Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Light_30

Jego lęk przed zdradą

Polecane posty

Gość Light_30

Witam, jestem w związku z 3 lata młodszym od siebie chłopakiem, którego poprzednia dziewczyna (byli ze sobą ok 4 lata) zdradziła i zaszła w ciąże z innym. Bardzo to przeżył i nawet gdy my po raz pierwszy sie spotkaliśmy też o tym gadał (jesteśmy ze soba już prawie póltora roku a spotkaliśmy się po dwoch latach po tym jak go zostawiła). Martwie się bo temat zdrady jest wciąż aktualny. On ma na tym punkcie prawdziwą fobię. W pierwszych miesiącach naszej znajomości potrafił sie zapytać prawie ze łzami w oczach czy go nie zdradzę albo prosić mnie o to bym go nie zdradziła. Jak się upije to potrafi gadać rzeczy w stylu " napewno sie pier.. sz z facetami na prawo i lewo", a gdy ide gdzieś z koleżankami to w smsach pisze że napewno go zdradzam. Jednym z jego ulubionych programów sa "Zdrady". Gdy leci to w tv pisze do mnie smsa bym to właczyła bo jest program o mnie... Kilka razy mi powiedział, że oddał by wszystkie pieniądze by zobaczyć jak go zdradzam. Parę miesięcy temu powiedział, że został w nim przez to wydarzenie ślad który już zostanie w nim na zawsze. Jest tez przekonany, że wszystkie zdradzają. I to tylko kwestia czasu.. Gdy mówię, że nie wszystkie takie są odpiera, że każda tak mówi a potem robi swoje.. Rozumiem trochę jego zachowanie, ponieważ jak ktoś zostanie oszukany raz to boi sie kolejnego razu. Najgorsze, że ja powoli przejmuje to i też zaczynam byc podejrzliwa, chociaż nigdy raczej nie myślałam obsesyjnie o zdradach. Kocham go bardzo i chciałabym jakoś mu pomóc tylko nie wiem jak.

Gość gość
Wyślij go do psychologa.

Gość 123aaaa
Kaz mu poczytac o prawu przyciagania, pozstym to musi byc koszmar byc z kims takim, dlaczego go jeszcze nie rzucilas?

Gość gość
"Poczytaj o prawu..." :-(

Gość Light_30
Bo go kocham i oprócz swojej fobii ma masę przymiotów. Myslałam o psychologu tylko to męski mężczyzna i nie sądze by posłuchał.

Gość gość
To idźcie razem do jakiejś poradni małżeńskiej.

Gość Light_30
Mi zdrada nigdy przez mysl nie przeszła. Za to boję się, że skoro on uważa ze ja to robię sam to w końcu zrobi...

Gość 123aaaa
jak dla mnie to idiota który zachowuje się jak dziecko. Skoro jako męskość postrzegasz krzywdzenie Cię to ok usprawiedliwiaj go. A i takie osoby które mają fobie na punkcie zdrady często same potem zdradzają (znalem tylko 2 przypadki i w obu sie potwierdzilo)

Gość Light_30
On nie lubi o tym gadać i zbywa mnie gdy poruszam ten temat.

Gość Light_30
często żartuje o innych kobietach, co on by z nimi nie robił...

Gość gość
ja w nim już widzę toksyka, zniszczy wszystko

Gość gość
Pewnie sam kręci na boku, tacy najbardziej oskarżają partnerki o własne winy...