Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruby on Rails

Jak wygląda usunięcie ósemki rosnącej pod kątem

Polecane posty

Gość Ruby on Rails

Mam problem. Jako, że boję się zabiegów u dentysty naprawdę obsesyjnie dbam o zęby. Dzięki temu unikam jakiś interwencji. Ale mój organizm postanowił zrobić mi psikusa, obejść moje starania i zmusić mnie do usunięcia zęba. Otóż dziś na wizycie kontrolnej dentystyka odkryła, że jedna ósemka wyrosła pod kątem. Tak w bok rośnie. No i trzeba usunąć. Umówiłam się na przyszły tydzień ale boję się strasznie. Jak to wygląda? Czy bardzo boli? Jak wygląda znieczulenie? Bo miejscowe wydaje mi się za słabe do rwania zęba ;/ Pomóżcie!

Gość Ruby on Rails
help!

Gość Ruby on Rails
nikt nie miał takiego problemu?

Gość gość
Chirurg ma odpowiednio mocne znieczulenie:) A samo rwanie zależy od lekarza. Czasem da się delikatnie "wyciągnąć" delikwenta, innym razem trzeba go rozpiłować na części i wyjąć w mniejszych kawałkach. Wszystko zależy od tego jak ósemka leży w stosunku do siódemki, bo chodzi o to, by tej siódemki nie uszkodzić.:) No, i jeśli tej ósemki nie widać, wpierw trzeba naciąć dziąsło.:)

Gość gość
dokup sobie znieczulenie. jak miałam leczenie kanałowe 8mki to dokupiłam i nic nie czułam. wiem,że nasze polskie refundowane znieczulenie na dolne zęby nie działają

Gość Ruby on Rails
strasznie to brzmi :D Liczę na to znieczulenie bardzo, bardzo :P ósemka wyszła już do połowy więc z dziąsłem raczej będzie można pominąć.

Gość Ruby on Rails
chodzę prywatnie i na stronie gabinetu jest podana cena za znieczulenie więc normalnie za to muszę płacić ;)

Gość gość
Mam nadzieję, że umówiłaś się na usunięcie z chirurgiem stomatologicznym a nie zwykłym dentystą?

Gość Ruby on Rails
Tak do chirurga. I to ponoć jednego z lepszych w mieście.

Gość gość
To bądź spokojna o znieczulenie.:) Pewnie dostaniesz niejedno i to takie jak dla konia:D

Gość Ruby on Rails
Haha na razie nie umiem być spokojna :D Pamiętam, że jako dziecko miałam borowanego jednego zęba i od tamtej pory boję się dentystów, i poza przeglądami do tej pory nie bardzo ich potrzebowałam. A tu takie coś! :D Dobra wiem, trochę to idiotyczne, że dorosła kobieta tak wariuje ale każdy ma jakieś lęki :D

Gość gość
Większość z nas panicznie boi się takich zabiegów i ja Ci sie wcale nie dziwię.Moja 17-letnia córka musi usunąć wszyskie cztery ósemki, które są jeszcze w kości. Już jesteśmy umówione z chirurgiem i młoda okropnie panikuje. Nie wiem jak uda mi się ją zaciągnąć do gabinetu...:D

Gość Ruby on Rails
Po tym boję się jeszcze bardziej, a tylko przewinęłam :D O dżizas.

Gość Ruby on Rails
Dzięki za zrozumienie. Moja już wyszła więc powinno być łatwiej, teoretycznie. Szczerze to miałam nadzieję, że to się na głupim jasiu robi :D

Gość gość
Ja bym tego filmu mojej latorośli nie pokazała...:O Absolutnie nie nadaje się do uspokojenia delikwenta-pacjenta...:D Dobrze chociaż, że dźwięków nie słychać...