Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZLACHETNA PACZKA TO JAKAS MASAKRA

Polecane posty

Gość gość

Przykłady można mnożyć, wklejajcie swoje " Pani Marta (36 l.) wspólnie z mężem Zbigniewem (47 l.) wychowują siedmioro dzieci: Sebastiana (17 l.), Karola (16 l.), Aleksa (13 l.), Aleksandrę (9 l.), Filipa (7 l.), Julię (3 l.) i Igę (1 rok). Od czasu utraty pracy przez panią Martę w 2004 roku, Pan Zbigniew jest jedynym żywicielem rodziny. Dziewięcioosobowa rodzina mieszka w małym mieszkaniu, na które składają się jeden pokój, kuchnia i łazienka. Dochód rodziny to wynagrodzenie pana Zbigniewa w wys. 1500 zł oraz zasiłki - 1334 zł ,co łącznie daje kwotę 2834 zł. Po opłaceniu niezbędnych rachunków na życie pozostaje ok. 223 zł w przeliczeniu na jednego członka rodziny. Dodatkowo rodzina boryka się ze spłatą kredytu zaciągniętego na podręczniki dla dzieci. 1 pokój- 10 osób!!!

Gość gość
uwielbiam te historie :) nawet moim simsom nie fuinduje czegos takiego, robie duzo dzieci i duzo kasy, a ci ludzie mnoza sie simsy

Gość gość
no i co cię tak bawi .

Gość dolefka
no i co/ dajecie sie nabrac? :D a kto im kazal tyle bachorów narobić? sorry, ale ludzie powinni brac odpowiedzialnosc za swoje życie. pracuje w OPS i częśc osób do szlachetnej paczki my kierujemy. częśc z nich to zwykła żule i tyle. my staramy sie wybierac tych porządniejszych, ale żulia zglasza sama siebie nawzajem. wciksja jakies lzawe kity a frajerzy sie nabieraja i wywalaja na nich kase. taka jest prawda o szlachetnej paczce

Gość gość
dawajcie kolejne takie historie

Gość gość
" Pani Małgorzata (46 l.) i Pan Wacław (46 l.) wychowują wspólnie syna - Tomka (21 l.)." 21 lat i nie może się za robotę wziąć? '' Do dziesięcioosobowej Rodziny tworzącej wspólne gospodarstwo domowe należą: Pan Wiktor (50 l.), jego żona Pani Emilia (49 l), ich synowie - Robert (21 l.), Marek (20 l.), Piotr (19 l.), Dawid (17 l.), Janek (10 l.), córka Mariola (12 l.), ojciec Pan Andrzej (86 l.) i brat Pan Wiesława, Robert (56 l.). Przyczyną trudnej sytuacji Rodziny jest niski dochód oraz wielodzietność. Dodatkowo występuje problem alkoholowy Pani Emilii.

Gość gość
Pan Tomasz (41 l.) i Pani Ewa (40 l.) są rodzicami siedmiorga dzieci: Adriana (18 l.), Zachariasza (17 l.), Magdaleny (15 l.), Anny (12 l.), Lucjana (11 l.), Pawła (8 l.) i Antosia (4 l.)

Gość gość
Aż żal to czytać...

Gość gość
" Sytuacja rodziny znacznie pogorszyła się, kiedy 3 lata temu Pan Andrzej zaczął nadużywać alkoholu. Rok temu stracił z tego powodu stałą pracę. W związku z tym cały obowiązek wychowania dzieci i dbania o to, by nic im nie brakowało, spadł na Panią Barbarę, która nie może podjąć pracy" " Pani Katarzyna (44l.) i Pan Stanisław (45l.) mają ośmioro wspaniałych, zdolnych dzieci: Justynę (21l.), Agatę (19l.), Sylwię(17l.), Szczepana (16l.), Marka (14l.), Krystiana (13l.), Martę (12l.) i Ewę (11l.). na jednego członka rodziny pozostaje około 44 złotych miesięcznie. Najważniejsze potrzeby rodziny to odkurzacz, gdyż jest to sprzęt niemal niezbędny przy tak dużej rodzinie, pościel i środki czystości. "

Gość gość
" Pani Anna (42 l.) i pan Jakub (40 l.) są rodzicami sympatycznej gromadki dzieci: Bartosza (19 l.), Mateusza (17 l.), Marysi (14 l.), Kingi (12 l.), Kasi (10 l.), Agatki (6 l.), Weroniki (4 l.) oraz miesięcznych bliźniąt Anieli i Wiktorki.

Gość gość
Kretyński temat !!!! Co wam to da napawanie sie cudza bieda nawet jeśli z głupoty powstała? Zgłaszam do usunięcia bo większość tych ludzi i tak ma już dosc takiego życia a ty jeszcże ich na kafe wyśmiewają !!!!!

