Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam meza dziecko a jestem w ciazy z innym facetem

Polecane posty

Gość gość

Pewnie zaraz wiekszosc z Was mnie skrytykuje, ale mniejsza o to. Mam 25 lat, 1,5roczna corke. 2 miesiace temu wyprowadzilam sie od meza do rodzicow. Powod-jego agresja i obojetnosc. Poznalam mezczyzne i przespalismy sie kilka razy. Teraz sie okazuje ze jestem z nim w ciazy...to 6 tydzien. On wie, mowi ze mi pomoze i nie zostawi. A ja boje sie tego co bedzie. Fakt, nie kocham meza, nie nawidze go za to co mi robil i juz duuuzo wczesniej podjelam decyzje o odejsciu. Zaoewne on teraz tym bardziej bedzie chcial rozwodu, i pewnie z mojej winy, ale to juz nie ma znaczenia... Nie wiem jak sobie dam rade. LEdwo wrocilam do pracy a zaraz znow pojde na zwolnienie, w dodatku zarabiam grosze...boje sie, ze mimo zapewnien zostane sama z dwojka dzieci, ze sobie nie poradze. Rodzice pewnie sie ode mnie odwroca, jestem tego pewna. Nie wiem kiedy im powiem o ciazy, mezowi takze, czy ukrywac to jeszcze troche... Eh...nie wiem wlasciwie czemu tutaj pisze, musze sie wygadac, moze ktos poradzi mi cos madrego. Wiem co narobilam i poniose tego wszelkie konsekwencje, dlatego rady umoralniajace nie sa mi potrzebne.

Gość gość
kurde no... czasem tak jest ze nie chcesz a szambo sie z tego samo robi...bil cie znecal sie, macie dziecko..ucieklas. Nikt nie che byc sam poznalas kogos, jestes w ciazy...musisz poszukac od tego nowego przyjaciela jakiegos zapewnienia musicie szczerze porozmawiac..z rodzicami tez powinnas porozmawiac. to ty bylas ofiara w tym pierwszym zwiazku i musisz im to dobrze unaocznic, jesli nie oni beda w tobie widziec tylko puszczalska..niestety ale ludzie tacy sa. ten nowy partner musi zabrac Cie do siebie, musicie cos wspolnie postanowic, jestes w ciazy nie mozesz sie borykac w niewiedzy gdzie jutro bedziesz spala...zwroc sie o pomoc do jakies zaufanych przyjaciol opowiedz im cala historie czas zebys zaczela mowic, to ze jestes teraz w ciazy zrozumieja, ty tez potyrzebujesz uczucia i bliskosci. musisz wziac sprawy w swoje rece i pokazac ludziom jak jest naprawde. szczera rozmowa do lez. nic wiecej.

Gość gość
mąż musi ci szybko dać rozwód, masz na niego bata, bo jesteś w ciąży z innym, więc musi się zgodzić na rozwód bez orzekania o winie (byłoby nie fair orzekanie winy której kolwiek ze stron - twojej, bo to co się stało, było następstwem nieudanego życia z mężem, ale i w tej sytuacji orzekanie winy męża byłoby naciągane w obecnych okolicznościach, bo ... )... No właśnie, bo będąc jego żoną i urodzeniu dziecka innego faceta, po jakimś tam czasie (określone przepisami) dziecko z urzędu będzie przypisane męzowi. Zanim to odkręci, będzie musiał łożyć na jego utrzymanie. Więc jak nie chce odkręcać po czasie, najlepiej rozstać się zanim dziecko się urodzi, szybko i bez prania brudów w sądzie (a działoby się to wtedy, gdybyście chcieli orzekania o winie). Mam koleżankę w takiej sytuacji. Rozstała się z mężem, ale rozwodu nie brali, było dziecko i jakoś tak to zostawili. Ale ona poznała kogoś, no i z tym kimś też zaszła w ciążę. Mąż nie chciał słyszeć o rozwodzie, do czasu jak usłyszał, że prawnie dziecko zostanie jemu przypisane, jeśli tego rozwodu nie da i bez orzekania o winie. Sprawa poszła szybko. Jeszcze przed porodem ona wzięła szybki cywilny z nowym partnerem. Żaden facet nie chce być jeleniem i utrzymywać nie swojego potomka. I to jest twój bat na męża. Jak nie da ci rozwodu, albo będzie walczył o orzeczenie, że to twoja wina, odbije mu się to czkawką, bo potem będzie bulił alimenty na nie swoje dziecko. Doinformuj się gdzieś w tej kwestii, na pewno są jakieś haczyki, ja uogólniłam nieco, ale na podstawie przypadku z zycia wziętego.