnie szkodzi, piorę normalnie w proszku :(

Gość gość
to jaka to naturalnosc? ze zamiast balsamu nasamrujesz sie olejkiem z konserwantami? uzywasz proszku, zelu, plynu, perfum.Dziewczyno ty nawet nie masz pojecia o naturalnosci.

Gość zdrowaja
Tak jak napisałam staram się być naturalna na tyle na ile się da. Używam tylko naturalnych oliwek tłoczonych na zimno nie rafinowanych. Picie oliwki z oliwek na czczo to dawka ochronna na cały dzień przed słońcem, złymi warunkami atmosferycznymi itp. warto poczytać... jednym słowem poprawia cerę, zapobiega starzeniu i jest zdrowe :)

Gość gość
Ja jeszcze zamiast odżywki używam żółtka z jajka

Gość gość
O jesteś taka jak ja:D Ja używam do mycia twarzy mydelka węgielkowego albo aleppo. Do całego ciała olejek kokosowy albo palmowy. Woda różana. Maseczki z jajka, z drożdzy, do twarzy z kurkumy. Nie maluje się, nigdy nie malowałam, bo jakoś wolę być naturalna. Henna do brwi i rzes, olejek rycynowy żeby byly dłuższe; zielona herbata, skrzyp, pokrzywa; płukanie ust olejem, peeling kawowy do całego ciala.

Gość gość
woooow, co za sukces nie chodzisz na solarium rok :o Ja nigdy w życiu nie byłam. Pewnie wcześniej byłąś tapeciarą z solarium to teraz jesteś z siebie dumna, że cały rok bez solarki? Też nie używam makijażu, nie prostuję włosów, jak już wspomniałam na solarium nie byłam nigdy w życiu, sztucznych witamin brać nie muszę bo zdrowo się odżywiam, jako kremu (i do włosów) używam ekologicznego oleju kokosowego i nie uważam żeby o było takie fascynujące żeby zakłądać na ten temat topiki na kafe :o I wcale nie wyglądam tak szaleńczo naturalnie przy innych dziewczynach. Nie wiem czy zauważyłaś ale mnóstwo dziewczyn tak wygląda, solarium, rojaśnione włosy i tipsy już dawno wyszły z mody i rzadko się widuje przedstawicielki tego gatunku :o

Dobrze jest też chodzić regularnie na basen i do Sauny. Sauna bowiem poprawia samopoczucie oczyszcza ciało z toksyn i hartuje nasz organizm.

Gość gość
16:34 ale po co się rzucasz do autorki. Fajny temat. Pogadajmy o swoich naturalnych sposobach na urodę. Musimy sie atakować? Przecież autorka nie miała na mysli atakowania tych, ktore sie maluja..?

Gość gość
A nie. Jednak chyba miała. Sorry:p

Gość wszytsko co JEMY dzisMa CHEMIE
Nie wszytsko co naturalne dobrze korzystnie na nas dziala :) co z tego ze cos naturalne jak nie pomaga ...nie jest to o co nam chodzi... Poza tym bardziej sie skup na jedzeniu tym co JESZ,niz na tym co nakladasz na siebie....:) WE WSZYTSKIM TERAZ jest chemia

Gość wszytsko co JEMY dzisMa CHEMIE
Nie wszytsko co naturalne dobrze korzystnie na nas dziala :) co z tego ze cos naturalne jak nie pomaga ...nie jest to o co nam chodzi... Poza tym bardziej sie skup na jedzeniu tym co JESZ,niz na tym co nakladasz na siebie....:) WE WSZYTSKIM TERAZ jest chemianie odzukujmy sie...

Gość zdrowaja
Nie chodzi mi o to żeby kogoś atakować, myślę że temat dobry jak każdy inny, bywają tu tematy czasami zupełnie bez sensu. W czasach popytu na chemię chcę też zachęcić do w miarę naturalnego wyglądu.Tak rok nie chodzę na solarium i dumna z tego jestem, nigdy solarą nie byłam ale 2 razy w miesiącu pokusiłam się na opalanie, teraz żyję bez tego i cera mocno zyskała. Co daje płukanie ust olejem??? :)

Gość WSZYSTKO CO Zielone to dobro
PICIE OLIWY Z OLIWEK w czmy niby pomaga i ile tego trzeba pisc?

Gość M L E C Z N A  KARNACJA
Mleczna jasna skora jest piekna ,a nie Jakis rodzynek ....

Gość gość
miałam na mysli ssanie oleju, nie płukanie, pomylilo mi się:p taka kuracja oczyszczająca organizm

Gość Kolor skory jak kupa
No niestety niektore wola miec kolor skory jak K U P A - i laza nadal do Solarium nakecaja biznes...

Gość gość
Ja słyszałam ze trzymanie oleju w buzi oczyszcza z toksyn , ale oliwa z oliwek nie wiem czy sie nadaje do tego .Ja tez staram sie uzywac w mire jak najmniej i najbardziej naturalne kosmetyki

Gość gość
Ja też na solarium nigdy nie byłam i jedyny czas kiedy tym myślę to jak jadę na wakacje nad morze czy jezioro to myślę czy nie skoczyć raz czy dwa przed wyjazdem żeby na plaży tak nie razić bladą doopą :P

Gość Mleczna karnacja
MELCZNA jasna karnacja skora jest SEXY !!!! szczegolnie w krajach arabskich uznawana jest za ideal piekna!

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bo ameryka wmowila polakom ze niby karnacja o kolorze kupy rodzyna jest faja a polaki uwierzyli... i tak to dziala biznes..dlatego wszytskie chcialy byc w kolorze kupy,rodzynkow i mysllay ze wtedy sa fajne:)

Gość zdrowaja
Najpiękniejszą skórę mają Azjatki właśnie taką mleczną :) ,

Gość i tak dziala propaganda
MURZYNI wmowili bialym ze niby tylko fajna karnacja to brazowa kupa...sraczka......a biali w padli w kompleksy uwierzyli i zaczeli produkowac solaria biznes :) bo chcili byc niby fajni w kolorze kupy...ehhh ludziom wszytsko mozna wmowic ...

Gość typ urody jak u zaby
A co zrobilibyscie jakbycie mieli urode typu ZOLW albo zaba ?...