Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersia 5latki

Polecane posty

Gość gość

Wlasnie ogladalam program w tvn style o mamach, ktore karmia piersia swoje 5 letnie i 4letnie dzieci. Co o tym myslicie? Dla mnie to chore.

Gość gość
dlamnie też chore..

Gość gość
i dla mnie chore też

Gość gość
chcą to karmią :) Wy karmicie facetów...?

Gość gość
O Matko jedyna.Walnięte kobiety.

Gość gość
nie oglądam programu ale uważam, że to ich sprawa odkąd istnieje ludzkość kobiety karmiły dzieci piersią całymi latami a teraz nagle czyt. od XX wieku po dziś dzień stało się to nienormalne.

Gość Kaami
dokładnie. Kobiety przez wszystkie stulecia karmiły swoje dzieci, jak nie one to mamki, a teraz nagle stało się to nienormalne, bo co XXI wiek? Zrozumcie że życie nie krąży w okół Polski... Są inne kraje, w Afryce, Azji, Ameryce gdzie dzieci są karmione przez kilka lat. I jest to normalne. Tam nie mają dojścia do chemii.

Gość gość
brawo wypowiedzi wyżej, pozostałe to ograniczone panie

Gość gość
ludzie na psy schodzą.. żeby uważać karmienie piersią za obrzydliwe. No pewnie, przecież do seksu zostały stworzone. Wypaczone mózgi macie.

Gość gość
Jak chcą to niech nawet do osiemnastki karmią. Tylko jaki jest tego sens? Takie mleko raczej nie jest już potrzebne dziecku w tym wieku. Według mnie takie kobiety robią tylko krzywdę dziecku, bo pięciolatka traktują jak niemowlę. A później wyrastają takie sieroty życiowe jak np mój wujek, który ma ponad 40 lat, a co rano do mamy dzwoni i pyta jak się ubrać.

Gość gość
Ale co z tego że nie potrzebne. Pijesz mleko krowie? Nie jest Tobie potrzebne.

Gość gość
Idąc tym tokiem myślenia to karmić piersią powinno się do końca życia. Zamiast mleka krowiego to mleko z piersi np do płatków śniadaniowych :)

Gość gość
nie oszukujmy sie, kobiety w ten sposob maja jakas przyjemnosc, niektore przyznaja sie, ze karmiac takie duze dziecko przezywaja orgazm

Gość gość
byl juz program, w ktorym pokazywali jak facet jadl platki z mlekiem kobiety, bo dlaczego ma sie zmarnowac :D

Gość gość
bo jest to normalne mleko.. Krowa też się dziwi że cała cywilizacjia pije jej mleko, zwierzęce. Ale ludzkie już jest be? Hipokryzja...

Gość gość
Jaki jest sens żeby 2-6 latek pił mleko z butelki dwa razy dziennie (lub więcej), nie ma żadnego a jednak większość dzieci pije przynajmniej do 3 roku życia ale wy czepiacie się mleka z piersi, które jest zawsze o niebo lepsze od sztucznego. Dzieci karmione piersią po 3 roku życia z pewnością w naszej kulturze stanowią wyjątek i tak należy je traktować, natomiast picie mleka do 3 roku życia to coś zupełnie najnormalniejszego na świecie, sugeruje to chociażby nazwa zębów, zęby mleczne i tak samo jak u innych ssaków póki nie wyrosną wszystkie zęby mleczne dziecko powinno ssać mleko matki.

Gość gość
ja karmiłam ponad 2 lata ,ale uważam,ze max do 3 roku można karmic.moje dziecko nie chorowało prawie wogole.jakbym miała następne dziecko tez karmiłabym min 2 lata.dla mnie super sprawa.

Gość gość
2 lata a 5 to jednak róznica

Gość gość
pewnie,ze roznica,ale to każdej mamy sprawa.

Gość gość
2latka 5 latka i to i to dziecko samodzielne w sensie chodzenia odzywiania sie itp..a na tym forum probuje sie zapewniac ze karmienie takich duzych dzieci jest normalne...popieprzone kobiety

Gość gość
2latka 5 latka i to i to dziecko samodzielne w sensie chodzenia odzywiania sie itp..a na tym forum probuje sie zapewniac ze karmienie takich duzych dzieci jest normalne...popieprzone kobiety

Gość gość
do roku to jeszcze rozumiem...po tym okresie to dla mnie chore i takie matki są obrzydliwe

Gość gość
niedługo samo karmienie piersią będzie obrzydliwe dla ludzi, bo dorasta pokolenie gimbazy dla nich piersi to silikony do p***o seksu.

Gość gość
to prawda, że kobiety przeżywają orgazm karmiąc starsze dzieci?

Gość gość
Oglądałam kiedyś taki program i tak: karmienie noworodka nie budzi we mnie żadnych emocji ale jak widziałam jak matka ciągnie za sweter 4 czy 5 latka i przystawi Go do piersi żeby się "niby" uspokoił wzbudziło u mnie odruch wymiotny. Wszystko musi mieć w życiu swój czas i wiek 3-5 lat to raczej czas na pozwolenie dziecku być choć częściowo samodzielnym

Też kiedyś widziałam taki program. Dla mnie to niesmaczne a dziecku też już nie dostarcza żadnych wartości.

Gość gość
dla mnie samo karmienie piersią jest obrzydliwe,jak takie zwierzęta..cielak tez idzie do krowy i ssie to taka matka jak krowa dojna :O...a karmienie powyzej roku to juz zboczenie...i nie jestem jakąś gówniarą bo mam 30 lat

Gość gość
U mnie w rodzinie chłopcy w 2 drugiej klasie podstawówki piją kaszę mannę z butelek ze smoczkiem.Jak to zobaczyłam mało nie zeszłam.Tłumaczenie ciotki:bo łyżką to im tyle czasu zajmie...Ręce mi opadły

Gość gość
To nie byl ten amerykański program. Ogladalam wczoraj w nocy powtórkę to bylo o polskich kobietach. One karmily 3,5 latki a nie 5 latki tylko mówily ze moze i do 5 będą karmić a moze nie. Specjaliści się wypowiadali że mleko kobiece po 2 roku życia karmienia ma w sobie najwiecej przeciwciał, dużo wiecej niż dla takiego maluszka jak się go karmi i że to jest super. W dodatku dziecku takie mleko sluży wlaśnie do 5 czy 6 roku życia dostarczajac tych przeciwciał bo po 6 roku odruch ssania zanika i wtedy mało które dziecko chciałoby pić taki pokarm i w dodatku nie ma już dla nich większej wartości. Ja po tym amerykańskim programie też myślalam ze to chore, ale jak posluchalam tego wczoraj to zaczęlam się glębiej zastanawiać. No moze nie 5 latki bo mam 5 latka i nie wyobrażam sobie go przy cycu ale taki 2,5-3 latek jeśli by mu to mialo slużyć i zapewnić odp***ość na pierwsze lata w przedszkolu to może to nie jest takie do końca niemądre. No ale nie wiem bo ja prawie nie karmilam. Tylko 4 tygodnie dalam rady. Mam nadzieję ze przy kolejnym dziecku mi się uda karmić choć tak do pół roku a potem będe myślec co dalej. Ten program naprawdę dał do myślenia wiec jak ktoś nie oglądał to myślę ze nie powinien się wypowiadać tylko na podstawie tej amerykańskiej wersji.

Gość gość
karmię 1,5 roczne dziecko i myślę, że do 3 urodzin dociągniemy.