Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bede mogla miec zasilek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość gość

czesc. W lutym 2013 zwolniono mnie z pracy( za wypowiedzeniem) w ktorej pracowalam od sierpnia 2012. w marcu 2013 podpisalam umowe z kolejna fima ale jestem teraz pierwszy raz na l4. Czy teoretycznie jak wroce i bedzie na mnie czekac rozwiazanie umowy za wypowiedzeniem ,to nalezy mi sie prawo do zasilku?

Gość gość
okresy zatrudnienia łączą sie ze sobą-masz przepracownay pełny rok - więć zasilek Ci przysługuje

Gość gość
w ciągu oststniego półtora roku trzeba mieć rok przepracowany, jesli jest to umowa o prace to w porzadku, wystarczy swiadectwo pracy a jesli zlecenie to trzeba zaswiadczenie o wysokosci zarobków za kazdy miesiąc oraz adnotacje czy byly odprowadzane skladki na zus i fundusz pracy

Gość gość
tak.z tamtej pracy mam swiadectwo...z tej rowniez bym miala:))) takie czasy ze nie ma sie pewnosci czy po l4 pracodawca ci nie podziekuje.... a na porozumienie stron sie nie zgodze bo wtedy traci sie takie prawo do zasilku:)

Gość gość
jeśli stosunek pracy został rozwiązany na mocy porozumienia stron to nie traci sie prawa do zasiłku, a jedynie zostanie on przyznany bodajże po 3 miesiącach od rejestracji ale nie jestem pewna czy to jest 3 czy 2 miesiące

Gość gość
tak ,tak...dokladnie 3 mce;)