Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmoladka9348

depilacja

Polecane posty

Gość marmoladka9348

dziewczyny ratujcie!! ja, już nie mam siły . Ciągle walczę, z tym i nic z tego! od, jakiegoś roku zaczęłam depilować miejsca intymne i tragedia . Najpierw używałam zwykłej jednorazowej maszynki, ale włosy szybko odrastały, czułam się nie komfortowo, a włosy po pewnym czasie wrastały się w skórę, robiły się stany zapalne, pełno podrażnien i wyglądało to strasznie nie estetycznie . Co prawda używałam spirytusu, albo kremów nawilżających, czy sudocremu, ale to nic nie dało. Potem kupiłam, plastry z woskiem do depilacji , ale nie dość że bardzo mało włosków się wyrwało to na dodatek, zostały mi straszne podrażnienia i bolało przez dłużysz czas . Następnie zdecydowałam się i zaczęłam je wyrywać pojedynczo, pęsetą . Cóż był to najlepszy efekt, ale stany zapalne i tak są, włosy dalej się wrastają . próbowałam je usunąć igłą, wyciągając spod skóry, oczywiście zdezynfekowaną a następnie usuwałam pęsetą . Nie wiem co mam zrobić! Na basen nawet nie mogę iść, bo mam pełno czerwonych krostek w okół . Pomóżcie mi!

Gość dagmaraaS
Powinnaś zmienić metodę depilacji.Zastosuj może lepszy krem, a po depilacji stosuj preparat, np. niwelujący wysypkę. Ja sama po depilacji nakładam taki krem - www.skracaj.com/c250.html i nie mam problemu z krostami, czy innymi podrażnieniami.

Gość mio mao
a depilator? czyli taki który ścina włoski-nie wyrywa ich? ja stosuję maszynkę-ale dobrej jakości /nie najtańszą/, przy czym zwykle golę tylko bikini-rzadziej "do zera". Żeby nie było krostek i podrażnień dobrze mieć piankę do golenia, maszynka musi być nowa lub odkażona. Po depilacji-stosuję provag żel. Można też dodatkowo zastosować ałun. Albo rozważ wizytę u kosmetyczki i usuwanie włosów ciepłym woskiem-zrobione fachowo napewno boli mniej i efekt jest dłuższy.

Gość jaaaaa13
mio mao - depilator to chyba właśnie wyrywa a nie ścina??? chyba że myślisz o takim z głowicą golącą, np. http://www.oleole.pl/foto/8/3655553912/e39fbb6454e6551f6968342178c30677/philips-satinelle-hp6423-00,3655553912_3.jpg ??? marmoladka - wg mnie to przestań dłubać przy tym, bo nigdy się nie wygoi. najpierw się wylecz a potem faktycznie wybierz inną metodę, choćby ten depilator, nawet jeżeli wystąpi podrażnienie, to na drugi dzień zniknie, a Ty będziesz miała spokój jeszcze przez jakiś czas:)

Gość jaaaaa13
ups, link nie działa:/ musisz sobie w takim razie wyszukać w googlach, albo wpisać ten o którym ja pisałam (satinelle hp6423/00)

Gość marmoladka9348
a polecacie jakiś dobry krem i tani który wyleczy mi te stany zapalne szybko?

Gość jaaaaa13
ja nie miałam nigdy aż takich podrażnień (na szczeście) ale jak miałam inne problemy z cerą to chodziłam do dermatologa i on mi zawsze tanie robione maści przepisywał, może też powinnaś iść do lekarza, bo to pewnie jest zapalenie mieszków włosowych albo coś...

Gość gosiaaa85
idź do kosmetyczki na depilację bikini, dla mnie lepsza okazała się maszynka do golenia dla mężczyzn typu gilette, do tego miejsce wydepilowane smaruję provag żelem, żeby złagodzić ewentualne podrażnienia

Gość gość
Najdelikatniejsza i najbezpieczniejsza jest depilacja pastą cukrową. Oczywiście wykonana fachowo w salonie kosmetycznym.

Gość gość
powiem tak, wbrew pozorom najlepsza jest pianka, lub zel do golenia dla facetow, nie trzeba czekac dlugo, wsytarczy nalozyc, na sucha lub mokra skore, poczekac z pol minutki i maszynka potratkowac, nie ma ani 1 krostki potem, a skora jest wrecz gladka, oczywiscie nie spodziewaj sie, ze na drugi dzien wieczorem bd ok, dlatego jak np gole sie toz przed przyjsciem mojego mezczyzny :*

Gość Depilacja123
Hej, polecam depilację laserem diodowym w salonach Delux, są w kilku miastach Polski, ja swoje zabiegi robię we Wrocławiu, już po pierwszym zabiegu są efekty! To jest strona salonu: depilacjalux.pl !!!! Jeśli któraś z was chce mieć 20% zniżki na pierwszą depilację (niezależnie od ilości depilowanych miejsc) to niech do mnie napisze na e-mail: depilacja123@gmail.com !!!!!!! Jeszcze przez jakiś czas są promocyjne ceny depilacji, a każdy kolejny zabieg serii jest liczony wg cennika z dnia pierwszej depilacji! Warto się pospieszyć ;)

Gość Rita17
A próbowałaś iść do jakiegoś salonu na depilacje ? Ja chodzę tutaj http://timeforwax.pl/oferta/depilacja/ i nie mam najmniejszych problemów z podrażnieniami. Widocznie coś robisz nie tak i dlatego ciągle męczą Cie te podrażnienia.

Gość gość
Witam was dziewczyny jak depilować włosy to tylko laserem! Ja zrobiłam w estetica 4 zabiegi i prawie nie mam włosów a miałam czarne i gęste owłosienie tragedia. Teraz jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim!