Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Excel jak się nauczyliście pytajnik

Polecane posty

Gość gość

czy jest tu ktoś kto zna Excel na poziomie profesjonalnym? I jak się nauczył?

Gość gość
chyba ja :) potrzebowałam usprawnić sobie pracę i szukałam kursów w necie. Jak zobaczyłam ile czasu się oszczędza przez zrobienie kilku ciekawych tricków, to uczyłam się nowszych rzeczy i teraz juz chyba mogę powiedzieć ze przeszłam całego excela :)

Gość gość
wow :)...obawialam sie, ze tu tylko o bzykaniu sie pisze, a jednak ktos jest z exelem. A powiedz-drogo cie kosztowaly ksiazki? Bo ja nie umiem sie uczyc bez ksiazki :o..i musze wydac pieniadze na ksiazki

Gość gość
Znam wszystkie tricki w excelu, ale nigdy nie trzymałam kutasa w ustach :classic_cool:

Gość gość
ksiegowosc uczy exel wcale nie jest trudny logika wszystkie skroty pomocne takze w wordzie mozna sie pobawic ucząc

Gość gość
Nie nauczyłam się, nie podchodzi mi.

Gość gość
no ja własnie nie kupowałam książek, wole z netu pościagac, ewentualnie mozesz sobie wydrukowac. Jest mnóstwo ciekawych pozycji o excelu

Gość gość
moze skoro nie podchodzi to nie ma przymusu dla zabawy sprobuj zrobic zwykla tabelke nawet w wordzie

Gość gość
no dobra, ale to sie wszystko jakos nazywa. Jakis konspekt, spis tresci zeby miec, zeby wiedziec co po kolei i ile tego jest... nie potrzebowalas tego?

Gość gość
ja nie ksiazki sa i owszem kursy

Gość gość
samo czytanie ksiązki to nie jest dobry sposob na nauke excela. Chyba nie chcesz sie tego uczyc na pamiec. No ale jak koniecznie chcesz zacząc od tej strony to moze spobuj ksiazke Walhenbacha - ja korzystałam z Excel 2003. Dobra jest jeszcze Kucińskiego, ABC Excela.

Gość gość
Ja wypożyczyłam kurs excela w bibliotece - książka i płyty.

Gość gość
:) jeszcze ktos pracuje na 3? wole 7 jest bardziej czytelny najlepiej uczyc sie juz 7 bo 3 jest jakby nie pisac stara

Gość gość
ksiazka sie nazywała excel 2003 - kiedy się z niej uczyłam :)

Gość gość
wiem ale chodzi mi o offica :) lepiej pracowac juz na nowszym programie

Gość gość
dzięki dzięki :D Już sobie poszukałam...Walkenbach to podobno klasyka literatury, więc sobie go sprawię

Gość gość
nie wierzę jednak, że bez chociaż 1ej książki da się tego nauczyć

Gość gość
najlepszą książką do nauki offica i tym podobnych programów jest POMOC. i nic wiecej nie trzeba

Gość gość
da sie umiesz worda? :) moze przesadzam, moze dla niektorych to czarna magia :) dla mnie :P ksiazka w sumie nie gryzie podstawy informatyki :)

Gość gość
POMOC :) tez ale jeszcze raz polecam 7 zamiast 3 jak zaczynac to z wyzeszej polki :)

Gość gość
znam Worda na tyle, ze napisalam w nim pare artykulow i prace mgr Mozna uczyc sie z pomocy, ale jak sie ma przykład i umie nazwać to i owo a jak sie nie wie co jest co to nie wiem

Gość gość
no ja mysle o 2007. Dobra dzięki :D🖐️ ...zawsze to fajnie porozmawiac i poczytac o czyms madrzejszym niz cycki, pupy i perfumy ; )

Gość gość
ale konkretnie chcesz sie przykladac czy tylko ugryz exela? wiec krok po kroku od lewa do prawa poznaj zadne formuly cie chyba nie ineresuja a jesli to chyba na tyle logicznie myslisz, ze dasz rade +, -, zsumowac jedna komorke z druga :)

Gość gość
wlasnie ja chce umiec wiecej niz podstawowe dzialania matematyczne i to co umiem.... funkcje, makra, tabele przestawne, podstawy VBA bym chciala -tak w kierunku analizy :o

Gość gość
co:P 3 rozni sie od 7 :classic_cool: fakt jak worda ogarniesz 3 to 7 nie kazdemu podchodzi :p

Gość gość
poszukaj filmików na youtube o Excel:)

Gość gość
Jeżeli chcesz poznać podstawy VBA to najlepszy do tego jest office 97pl. tam jest pomoc dla VBA w języku polskim bardzo jasno i czytelnie wyjaśnione wszystkie zagadnienia potrzebne do wykonywania nawet bardzo zaawansowanych programów. Uczyłem się na tym i wiem co piszę. Oczywiście warunkiem jest umiejętność logicznego myślenia. Pozdrawiam i życzę miłej przygody. Wierz mi to frajda niesamowita.

Gość gość
Witam serdecznie. Aby dobrze opanować exela trzeba na niego poświęcić sporo czasu. Ja na początku korzystałam z filmików dostępnych na youtube. Jednak później zdecydowałam się na zrobienie kursu w NOVA CE i powiem szczerze trafiłam w dziesiątkę, bo nauczyciel złoto, świetnie tłumaczył i pokazywała "sztuczki" jakie mogą pomóc aby praca szła sprawniej. Zachęcam do zapisów w Bydgoszczy bo warto oczko.gif ja zyskałam nie tylko dodatkowe umiejętności, ale również certyfikat MEN.