Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowa ja

Duża różnica wieku

Polecane posty

Gość anonimowa ja

Witam! Jestem z moim narzeczonym od ponad 3 lat. Jest pomiędzy nami duża różnica wieku, bo aż 20 lat. (ja mam 23 lata) Mieszkamy razem, byliśmy zmuszeni odciąć się od rodziny, ponieważ pochodzimy z tej samej miejscowości i nasze rodziny uznały, że przynosimy im wstyd. Dogadujemy się naprawdę dobrze, przed nim byłam z kilkoma rówieśnikami, ale to nie była miłość. Zależało im tylko na jednym, a ja nie chciałam tego z nimi.. To mój obecny parter zrobił ze mnie kobietę, a ja z niego mężczyznę (pomimo wieku był prawiczkiem). Jesteśmy ze sobą naprawdę szczęśliwi, tylko każdy próbuje nam to szczęście odebrać.. Idąc ulicą każdy patrzy na nas z pogardą, dlaczego? Dlaczego ludzie są tacy płytcy i osądzają nas tak szybko, po wyglądzie? Każdy myśli, że jestem z nim dla pieniędzy a prawda jest taka, że żyjemy od pierwszego do pierwszego. Dodam że jestem atrakcyjną długowłosą blondynką, idąc, czuję na sobie wzrok mężczyzn, ale oni mnie nie interesują- ja dostaję teraz tyle miłości że nigdy wcześniej tyle miłości od nikogo nie dostałam. Ja wiem że on dla mnie zrobi wszystko i ja dla niego tak samo.... Nie czuję że pomiędzy nami jest tyle lat, spotykając się z moimi znajomymi wszyscy rozmawiamy jak rówieśnicy, każdy go lubi, jest on bardzo towarzyską osobą. Drodzy czytelnicy co myślicie o takiej różnicy wieku? Czy bylibyście w stanie zaakceptować taki związek gdyby chodziło o waszą córkę? Serdecznie pozdrawiam - Zaręczona.

Gość gość
taa pewnie prawiczek hahahaha

Gość gość
w wieku 40 lat różnice poniekąd sie zatrą :)

Gość gość
ludzie patrzą z pogardą? :) bzdura! - starsi faceci patrzą z zazdrością na niego, że poderwał fajną młodą d**ę - młode kobiety patrzą na jego ubranie żeby ocenić czy wygląda na kasiastego - młodsi faceci patrzą i myślą: poleciała na kasę - starsze kobiety patrzą i myślą: żeby mi moja córka nie wywinęła takiego numeru dzieci patrzą i myślą: o, koleżanka mamy przyszła z ze swoim tatusiem :)

Gość naturalis
jesli ci mowi, ze byl prawiczkiem to cie robi w balona, a jesli cie robi w balona to reszte sama sobie dopowiedz. a roznica wieku? jak tobie nie przeszkadza to czym sie przejmujesz? lepiej zwroc uwage czy cie w bambuko nie robi... 40letni prawiczek... no wez... ksiedzem jest/byl?

Gość anonimowa ja
Jak już mówiłam pochodzimy z tej samej miejscowości i dużo o nim wiedziałam zanim zostaliśmy parą, min. że zostawiła go dziewczyna bo nie chciał z nią uprawiać seksu, także mam pewność że był prawiczkiem.

Gość mataczz
wielkie mi co ja mam 49 lat moja kobieta 29 lat i nic sie nie dzieje , wszedzie sie do nas usmiechaja , nawet ani razu w sklepie nikt jak długo ze sobą jestesmy a jestesmy 12 lat nie nazwał ją mą córka , zawsze ze zona ! moze on jest niezadbany ?

Gość anonimowa ja
Nie był księdzem i już nie będzie bo za rok bierzemy ślub. :) Jeśli chodzi o sprawy intymne to był wstydliwą osobą, sama miałam wyzwanie go przekonać do seksu. Ale warto było poczekać:)

Gość naturalis
co ty opowiadasz? jaka pewnosc masz? bo ci tak powiedzial? nie badz naiwna, bo wpadniesz jak sliwa.

Gość anonimowa ja
mataczz według mnie jest zadbany i bardzo przystojny :) Moja przyjaciółka jest tego samego zdania:)

Gość gość
a to tez ważne , szczęscia życzę

Gość mataczz
wiec zachowujcie sie jak para , a nie jak ukrywajace sie dzieciaki

Gość gość
mając 23 lata powinnaś wybrać sobie wybrać faceta starszego o co najmniej 25-30 lat

Gość anonimowa ja
Mieszkaliśmy ze sobą po sąsiedzku, on przyjaźnił się z moim starszym bratem i mój brat sam mi powiedział że przez całe jego życie on miał jedną dziewczynę z którą nie chciał się kochać i ona go z tego powodu zostawiła, później już z nikim się nie wiązał, dopiero ze mną.