Gość gość
TO czemu się rozmnażają na koszt państwa jak ich nie stać? Gdyby ich było stać mogą i 20 dzieciaków narobić

Gość gość
Czemu ???? Bo w tym kretyńskim katolickim kraju jak sie wierzy to kościół zakazuje antykoncepcji ...a naturalna działa jak widać

Gość dolefka
no to niech do koscioła łape wyciągaja a nie do ludzi oświeconych :D

Gość gość
Oby was nigdy bieda nie dosiegla zadufane w sobie kretynki

Gość dolefka
Spoko, bieda nie dosiega tych co pracuje, nie pija i stosuja antykoncepcje ;) spadaj slamsiaro

Gość gość
I tu cie mam ... Pracuje, mam jedno dziecko ale nie będę wysmiewala nigdy tych w potrzebie i tak właśnie odróżnia sie slumsy and normalnych ludzi.

Gość kminni
nie bardzo rozumie, czy oni nie wstydza sie pisac, ze maja 7 albo 8 albo wiecej dzieci....ktora maja po 20 albo i wiecej lat...przeciez takie osoby mooga isc do pracy..sa pelnoletnie...i druga sprawa po co ktos "produjuje" tyle dzieci, jesli zdaje sobie sprawe, ze nie jest i nie bedzie wstanie tej rodziny wyzywic?... wydaje mi sie, ze te historie to jakies naciagane bajki i ci ludzie pracuja na czarno, bo nie wierze, ze ktos jest w stanie sie za takie pieniadze utrzymac...

Gość gość
może i bajki, ale to ewidentne wyudzenie

Gość vik022
Co za patologia i pasożyty, grosza bym na nich nie dała. Niejednokrotnie pomagałam komuś finansowo, ale nie można takich nagradzać za głupotę i lenistwo.

Gość wiśnióweczka
przytoczone przykłady to jeszcze nic - jedynie wyraz niezaradności i może głupoty ... ja w ubiegłym roku chciałam pomóc i wziąć udział w szlachetnej paczce, wybrałam rodzinę i ... dostałam listę życzeń ;-( a życzenia były bardzo bogate... niestety nie pomogłam, nie stać mnie na spełnianie zachcianek, chciałam się podzielić ale nie mam tak wiele żeby fundować komuś sprzęt, drogie zabawki, telefony... Wiele było też rodzin, gdzie mama "zajmuje się wychowaniem dzieci", ale wiek dzieci był już słuszny-19, 21 itp. ... albo właśnie problem alkoholowy w rodzinie ;-( na chleb i do chleba dam zawsze i każdemu, ale żeby dać więcej trzeba dobrze przemyśleć czy to szlachetne czy naiwne.

Gość gość
jakby się wczytać to w listach zachcianek znalazłam laptopy, samochody zdalnie sterowane, tabletki do zmywarek...

Gość gość
to takie nieuki i śmierdziele narobią bachorów a my potem mamy im wduszać podarki ? takiego wała.

Gość gość
nie chodzi o to żeby nagadywać na ludzi, ale ja rozumiem że nie każdemu się w życiu uda. Ale rodzina z 1 postu - kobieta straciła pracę w 2004 roku, a po tym mając jż 4 dzieci, urodzilą jeszcze 3 - jest w tym logika?? Ludzie, dajcie spokój, żal mi tylko ich dzieci, nikogo więcej!!

Gość gość
Szczególne upominki: Kasia- lalka Monster High Tomek- zabawka Spider Man Dawid- słuchawki Daniel - zestaw kosmetyków Marzena- krem przeciwzmarszczkowy, wygładzający

Gość ksiiia
ci ludzie sami nie martwią się o siebie, swoją przyszłośc i dzieci to dlaczego my mamy się martwić??? po co im tyle dzieci?? i co te dzieci w życiu osiągną? na medycynę ani prawo nie pójdą, raczej szybko sie usamodzielnić albo bumelować/ płodzić kolejne dzieci :O

Gość gość
ej wklejcie coś bo ja nie mogę znaleźć, jedynie na gazeta.pl znalazlam jeden artykul " Pani Beata z Gdańska samotnie wychowuje czworo dzieci, jej mąż odsiaduje wyrok w więzieniu. Na utrzymaniu ma trzy córki (15, 12 i 10 lat) i 9-letniego syna. Żyją w jednopokojowym mieszkaniu socjalnym, które wymaga pilnego remontu. - Ze względu na dziury w podłodze - mówią wolontariusze akcji Szlachetna Paczka, którzy odwiedzili ich w domu."

Gość gość
a Ci ludzie co stracili wszystko w wybuchu gazu? nie wyciągają rączek po laptopki! k***a ta szlacietna to powinna im domy postawić jak tacy ach i och! jakoś cicho nikt się nie rwie tam! nie popieram tego! obłuda! jak stać kogoś na wódę i bzykanie się to do roboty w pole!

Gość gość
póxniej takich żulów uczy się że im się należy, rosnie ich postawa roszczeniowa.no bo ja nie mam pracy, bo ojciec pije, bo mieszkam w małym miasteczku a tu nie ma co robić , mam w pracy z takimi do czynienia.Niemożliwi ci ludzie są.Chcesz jakiemus pomóc to jeszcze rząda więcej i cie zezwie.