Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy też zle wspominacie lata szkolne

Polecane posty

Gość gość

a szkoła była dla was pechowa?

Gość gość
Nie. Było wesoło i beztrosko. Bardzo dobrze się uczyłam, miałam co roku długie wakacje za granicą i nad Bałtykiem, dostawałam co chcę, czułam się bezpiecznie i w życiu i na ulicy. Moi rodzice byli szczęśliwsi, nie to co dziś. Teraz nawet w połowie tak się nie czuję.

Gość gość
Im więcej mam lat, tym milej wspominam lata szkolne

Gość gość
tak, prześladowali mnie za wygląd- czarne, kręcone włosy mam- i to mi sie trochę rzuciło na psychikę i poczucie własnej wartości

Gość gość
tak od przedszkola począwszy potem podstawówka i średnia całe życie nękana ,dręczona popychana,wyśmiewana .. aż dziwię się że nie skończyłam ze sobą .. odwagi zbrakło i cierpiałam. ale na psychice coś zostało bo dziś mając 28l nadal jak sobie to przypomnę to jest masakra... podstawówka od 4-8kl najgorsze :/

Gość gość
a wszystko dzięki chłopakom z klasy dzięki takim 3 do dziś mam uraz i wstręt szczególnie do jednego z nich

Gość gość
Dobrze wspominam, niektore lata nawet bardzo dobrze

Gość gość
pisałam o 23:31, teraz to troche rozwinę - nie wiadomo czemu nie dokuczały mi nigdy osoby z klasy, tylko tacy z innych klas, często z patologicznych rodzin

Gość gość
a mi dokuczali tylko dla tego że bardzo nieśmiała ,zamknięta w sobie byłam no i mało mówna i nie potrafiłam im wygarnąć co myśle więc dokuczali ile wlezie

Gość gość
A co tu dobrego było w chodzeniu do szkoły? W podstawówce jeszcze jakoś się żyło, chociaż w mojej miejscowości był dom dziecka i mieszkały tam osoby, które potrafiły życie zatruć. Nie była to szkoła bez przemocy, jak się dziś trąbi ( chodzi tu o przemoc psychiczną- wyśmiewanie, przezywanie ). Potem liceum- prosta dziewczyna ze wsi jeździła do szkoły do miasta. Już u miejscowych miała za to przerąbane. Nie wspomnę o niemodnych ciuchach czy krzywych zębach ( ortodonta nie był tak popularny jak dziś ). Dobrze chociaż, że nie miałam problemów z nauką. Bardzo źle wspominam lata szkolne! Latem było spotkanie naszej dawnej klasy z liceum. Nie pojechałam i to była dobra decyzja!