Gość naturalis
no to nawet jesli zalozymy ze to prawda (watpie) to nie zastanwia cie dlaczego byl z kobieta tyle czasu i nie chcial sie z nia kochac?

Gość gość
czy wg Ciebie kobieta po czterdziestce jest jeszcze młoda?

Gość anonimowa ja
Wiesz na początku mnie to zastanawiało,ale teraz dla mnie ważne jest tu i teraz, że jest tylko mój. Nasz pierwszy raz był po 2 latach zamieszkania razem. A z tamtą był 3 lata i z nią nie mieszkał.

Gość gość
ja cię rozumiem też tak miałam patrzyli ludzie tzn niektórzy ludzie jakby z pogardą ... niby że ojciec i córka lub że leciała na kasę A nie byłą to prawda, bo kasy nie miał ... ale ludziska niektóre są tAK PŁYTKIE PRYMITYWY ..A I ZAZDROŚNIKI że w głowie się nie mieści To chyba tylko w Polsce jest taki pogląd że musisz mieć partnera , męża w swoim wieku ... A co to kogo obchodzi w jakim wieku jest mój facet Niech się zajmą stare dewoty swym życiem ...a nie wtrącać się do kogoś !!!!!!!

Gość gość
we wszystko uwierzę ale w to że gościu miał 40 lat i był prawikiem to coś nie halo .. albo był gejem albo miał problemy z erekcją ....albo po prostu wciska kit taki że mała bania !!!!!!! facet ściemnia nie wierz mu !!!!!

Gość anonimowa ja
Najważniejsze jest to że ja wiek jaka jest prawda- nie wierzycie to nie. Skoro ze mną mieszkał i dopiero po 2 latach mi zaufał na tyle żeby się oddać to wątpię żeby wcześniej komuś się oddał. Przyjaźnił się z moim bratem który mi mówił że jeżeli o to chodzi to "delikatny temat'. Nie będę więcej tego tłumaczyć. Nie wierzycie to nie.

Gość naturalis
jak tam sobie uwazasz, ale zastanow sie sto razy zanim za niego wyjdziesz, miej zimna glowe i mysl przytomnie zeby miec pewnosc. taka roznica wieku nie jest problemem jesli dokladnie wiesz z kim masz do czynienia i jestes pewna ze jestes w stanie zaakceptowac go takim jaki jest. wez pod uwage, ze wady jakie ma moga zaczac mu sie nasilac z wiekiem.

Gość anonimowa ja
naturalis dziękuję za rady:) zdaję sobie z tego sprawę ale ja przecież też mam wady które mogą nasilać się z wiekiem ;) wiem jaki on jest- znam jego wady i zalety i kocham go mimo wszystko. Postanowiłam sobie, że tylko jeden mężczyzna mnie posiądzie i ten jedyny już to zrobił. Inni już się nie liczą. ;) Chcę być jego żoną i matką jego dzieci "i choć bywają akcje perfidne nie zamienie ciebie na żadne inne".

Gość naturalis
no to obys wiedziala co robisz, bo mloda jestes. jesli wiesz co chcesz i masz pewnosc to nie patrz na innych tylko rob swoje. powodzenia!

Gość gość
czy kobieta po czterdziestce jest wg Ciebie jeszcze młoda?

Gość gość
odpowiedz

Gość anonimowa ja
według mnie każdy ma tyle lat na ile się czuje, więc trudno mi odpowiedzieć czy kobieta po 40 jest jeszcze młoda ;)

Gość gość
a czy mężczyzna po 60tce może być młody?

Gość naturalis
gosciu, anonimowa ma racje, to ile masz w papierach ma sie nijak do zycia i do tego jak sie czujesz. oczywiscie, ze 60latek moze byc mlody, moze mlodo wygladac, byc zadbany, wysportowany, pelen zycia i energii. znam facetow po 60 i 70, ktorym 20stolatkowie i 30stolatkowie do piet nie dorastaja. mlodszy nie znaczy lepszy!

Gość gość
teraz jesteś młodą kobietą, która dojrzeje i będzie pewna własnej kobiecości, wartości i będzie rozumieć świat, właśnie po czterdziestce