Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sobie ułatwić życie w anglii

Polecane posty

Gość gość

witam wszystkich Zrwacam sie z ogromną prosbą o pomoc.Z męzem mieszkam w anglii od pół roku NIN mamy od 3 miesięcy,czy mamy mozliwośc zstarac sie o jakiś zasiłek?pytam dlatego ze w styczniu musimy sie przeprowadzic na inne mieszkanie a ciezko jest znależc w tej okolicy takie zeby z wszystkimi opŁATAMI nie przekroczyć 500f a problem jest w tym ze mąz zarabia 900f a ja 300f a od stycznia do marca będziemy żyli tylko z męza pensji bo hotel jest zamknięty i będzie nam cięzko.Więc zwracam sie z ogromną prosbą jezeli ktoś wie co moge zrobic by było lepiej...z góry dziękuje

Gość gość
niestety nie wiem jak pozdro

Gość gość
Jesli maz ma prace to mozecie starac sie working tax credit ...to zasilek dla malo zarabiajacych...musicie zadzwonic do revenue and costumi ...housing sbenefit....to na dom dofinansowanie po to trzeba do housing executive sie zglosic.i tu i tu dadza wam formularze do wypelnienia.

Gość gość
ale po roku pracy!!!

Gość gość
czyli po pół roku pracy nie mamy na co liczyc??no trudno jakoś będziemy musieli sobie skromnie poradzić...a plany na macierzyństwo przełozyć na pózniejszy termin...

Gość gość
Najlepiej znajdź jakiegoś księgowego i tam wszystko zalatwisz. Albo poczytaj o betefitach na polemi. Od razu możesz się starać o pomoc. Maz tylko zaczął prace i od razu poszły papiery bo na te benefity czeka się trzy miesiące.

Gość gość
Poszukaj innej pracy zeby lepiej zarabiac. £300 na miesiac????

Gość gość
tak tak mozna! oczywiscie ze tak! po prpstu wejdz do jakiegos banku w wielkiej brytani i ci to ustawia - wicej dostaniesz w reke niz w cipe

Gość gość
ona noe chce szukac pracy przecie sa z mezem w uk by benefity zrec

Gość gość
potrafia zobic bachora - c**a plus penis - aah dobrze bedzie dziecku w takich lachmanach

Gość gość
Te benefity (podobno) wcale nie sa takie wielkie w UK...

Gość gość
ludzie co wy tacy wulgarni jestescie moze łatwiej jej pogac stronki gdzie szukac pracy a nie tylko krytykowac!!ja znajdowałam sie w podobnej sytuacji i wiem co to znaczy i wcale nie chodzi o wyłudzanie pieniędzy....moze wystarczy jej pomóc jak taniej poszukac mieszkanie albo na czym oszczędzic...prawda??

Gość gość
zauwazcie tempaki ze w pytaniu nie ma mowy o benefitach....pozdrownienia dla osoby która stworzyła temat:)