Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZLACHETNA PACZKA TO JAKAS MASAKRA

Polecane posty

Gość gość
Pan Dariusz (25 l.) razem z żoną panią Agnieszką (32 l.) wychowują pięcioro dzieci: Kacpra (12 l.), Patrycję (11 l.), Fabiana (8 l.), Martę (4 l.) i dwumiesięcznego Nikodema. Największym problemem z jakim borykają się rodzice jest zaspokojenie podstawowych potrzeb życia codziennego. Pani Agnieszka ze względu na opiekowanie się najmłodszymi dziećmi nie może podjąć pracy. Siedmioosobowa rodzina mieszka w małym dwupokojowym mieszkaniu, z którego grozi im eksmisja przez nieuregulowane opłaty. Na przychody składa się pensja pana Dariusza (1200 zł), 1200 zł a narobili 4 dzieciaków!?

Gość gość
Szczególne upominki: Zabawka dla autobus (z otwieranymi drzwiami gdyby nie było z otwieranymi drzwiami może być bez) dla Mikołaja. Dla Angeliki mascara, dla Michaliny pomadka. Ważną sprawą są również zabawki edukacyjne dla Emilki, która potrzebuje ich dla dobrego rozwoju (najlepiej Fisher prise)

Gość gość
Mamy rekord! Samotna matka - 14 dzieci Pani Marta (41 l.) samotnie wychowuje czternaścioro dzieci: Damiana (21 l.), Grzegorza (20 l.), Kamila (19 l.), Kingę (17 l.), Daniela (16 l.), Monikę (15 l.), Michała (14 l.), Marcina (12 l.), Łukasza (11 l.), Tomasza (9 l.), Bartosza (8 l.), Klaudię (7 l.), Kacpra (6 l.) oraz Martynkę (4,5 l.).

Gość gość
Pan Andrzej (47 l.) i Pani Maria (44 l.) wychowują dziesięcioro dzieci: Angelikę (2 l.), Urszulę (6 l.), Weronikę (8 l.), Bartłomieja (11 l.), Dawida (13 l.), Artura (15 l.), Dominika (17 l.), Beatę (19 l.), Agnieszkę (21 l.) i Marcina (23 l.). Rodzina utrzymuje się z pracy dorywczej pana Andrzeja (700 zł)

Gość gość
"Krzysztof byłby uszczęśliwiony najtańszym tabletem" łaskawca

Gość gość
pan Dariusz ma 25 lat i o 7 lat starsza zone i pierwsze dziecko splodzil majac 13 lat? ;p czy komus sie pomylilo i ma 35 lat? ;p a ta z 14 dzieci tez niezla, trzy takie baby i dzieci wystarczy na jedna klase w szkole :O powinnie wprowaidzc kary jak w Chinach - max 4 dzieci, chyba ze masz zarobki powyzej 10 tys miesiecznie to mozesz miec 6 dzieci. nikt nie powinien miec wiecej bo to nie zdrowe

Gość gość
WASZE KOMENTARZE TO JAKAS MASAKRA

Gość gość
ci ludzie powinni się wstydzić wyciągać ręce po szlachetną paczkę pan krzyś dostanie tableta to za chwilę zamarzy o internecie i za 2 lata (bo za rok nie może) będzie pisał, że potrzebuje internet, bo tableta ale nie ma internetu!:P

Gość princess kłołikow
niech ida do roboty. paczka szlachetnych leniwcow i rozmnazaczy :O

Gość 15 24
mnie ostatnio rozwaliła szlachetna paczka dla samotnej matki 3 małych dzieci, na oko każdy z innym ojcem ona sama kontem mieszka u kogoś kto się nad nią zlitował, szkoda tylko że ktoś wcześniej się nie zlitował nad głupotą tej kobiety , która sama biedna w dodatku kretynka bo jak można powoływać do życia dzieci fundując im biedę , jak można się bezmyślnie rozmnażać w dzisiejszych czasach . tej kobiecie to powinno się zafundować podwiązanie jajników żeby już więcej nie mogła się rozmnażać lub dać środki antykoncepcyjne . jęsli ktoś nie potrafi używać środków antykoncepcyjnych to wypad do muzułmanów tam kobieta jest stworzona do rodzenia i niczego więcej a facet jest od myślenia

Ja osobiscie uwazam, ze wszelkie akcje typu "Szlachetna paczka" i ogolnie wszelakiego rodzaje zasilki sa dowodem na to, ze nasz rzad jest nieodpowiedzialny. :) Dajac ludziom rybe zamiast wedki powoduja, ze takie osobniki zamiast zabrac sie za robote to oni ida po zasilek :( Krzywda dla ludzi :( Niech zamiast gotowych pieniedzy czy rzeczy, niech pojda takie osoby kopac rowy albo zamiatac ulice. A nie gotowe.

