Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kanada czy Australia

Polecane posty

Gość gość

ktory kraj lepszy do zycia?

Gość gość
A lubisz ciello czy zimno:-):-):-):-)?

Gość gość
cieplo hahaha

Gość gość
No to co sie glupio pytasz:-):-):-):-)?

Gość gość
Australia :) mieszkam w Kanadzie i myslimy z mezem o Australii. ta 6 miesieczna zima z -28C mnie dobija :(

Gość gość
a jakie to miasto w Kanadzie ze jest az -28 w zimie ?

Gość gość
Ja mieszkam w Australii i baaaardzo sobie chwale.

Gość gość
Póki co jeszcze w Kanadzie i Australii jest ok, ale jak tylko sie nazjezdza ludzi ze wszystkich zakątków Swiata, to skończy sie "raj". Tak jak to sie syf i bagno zrobiło w UK, Niemczech, Norwegii, Holandi itd. ...

Gość nie wierzę że ktoś jest tu
ktoś :) zastanów się czy dostaniesz wizę do AU :)

Gość gość
Z wiza faktycznie jest duzo zachodu ale jest ona możliwa do uzyskania jeśli tylko ma sie dobry zawód i doświadczenie w zawodzie :-) Dzieki tym wizom nie każdy ma prawo tu (oz) przyjechać wiec mam nadzieje,ze jeszcze długo tak pozostanie :-)

Gość gość
Australia za daleko, dlatego wole Kanade.

oj wiesz to zbyt ogolne pytanie - nie ma czegos takiego jek lepszy/gorszy kraj do zycia - bo pytanie do czejego zycia? Ja uwielbiam australie za dzika przyrrode, bezkresne plaze, mozliwosci do uprawiania sportow (glwnie lotnictwo i zeglarstwo) w zasadzie przez wiekszosc roku (to jeszcze zalezy w ktorej czesci australii) i luzny styl zycia, bez tego nadymania sie;-) Religia, upodoabania polityczne czy rasa nie jest az tak wazne vs. ulubiony rodzaj barbie (barbecue) czy druzyna footy;-)

nie rozumiem troche pojecia ze australia jest za daleko - pytanie od czego? od afryki czy europy?;-) mi tam niepotrzebna bliskosc europy bo zwyczajnie nie libie zycia na tym kontynencie;-)

Gość gość
gdzie -28C? Saskatoon :) bylo pare dni temu :)

Gość gość
w australii sa okropne kreatury, pajaki, skorpiony bryyyy

Gość gość
mieszkam w Australii prawie 10 lat i nie wyobrazam sobie zycia gdzie indziej. Przede wszystkim mentalnosc ludzi tutaj jest zupelnie inna, niz w Polsce: wiekszosc (bo zawsze sie jakis wredniak znajdzie, w kazdym kraju) to ludzie zyczliwi i pomocni, bez wzgledu na stan zawodowo-finansowy. Nie ma obgadywania, wtracania sie w nieswoje sprawy, zawisci, zazdrosci itp. Jedni maja mniej, inni wiecej i jest ok. Co do pajakow i innych paskud, to tych jest zdecydowanie wiecej na polnoscy, w tropikach. Tutaj, na poludniu jest kilka malych pajakow, ktore moga krzywde zrobic (redback na przyklad), ale trzeba by bylo na nie albo przez przypadek nadepnac bosa stopa, albo sciskac do nieprzytomnosci;)

Gość gość
W Sydney troche duzo skosnych ale moze przestana ich wpuszczac. Z drugiej strony to oni raczej sie ZAKOC***A w australijczykach a na to nie da rady program wizowy:-(

Gość gość
Cenzura milosci mi wyszla:-)

Gość gość
W Melbourne tez troche skosnookich, ale nie dziwota, skoro Australia to "ich rejon", jak to pewien pan z pewnej ambasady okreslil, kiedy z nim rozmawialam. Kiedys ich wpuszczali duzo wiecej, ale przestali, bo okazalo sie, ze sporo Azjatow odwala nielegal i trzeba bylo nad tym jakos zapanowac. Innych nacji tez jest sporo i tak sie poukladalo, ze okreslone nacje "zbieraja sie" w okreslonych dzielnicach, np. Wlosi lubia okolice CBD i sporo ich jest w poblizu Lygon Street, ktora to ulica jest okreslana "mala Italia"; dosyc sporo jest Grekow i najwiecej mieszka w Doncaster, Oakleigh i okolicach Clayton; Rosjanie z kolei wola Dandenong Ranges itp.; z tego, co wiem, to najwiecej Polakow jest w Rowville i Sunshine, itd. itd. Sydney to australijska stolica peda.low :) Bardzo ladne miasto sobie wybrali, tak swoja droga:)

Gość gość
ja osobiście nie mam nic do azjatów , są to bardzo mili ludzi . do australi nie powinni wpuszczać polaków bo to chamy i buraki , z kościoła nie wyłażą a i tak śwęici nie są . wara od azjatów .

Gość gość
Gosciu powyzej widze, ze ciezko z mysleniem. Jak kochasz azjatow to zapraszamy do azji:-) Tu pisali tylko, ze polityka wizowa zachwiala stara rownowage rasowa ( ta po masakrze lat 70 ) w AU i nikt personalnie nie napisal, ze mali ludzie sa zli/ulomni ale widac uwazasz inaczej skoro uznalas/es, ze trzeba ich bronic:-)

Gość Mi________________
Jestem w Australii i mysle,ze lepszym pomyslem bylaby Kanada. Tutaj jest ostatnio bardzo slaba z praca, a rasizm i seksizm sa na porzadku dziennym. Na dodatek nie chce im sie sprawdzac rerefencji np z UK,albo maja w d.. ze pracowales w jakiejs bardzo znanej swiatowej instytucji. Musisz miec wyksztalcenie i doswiadczenie lokalne, bo nie beda dzwonic po referencje za granice. Inaczej bardzo marne szanse na prace. Do tego jeszcze dochodzi kolesiostwo, powszechne tutaj. Ja napotkalam tyle sytuacji z dyskryminacja,ze moglabym ksiazke napisac. Na dodatek Australia jest koszmarnie droga, wiec nie probujcie najpierw przyjechac a potem szukac pracy, bo szybko wam stopnieja oszczednosci. Ja mam niby fuksa, bo moj facet dobrze zarabia i lepiej nam sie zyje,niz z 2 pensji w UK. Ale ja mimo dobrego CV mam przechlapane z praca. Moja rada, prrzynajmniej jedno z was MUSI miec dobra prace przed przyjazdem, albo niech przyjedzie w pojedynke i da sobie czas na szukanie pracy. Ale liczcie to jako spore ryzyko finansowe.

Gość gość
ROR napisala mi tam niepotrzebna bliskosc europy bo zwyczajnie nie libie zycia na tym kontynencie. ------------------- To raczej Europa cie nie lubi, wypierdaaalajac stad na zlamanie karku razem z ciapusem :)

Gość gość
Kanada w tym roku zima najostrzejsza od lat odwrotnie niż u nas ....AUS -egzotyka dla niektórych koniec świata.

Gość gość
a moze ktos jeszcze moglby sie wypowiedziec o zyciu i emigracji w australii?? obiektywnie?? bez emocji... jak z praca, z zyciem? proste za i przeciw. dzieki

Gość gość
Zapraszam wszystkich chetnych do studiowania w Kanadzie w przepieknej miejscowosci KELOWNA. Znizki dla nowych studentow!!! http://focuscollege.education/ Wiecej informacji na emailu!!! studyincanada15@yahoo.com