Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naiwna kobieta

Trudna decyzja

Polecane posty

Gość gość
a kiedy wszystko sie wydało , twierdził , ze ona go zmusiła , szantazowała , ze on chciał zakończyć ten związek tylko ona nie chciła i pełno takich bajeczek, tylko ze ja miałam okazję przegadac z tą kobietą z dwie godziny i wiem jak to wszystko wyglądało z jej perspektywy

Gość gość
telefony o niczym nie swiadczą , bo zawsze mozna wyjśc do innego pomieszczenia , ze smieciami , psem , lub do sklepu. Znam trochę zycie i jestem pewna na 99% , że obie Was oszukuje.

Gość naiwna kobieta
U Ciebie była sytuacja o tyle łatwiejsza, że Ty nic nie wiedziałaś o tych kobietach, a ja wiem, że on ma żonę i ta żona wiedziała kiedyś że on ze mną jest. Mogłaby nie chcieć ze mną w ogóle rozmawiać.

Gość gość
Niekoniecznie. Ona pewnie myśli , że on dawno zakończył znajomość z Toba , Gdybys jej powiedziała , że wciąż jesteście razem , mogła by chcieć się dowiedzieć więcej. Ciężko powiedzieć jak by zareagowała, ale lepiej poczekaj ten tydzień a i tak poznasz prawdę

Gość naiwna kobieta
To też dziwne że nigdy tego nie sprawdziła.

Gość gość
oj zadręczasz się dziewczyno, tak długo nie pociągniesz, twoja podejrzliwość tak czy siak zniszczy związek i dlatego, aby się tego ustrzec musisz wyłożyć kawę na ławę. Wóz albo przewóz, bo być może on bogu ducha winien, a ty się tutaj nakręcasz.

Gość naiwna kobieta
Dlatego postawiłam mu ultimatum, rozwód, ślub ze mną, dziecko. Zapytał kiedy ma się wyprowadzić.

Gość gość
moze mysli podobnie jak Ty , ze gdyby kogoś miał to nie spędzałby w domu weekendów , swiąt , sylwestra. Nocuje poza domem , bo w innym miescie ma prace, czasem kobiety wolą wierzyć w to co jest mniej bolesne niż stawić czoło rzeczywistości

Gość naiwna kobieta
Jeśli ja tak żyję 6 lat to i ona może. Straszny mam mętlik w głowie.

Gość gość
ale skad ten metlik? "kiedy mam sie wyprowadzic" oznacza "nie wezme rowodu z nia ani slubu z toba" - czego tu nie rozumiesz?

Gość gość
dlatego uspokój sie i poczekaj co on zrobi , czy sie wyprowadzi , czy raczej będzie starał sie załagodzic sytuacje , nie daj nic po sobie poznac i wytrzymaj ten tydzień , a póxniej walizki za drzwi

Gość naiwna kobieta
On się tak wyprowadza od 2 miesięcy, odkąd zobaczyłam te zdjęcia. Powiedziałam, że dam mu szansę, ale musi się rozwieść i budować ze mną prawdziwą przyszłość. Były łzy z jego strony nawet, też się miał wyprowadzać i tego nie zrobił. A ja nie miałam odwagi mu o tym przypomnieć, nie byłam konsekwentna.

Gość gość
skoro nawet tu wszyscy widza jaką ciapą (sorry ale taka jest prawda) to myślisz, że on tego nie wie? wie doskonale dlatego liczy, ze skoro tyle lat robi cie w konia a ty nic z tym nie robisz to i tym razem tak będzie i będzie mógł dalej traktować cię jak naiwną kochanicę

Gość gość
*jaką ciapą jesteś

Gość gość
no to pewnie tym razem bedzie podobnie , wie , że go kochasz i teraz tez wie że nie jesteś konsekwentna .

Gość naiwna kobieta
On też nie jest konsekwentny. Zapowiada, że się wyprowadzi i nic z tym nie robi. Ja go nie proszę żeby został.

Gość gość
czy ty naprawde nie rozumiesz? skoro mu wygodnie z kochanka to jemu nie zalezy zeby sie wyprowadzic, naprawde nie wiesz co to godnosc? on sie nie wyprowadza, bo wie nawet nie musi cie oklamywac ze wezmie rozwod a ty i tak ulegniesz :) to ty, TY sama musisz go wykopac, boze dziewczyno jak mozna nie rozumiec podstawowych mechanizmow

Gość gość
Mam nadzieję , że kiedy poznasz prawde , stać Cię będzie na konsekwencje , chyba ze chcesz zniszczyć sobie zycie , a on i tak pewnego dnia może znaleźc prace w swoim rodzinnym miescie i wtedy będzie już codziennie nocował w domu , tylko ze to może jeszcze trochę potrwac , a dla Ciebie może już być za póxno chociazby na macierzyństwo

Gość annamariamagdalenaa
Szkoda Waszego czasu na próbę przetłumaczenia czegokolwiek autorce. Facet wyraznie komunikuje, ze rozwodu nie będzie a ona sie tłumaczy że przecież on tez jest niekonsekwentny, bo sie sam nie wyprowadza z jej mieszkania :) Mozna się popłakac ze śmiechu. Slubu z nią nie chcę, mieszkania kupować z nią nie chciał ale laska nie potarfi podjąc żadnej decyzji. Dramat.

Gość gość
Autorko a może wiesz co Twój partner robi z kasą , chyba że macie wspólne konto i razem decydujecie o wydatkach, bo jesli gra na dwa fronty , to pensje musi przynajmniej w większości oddawac żonie i dziecku i utrzymywać tamten dom

Gość naiwna kobieta
Nie mamy wspólnego konta. Wiem ze płaci na dziecko.

Gość gość
rzeczywiscie szkoda waszego czasu na tłumaczenia autorce. Mi również tak kafeterianie tłumaczyli i ja również tak jak ona tłumaczyłam mojego palanta. Na szczęscie do czasu, bo w koncu i najgorsza naiwnosc sie konczy. Ona tez kiedys przejrzy na oczy. Ja mam to szczęście że przejrzałam kiedy miałam dwadziescia kilka lat a i tak już 7 lat z życia wyjęte (też haremik sobie mój "miś" stworzył), a Ty biedna prawdopodobnie ogarniesz się koło 35-40 kiedy na to wymarzone dziecko będzie za późno... no ale życzę żeby wczesniej to do Ciebie dotarło.

Gość naiwna kobieta
Dociera to wszystko do mnie :( ale strasznie cierpię.

Gość gość
to wyplącz sie w koncu z toksycznego ukladu i wyjdziesz na prostą

Gość naiwna kobieta
Sprawdziłam. Samochód stoi pod blokiem jego żony. nie mam już wątpliwości. Dziękuję Wam.