Gość gość
ja zeby zarobić na życie, poszlam z mężem do pracy, gdzie inni śmiali się z nas, że za 1000 zł to by doopy nie ruyszyli, my harowaliśmy, później nam się zarobki zwiększyły, teraz zarabiamy po 3700 a ci co się z nas smiali dalej pładza dzieci i czekają na szlachetna paczkę robić sie nie chce ale życzenia są

Gość gość
W zeszłym roku pomogłam, w tym już tego nie zrobię. Poznałam kobietę, która była jedną z takich potrzebujących rodzin w zeszłym roku, pracuje na lewo, nie wykazuje dochodów, na trójkę dzieci pobiera wszystkie możliwe zasiłki, obiady w szkole i stypendia, alimenty. Pobiera jedzenie z caritasu i UE. I w ten oto sposób stać ją na wyjazdy całą rodziną, fryzjera raz w miesiącu, kosmetyczkę i solarium. Dzieci większość ciuchów mają markowe. I tak w szlachetnej paczce zapewnie wygląda większość rodzin w "potrzebie". To moje dzieci namówiły mnie rok temu by wybrać jedną rodzinę, same odmówiły sobie niektórych rzeczy by paczka była większa. Nigdy już nie wezmę udziału w takiej akcji, poszukam po sąsiadach takich, którym mogę coś pomóc, będę pewna, że moje i moich dzieci starania nie idą na marne. I Wam radzę to samo.

Gość gość
A do paczki dla rodziny wielodzietnej włożyłabym prezerwatywy. Cholera mnie bierze gdy czytam o rodzinach gdzie dzieci jest 6, 8, czy nawet 14. Życie z mottem Bóg da, to Bóg wykarmi wskazuje ma totalną ignorancję i patologię.

Gość gość
15 24 mowisz o tej co pokazali w wiadomosciach? mieszka u jakiejs obcej kobiety, a mnie zszokowalo,jak powiedzieli "pani halina matka 3 malych dzieci" i zobaczylam ta dziewczyne to myslalam,ze to corka, dziewczyna wyglada na 17 lat i juz 3 dzieci :O

Gość gość
smieszni niektorzy tu sa, skoro nie widza roznicy w biedzie...to nie glupota a debilizm miec tyle dzeci a osoby uposledzone umyslowo nie powinny sie rozmnazac, co innego bieda , bo starsi ludzie, albo chorzy albo matka z trojka dzieci ale ojciec pracowal i np zmarl, bo wypadki chodza po ludziach, a choroby i starosc dopadna kazdego z nas, ale 8-14 dzieci to ...po prostu brak slow!!! nie pomoge im i dopilnuje by z mojej rodziny nikt zlamanego grosza na patologie nie dawal

Gość wkurwion a ona
wkurza mnie też to, że ludzie ktorzy robią tą szlachetna paczkę (przynajemniej moi znajomi) nalegają i naciskają na mnie bym robiła drogie podarki i spełniała życzenia... najpierw zgodziłam sie kupić jedzenie, a teraz od słowa do słowa mam kupić drogie prezenty, bo oni sobie tego życzą:/

Gość gość
te biedne rodziny sa po prostu LENIWI znałam taka jedną rodzinę, fakt że dużo pieniędzy nie mieli, renta matki, trójka dzieci , jedna dorosła z dzieckiem swoim a mąz pracowal na budowie po pierwsze w domu było brudno, nie chodzi już o bogactwa ale nie chciało im się sprzatać, syf, kiła i mogiła, niechlujstwo, pranie np ubrań razem ze szmatami z podłogi - brak gospodarności po pewnym czasie mąz tej najstarszej córki zginął na budowie i dostali 100 tys odszkodowania, dobudowali sobie dobudówkę ale pozatym nic się nie zmieniło, dalej brud, niedbalstwo i teraz znowu nie maja pieniędzy, wszystko przebimbali, wydali na pierdoły, rozmyło się śmigiem i znowu zasiłki, do księdza, datki, paczki, pralka się popsuła i nie mają nowej tacy to sa ludzie

Gość wkurwion a ona
coś okropnego... mogli te 100 tys przeznaczyć na porządny remont tego co mieli i np auto żeby móc dojeżdzac do miasta do pracy.. Ja jestem z ludzi którzy wolą dać wędkę niż rybę. Ale przeglądając opisy tych rodzin nie zauważyłam np "potrzebuję maszyny do szycia by otworzyc punkt krawiecki" z rzadka są to garnki, ale często drogie perfumy, kawa, jeden koles prosił o gry dla syna na komputer- co prawda jako specjanle zyczenie, ale moim zdaniem nie wypada!

