Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość księżna Anna

Mam takie zapytanie o grzyb w domu

Polecane posty

Gość księżna Anna

Mieszkam w zaniedbanym domu z lat 60-tych gdzie jest stęchlizna przez grzyba, czy jeśli kupię coś nowego do tego domu to ten zapach wejdzie mi w mebel i nie będę go mogła już usunąć?

Gość gość
może wejść,najlepiej odremontować pomieszczenia -tj odgrzybić preparatami do tego i później pomalować wszędzie farbami do łazienek piwnic(są takie)

Gość gość
dokładnie, w mebel co prawda wejść nie powinno, ale lepiej nie ryzykować. Moze skontaktuj sie tutaj - http://destra.com.pl/ozonowanie-pomieszczen.xhtml oni odgrzybiaja mieszkania, u nas byli, bez problemu,bo grzyb nie wraca, a jeszcze jakiejś choroby możesz się nabawić przez niego.

Gość gość
Odremontowałam takie zagrzybione mieszkanie w 100%, zdarte tynki, podłogi, wywaliłam drzwi, okna, dałam wszystko nowe łącznie z hydrauliką i elektryką, po pół roku grzyb znów jest :( Remont wewnątrz nic nie daje, grzybnia jest w murze i zawsze wyjdzie z powrotem. Na zewnątrz trzeba skuwać tynki, robić nawierty, wpuszczać preparat grzybobójczy, suszyć w okresie letnim itd.. Przede wszystkim oprócz kasy mnóstwo czasu trzeba na to poświęcić. To jak próchnica w zębie, zaleczysz, ale nie zlikwidujesz.