Gość gość
ostanio pokazali rodzinę wytypowaną do szlachetnej paczki,w domu na środku stał telewizor polazma za 4100 ha ha nawet ja takiego nie mam to jest jakaś przesada żeby brac od ludzi a miec takie drogie rzeczy w domach.

Gość gość
a ja sama utrzymuje syna i mam pytanie,czy ktoś z państwa nie miałby do sprzedania po symbolicznej cenie jakieś drukarki??Ciężko mi odłożyć na nową a synowi łatwiej pisać na komputerze bo ma dysortografie?

Gość wkurwion a ona
no i te dane, ze na jedna osobe 400zł.... po odjeciu rachunkow i leków! Chciałabym tyle miec na osobe!

Gość gość
super dzieki bo ja jak szukałam to znalazłam między 50 a 70 zł,dostanie na święta, mikołaj zawsze symboliczny,bo już dawno nie wierzy,a po drugie nie ma parcia na gadzety więc tylko słodycze i jakiś tam drobiazg typu np bryloczek.

Gość gość
kopiuję rodzinę - Pani Magdalena (25 l.) mieszka razem ze swoją mamą Joanną (50 l.). Ze względu na rozstanie z życiowym partnerem (1,5 roku temu) samotnie wychowuje córkę Julię (15 miesięcy). Pani Magdalena nie pracuje od 2 lat.W domu zajmuje się córką, nad którą opieki nie ma komu powierzyć, a na opiekunkę po prostu Jej nie stać. Stara się o przyjęcie Julii do żłobka, aby móc podjąć pracę. Rodzina mieszka w jednopokojowym, zadbanym mieszkaniu z kuchnią. Dochód rodziny to łącznie 1937 złotych- składają się na niego przychody z zasiłków i alimenty od ojca Julki ----------------------------------- sory ale nie pojmuję tego , hahahahahaha :D

Gość gość
Ja bym nie kupowala tej drukarki, gwarancja tylko na miesiac i trzeba sprawdzic czy tusze sa tanie w eksploatacji. Ja kupilam nowa na gwarancji na allegro za 45zl, bylo z 30 takich tanich modelu od ok 30 do 50zl, wystarczy poszukac, a uzywane jeszcze taniej

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość kopiuję rodzinę - Pani Magdalena (25 l.) mieszka razem ze swoją mamą Joanną (50 l.). Ze względu na rozstanie z życiowym partnerem (1,5 roku temu) samotnie wychowuje córkę Julię (15 miesięcy). Pani Magdalena nie pracuje od 2 lat.W domu zajmuje się córką, nad którą opieki nie ma komu powierzyć, a na opiekunkę po prostu Jej nie stać. Stara się o przyjęcie Julii do żłobka, aby móc podjąć pracę. Rodzina mieszka w jednopokojowym, zadbanym mieszkaniu z kuchnią. Dochód rodziny to łącznie 1937 złotych- składają się na niego przychody z zasiłków i alimenty od ojca Julki ----------------------------------- sory ale nie pojmuję tego , hahahahahaha smiech.gif x Mama nie pomoze corce i nie zajmie sie corka bo jej sie nie chce. a prawie 1000zl na osobe to przeciez grosze, skrajna bieda (dziecka na cycku nie licze).

Gość gość
Prawda jest taka, ze jak sie jeszcze nie pracowało, to mozna pracy szukac b długo, wiec to nie tak, ze masz 21 lat i od razu cie przyjma... Wielodzietnosc to oczywiscie głupota.... ale chyba tu 4/5 osób co siedza jest niewiele lepsza albo wcale od tych ludzi, ma tak posrane zycie ze zeby sobie je umilic to zajmuje sie nabijaniem z innych... Bo tylko w ten sposób sie moga poczuc lepiej, w końcu nic im sie z cyiu nie udało... :p

Gość gość
Pani Monika (39 l.) i Pan Rafał (44 l.) wychowują wspólnie czwórkę dzieci: Tomasza (20 l.), Jana (14 l.), Karolinę (12 l.) i Oskara (9 l.) Przyczyną trudnej sytuacji rodziny jest brak stałej pracy. Mimo zaangażowania wszystkich dorosłych członków rodziny dysponują oni niewielkim budżetem. Pan Rafał zarabia 2000zł, Pani Monika 520zł, a Tomasz 500zł. ------ hahahahaha :D to tylko umowa zlecenie więc bieda